Reklama

Reklama

12 opic

(seriál)
Trailer 3
Dobrodružný / Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 33 h 45 min (Minutáž: 41–47 min)

Hrají:

Aaron Stanford, Amanda Schull, Kirk Acevedo, Noah Bean, Tom Noonan, Željko Ivanek, Emily Hampshire, Shannon Lucio, Ramon De Ocampo, Barbara Sukowa (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(47)

Obsahy(1)

James Cole je poslán z budoucnosti, aby zachránil lidstvo před virem, který v roce 2017 zabije 7 miliard lidí. Musí najít a zabít muže, který virus vypustil... (TV Prima)

Recenze uživatele Pajky3 k tomuto seriálu (1)

12 opic (2015) 

1. série Řadím se mezi fanoušky, kteří slyšeli na to, že se bude předělávat jeden z jejich oblíbených filmů. Ano, 12 Opic je skvělý film , a to nejen proto, že v něm září Bruce Willis a blázní Brad Pitt, je to hlavně proto, že přináší velmi zajímavý nápad. Nápad, který si zaslouží rozvinout. (I když jsem se toho zprvu bál) A seriálu se přesně tohle daří. Díky času, který má seriál navíc, je zde možnost prozkoumat věci, na které by se ve filmu čas nenašel. Vlastně když zkusíte zapomenout na fakt, že film existuje, možná vás to bude bavit víc. Seriál si totiž již od začátku razí vlastní cestu a jen občas přihodí narážku na film (oblečení, jména) a je to tak rozhodně dobře, protože to funguje. Obsazeno je to příjemně, Cole je vcelku sympaťák a doktorka je kočka (jak jinak), ale baví mě hlavně Jennifer, která si tu vyšinutou holku z blázince užívá. Příběh zajímavý, jsem rád, že se nezaměřil pouze na "nápravu situace", ale že se věnoval i přítomnosti (nebo budoucnosti?). Závěr finále rozkopne dveře dokořán a i když jsem původně o obnovení pro další sérii pochyboval, tak už nyní vím, že si ji nenechám utéct. Ano, film je lepší (sakra vždyť patří mezi nejlepší filmy vůbec), ale seriál rozhodně stojí za podívání. 2. série V první sérii jsem si musel připomínat, že existuje film a nesmím to s ním moc porovnávat. Ve druhé už mi film ani jednou nepřišel na mysl. Tvůrci se od původního námětu odpoutali úplně a šli svou cestou. A nedá se říct, že by to seriálu ublížilo, ba naopak. Postavy mě baví, cestování časem mám taky rád a záhady, co se proplétají celou sérií mě ještě neomrzelo. Příjemných 13 epizod (za nejlepší považuji Lullaby) a docela se těším na to, co se ještě stane. 3. série Syfy se rozhodla s třetí sérií 12 Monkeys trochu experimentovat. Celou ji totiž odvysílali během tří dnů a my tak nemuseli čekat dlouho na nové epizody. Už loni si tvůrci šli svojí cestou a letos v tom pokračovali. Tentokrát bylo hlavním motivem odhalení tajemného Svědka a jeho motivu na zničení světa. A bavilo mě to a jsem zvědav, jak to za rok celé uzavřou. Letos pro mě bude nejpamátnější scéna s "99 Luftbalons". 4. série Čtvrtá série aneb časová smyčka se uzavírá. Upřímně jsem byl zvědav, jak bude celý seriál uzavřen a i když se příběh dost odchýlil od původního filmu, tak mě několik pomrknutí směrem k předloze potěšilo. Jsem rád, že se seriál dočkal pořádného ukončení. Nejvíc mě bavila epizoda s Hitlerem a francouzským odbojem, celkově nejzajímavější postavou pak byla určitě Jennifer Gooines. ()

Související novinky

Sebevražedný oddíl 2 má nové scenáristy

Sebevražedný oddíl 2 má nové scenáristy

11.06.2018

Zatímco hodnocení kritiků nebylo v případě Sebevražedného oddílu nijak oslnivé, po finanční stránce se filmu dařilo. Momentálně tak vzniká pokračování, které do kin pošle zkušený režisér Gavin O… (více)

Reklama

Reklama