Reklama

Reklama

V novém filmu Pátá vlna nalézáme většinu Země zničenou čtyřmi vlnami stále se stupňujících smrtících útoků. Cassie (Chloe Grace Moretz) prchá světem, prostoupeným strachem a nedůvěrou, a zoufale se snaží zachránit svého mladšího bratra. A zatímco se připravuje na nevyhnutelnou vražednou pátou vlnu, spojí své síly s mladíkem, který by mohl představovat její poslední naději - jen kdyby mu dokázala důvěřovat. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (484)

gegina31 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšila dlouho. Hodnocení mě ale málem odradilo. Ale jen málem, protože u něčeho, na co se tak dlouho těším, mě hodnocení neodradí ani kdyby bylo v šedých barvách. Bylo to dobrý, bylo to fakt dobrý. Chloe opět super zahrála, bylo to napínavé, mělo to šťávu, moment překvapení, hlavu i patu, tak v čem ostatní hodnotící mají sakra problém? Že by to bylo tím, že tam trochu zasáhla romantika? Vůbec bych se nedivila. Něktěří tvrdáci prostě nesnesou, když se v sci-fi thrilleru nečekaně objeví. Ať si v komentářích píšou co chtějí, je to určitě tím. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Ouch, tak tohle zabolelo. Vše podstatné, na co jsem se tak těšil (pět akčně-katastrofických vln, na které nás navnadil trailer), bylo shrnuto v cca 5 minutách děje. Zbytek filmu jsme museli protrpět společně s krásnou Chloë (bohužel ani ona to nezachránila) a jejími románky, plus spoustou klišé, patosu, nudy a nepříliš kvalitními CGI. Potenciál a originálnost děje obrovská, výsledek značně neuspokojivý a béčkový. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $38miliónovTržby USA $34,916,787Tržby Celosvetovo $109,906,372Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,267,309Tržby za predaj DVD v USA $4,572,271║ Ničím moc zaujímavé tuctové béčko o invázii mimozemšťanov, postavené na banálnosti. /40%/ ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Schválně, za jak dlouho bude běžné, že hrdinové akčních filmů s nesmyslnou romantickou vložkou budou batolata, protože už tady to šlo značně za mez jakéhokoliv rozumného chápání a smyslu. To bylo snad ještě pitomější než všechny ty Hunger Games, Maze Runny, Divergentní Konvergence, Hostitelé apod. ~~~ Těším se na eR-kový masakr z prostředí mateřské školky, když se mrňousové dozvědí, že jim robotické kuchařky vymývají mozek syntetickými krupicovými kašemi k obědu, po kterých je nutí vždycky jít spát, aby jim mohli v klidu rozšlapávat hračky, muhehehe! ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

To je přesně film podle mého gusta. Cizáci napadnou zemi a v pěti vlnách se snaží vyhladit lidstvo. Proti je však Cassie, která hledá svého malého brášku a pár dětí - vojáků, kteří odhalili pátou vlnu. Já jsem spokojen, nevím co se ostatním nelíbilo a proč to má tak málo procent. Když nastal konec filmu, tak jsem si říkal, proč to končí, já chci, aby to ještě pokračovalo! Doufám tedy, že se dočkáme pokračování, protože to skončilo uprostřed příběhu. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Podle vyprávění tsunami zničila pobřežní města, když však na záběrech vidíme opravdový průběh tsunami, jsou ukázána města Londýn a Bangok. Ty ale nejsou považována za města pobřežní, pouze nízko položená. (hansel97)
  • Když vidíme Cassie (Chloë Grace Moretz) před benzínkou, má na nohou tenisky Converse, jakmile do ní však vstoupí, má nazutý jiný pár bot. (hansel97)

Související novinky

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

03.08.2014

S adaptacemi knih s dospívajícími teenagery, především dívkami, se v poslední době v Hollywoodu roztrhl pytel. Máme tu ságu Hunger Games, nedávno se rozjela další velká a nákladná série začínající… (více)

Reklama

Reklama