Reklama

Reklama

12 opic

(seriál)
Trailer 2
Dobrodružný / Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 33 h 45 min (Minutáž: 41–47 min)

Hrají:

Aaron Stanford, Amanda Schull, Kirk Acevedo, Noah Bean, Tom Noonan, Željko Ivanek, Emily Hampshire, Shannon Lucio, Ramon De Ocampo, Barbara Sukowa (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(47)

Obsahy(1)

James Cole je poslán z budoucnosti, aby zachránil lidstvo před virem, který v roce 2017 zabije 7 miliard lidí. Musí najít a zabít muže, který virus vypustil... (TV Prima)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (74)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Seriálová podoba dnes už kultovního sci-fi filmu mě nechávala až do premiéry zcela chladnou. K mému překvapení nám ale SyFy naservírovala svižnou podívanou, která se sice od filmu celkem dost liší hlavně atmosférou, přesto mě od prvních okamžiků dokázala vtáhnout do dění. Uvidíme, zda tvůrcům nedojde dech. První dva díly - 80% Pokud jste schopni se od filmové předlohy alespoň částečně oprostit, užijete si nadupanou konspirační podívanou, ve které se to časovými paradoxy jen hemží a jež vám nejednou pořádně zamotá hlavu. Řešit tu logiku konání postav mi přijde vzhledem k tématu trochu... inu, nelogické. K dokonalosti to má sice daleko, sem tam jsou ty časové skoky příliš časté a maličko rozmělňují děj, ale rozhodně jsem se u toho královsky bavila. Jen je třeba nebrat to smrtelně vážně. 1. série - 80% ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(51/2015) / Tvári sa to o triedu sofistikovanejšie ako Helix, ale zábavné asi tak rovnako. Celkom mám rád tieto Syfy série, nič náročné, stále sa niečo deje. 12 Monkeys má celkom dobré momenty, ale klasicky sa dej po pár dieloch spomalí a už sa rieši a rieši a nić podstatné sa dopredu v deji už nehýbe. Taký klasický zabijak času. (6/10) ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těch seriálů, který bohužel trpí tím, že první série není ničím výjimečná a tvůrci se zde teprve hledali, řada diváků tak bohužel seriálu nedá další šanci a je to hrozná škoda. 12 Monkeys je však s každou další sérií lepší a lepší a pokud mu dáte šanci, tak dostane velice komplexní, zábavný, epický, originální a chytrý příběh o cestování v čase. A taky jedno z nejlepších seriálových finále vůbec a za tím si stojím. S čistým svědomím 12 Monkeys doporučuji všem, nevzdávejte to v první sérii, opravdu si to nakonec hodně užijete. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Film nasadil laťku hodně vysoko, seriál téma v podstatě rozvádí do detailů. Na čtyři série ta látka naprosto nestačí, dvě by ho vyčerpaly na velmi slušné úrovni. Přesto seriál nepostrádá silné momenty, první dvě série jsou zábavné a o něčem. Druhé dvě už je nastavovaná kaše. Nakonec se finále dočkáme a není zas tak špatné. Ale cesta k němu byla dlouhá a vyčerpávající. 60% ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

S filmem to doopravdy moc společného nemá. Jak už jsem nejednou napsal, do logiky cestování časem rýpat nehodlám, protože nikdo neví jak přesně funguje. Jestli ovšem předloha nastavila nějaké paradigma, nota bene takové na němž stojí celá pointa, měla by ho adaptace respektovat. Pro scenáristy by to byla určitě výzva a pro znalce Gilliamova díla bohužel velký spoiler. To by byla jen jedna výtka. Postupné zamotávání a vaření z vody na principu "fáze očekávání přechází do fáze zklamání" je ta druhá. Děj běží odnikud nikam. Sotva skupina zlikviduje jednu hrozbu, zhmotní se jiná, která popírá vývoj situace a dosažený pokrok. Zajímalo by mě jak dlouho to diváci vydrží, protože další série jsou némlich to samé, jen ještě zamotanější. K hercům napíšu jen to, že jakkoliv jsem rád že Amanda Schull dostala šanci zazářit v hlavní roli, směřování její postavy jí hází klacky pod nohy, Tom Noonan je úchyl a Kirk Acevedo mě překvapil. Zbytek nestojí za zmínku. ()

Galerie (507)

Zajímavosti (2)

  • Pilotní díl se natáčel v Detroitu v Michiganu a další díly v kanadském Ontáriu. V rámci čtvrté série se filmaři podívali i do České republiky (zejména do Prahy). (lost815)
  • Psychiatrické centrum, ve kterém je umístěna Jennifer (Emily Hampshire), se jmenuje "J.D. Peoples Psychiatric Treatment Center", pojmenovaný podle scenaristů filmu 12 opic (1995) - Janet a David Peoples. (lost815)

Související novinky

Sebevražedný oddíl 2 má nové scenáristy

Sebevražedný oddíl 2 má nové scenáristy

11.06.2018

Zatímco hodnocení kritiků nebylo v případě Sebevražedného oddílu nijak oslnivé, po finanční stránce se filmu dařilo. Momentálně tak vzniká pokračování, které do kin pošle zkušený režisér Gavin O… (více)

Reklama

Reklama