Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chaudard, Pithivier a Tassin jsou sice vlastenci a nosí uniformu francouzské armády, ale rozhodně to nejsou žádní hrdinové a válku by nejraději prožili někde zcela v ústraní. Ovšem osud jim předurčil roli hrdinů i proti jejich vlastní vůli. A tak střídavě osvobozují sedmou rotu z německého zajetí, prchají v převlecích a když na to přijde, tak dokonce i bojují! (Česká televize)

(více)

Recenze (139)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Pokračování Sedmé Roty, tak přímé jak to jen šlo. Rozhodně se nemá zač stydět, ačkoliv už to pro diváka není taková darda. Přece jen, už tak nějak víte, co můžete čekat. Nicméně smrtící hláška o drátech a knoflících je věčná... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tři mazáci ze sedmé roty se vrátili, aby vykopli z našich myšlenek chmury a na naše rty dodali usměv přes celej ksicht. Tihle tři kluci ze sedmé roty jsou prostě fascinující, dokázali totiž udělat z obsazení Francie jednu velkou komickou událost. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Druhý díl o sedmé rotě vlastně kvalitou nevybočuje od prvního nebo třetího dílu. Na rozdíl od nich ale nemá žádnou vysloveně ikonickou scénu a to mu vlastně ubralo na páté hvězdě. Jinak je to opět sranda nevídaná. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

O moc lepsi nez prvni dil, akcnejsi a hlavne vtipnejsi. Nejspis nejlepsi dil serie. Navic tu je par skutecne nezapomenutelnejch foru, jako treba matrace. Taky je fajn, ze tu je Henri Guybet, kterej je jako predstavitel Tassina o moc lepsi. Navic se film odehrava v zajimavejsich prostredich a je tu i par skvelejch hlasek a i kdyz osudy hlavnich hrdinu nejsou nijak moc vyreseny a konec je takovej otevrenej, aspon hezky navazuje na prvni dil. Nicmene i tady ma film problem s tim, ze tu neni zadna vyrazna osobnost. Ale bavil jsme se dobre, takze zaslouzeny 4*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Návrat sedmé roty se mne pokusil oblafnout, ale já se na něj proto nezlobím. Tak dlouho totiž v úvodních titulcích nahazoval ukázky z prvního dílu, až jsem uvěřil tomu, že ten skončil útěkem sedmé roty do lesa. Jenže ve skutečnosti končil až o čtyři roky později nechtěně hrdinským seskokem z letadla, ale zapomeňme na to. Návrat je totiž o hodně vtipnější, protože útěkoví specialisté jsou vždy do pěti minut lapeni, scéna s matracemi je naprosto vynikající a ten kretén připojující dráty k výbušninám by si zasloužil, aby se dostal do rukou svaté matce Crouzyové a ta by ho přibila na kříž tak rychle, že by zapomněl, jestli červený drát patří na zelený nebo na modrý knoflík. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od prvního dílu není zábavná jen poslední půlhodinka, ovšem zmatečně natočná a v mnoha ohledech přitroublá režie na dobrém základu zrovna nepřidává... ()

sud 

všechny recenze uživatele

Povedené pokračování, které není o mnoho horší než jednička. Snad jenom v tom, že v roli Tassina vystřídal Alda Maccioneho Henri Guybet. Jinak vtip je na stejné úrovni a je ho dost (scéna s matracemi, na sajdkáře, brambory). "Připomíná mi mojí ségru a to je fakt hrůza" :-) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Červený drát na bílý knoflík, zelený drát na modrý knoflík... Dostat se mi do rukou ten blbec, co vyhodil most!...dostat se mi do rukou ten, co vyhodil most, tak ho zulíbám! Pokračování příběhu o sedmé rotě navazuje přesně tam, kde první díl skončil. Stejně jako u předchozího se ani zde moc člověk nezasměje, ba co dím, je to ještě horší. Chybí slovní humor typický pro anglické komedie stejně, jako humor akční z Bažantů. Vše je takové milé vyprávění, kde snad pobaví jen scéna se slamníky. Film plyne, divák se dívá, leč ohlušující řehot se nedostaví. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Sice o něco málo slabší než první díl, ale pořád perfektní zábava s nepřeberným množstvím odzbrojujících gagů v podání ústřední trojice (trochu zamrzela změna Tassina). Chtěl jsem dát jen čtyři, přišlo mi to chvílemi slabší, ale s koncem si film u mě zase polepšil, takže nemůžu hodnotit jinak než plným počtem. Tleskám. 85% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak chlapci si vyskúšali v prvej časti plávanie v jazierku, aby si už naostro teraz zaplávali v rieke, s Nemcami za chrbtom v kríkoch. Prekvapivo, aspoň podľa môjho vkusu, zábavnejšie, napínavejšie a najmä dramaturgicky zovretejšie ako nudnejší a rozvoľnenejší prvý diel. Veľmi to hore ale nakoniec vyťahuje finále vo vlaku, skutočne nahlas sa už dnes bude smiať na tejto komédii iba málokto. Klady skôr teda vidím v slušnom spáde a dobrodružnosti snímky. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Milá francouzská komedie, jejíž zhlédnutí je ideální v postalkoholické náladě. Trojice francouzských retardů, jejichž jména si netroufám opisovat se opět vydává zdrhat válce. A jde jim to skvěle. Humoru je zřejmě o trošičku méně než v prvním dílu. Jeden z retardů se vizuálně hodně změnil, ale stále se je na co koukat. Zejména musím zmínit geniálně promyšlený matracový útěk, který je zcela jistě tím nejlepším, co tento díl nabízí. Celkově vzato se jedná o příjemnou komedii, při které vám likéry a pivo v břiše neposkakují, nýbrž pohodlně odpočívají. Hodnotím stejně vysoko, jako první díl. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Sú filmy neobmedzene pozerateľné (nadčasové) a filmy pozerateľné iba v krátkom časovom úseku histórie i veku diváka. Návrat patrí do druhej skupiny. To, že som si ho pozrel neznamená môj návrat k starým priemerným filmom, iba rezignáciu na to, že v tomto teple sa nič zmysluplné nedá pozerať. Aj keď je to označené ako komédia, pousmiatie bolo maximom, čo ma počas sledovania postihlo. Intelektuálne náročná úloha aký drôt na aký gombík mi pripomenula podobnú scénu Riggsa a Murtougha v Smrtonosnej zbrani. Pretože som film pozeral na pol oka a počúval na pol ucha, dalo sa to vydržať. ()

Reklama

Reklama