Reklama

Reklama

Sedmá rota za úplňku

  • Francie La 7ème compagnie au clair de lune (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tentokrát jsou Tassin, Pithivier a Chaudard v civilu a jejich dobrodružství začíná v roce 1942 na okupovaném území Francie. Tassin a Pithivier přijeli na návštěvu ke svému bývalému veliteli Chaudardovi. Plánují báječný společný odpočinek, který rozhodně nebude mít nic společného s válkou. Při první příležitosti se však zamotají do tajné akce a už jim nezbyde nic jiného, než se pro Francouze stát hrdiny odboje a pro fašisty nebezpečnými teroristy. Sedmá rota za úplňku je volné pokračování veleúspěšných francouzských válečných komedií Kam se poděla sedmá rota? a Návrat sedmé roty. (Česká televize)

(více)

Recenze (126)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Staří známí spojaři, nyní už váleční veteráni žijící spořádané nudné životy, se typickými zmatky, náhodami a shodami okolností dostanou v okupované Francii do víru odbojářských akcí, přičemž stihnou svým nenapodobitelným způsobem zlikvidovat půl GeStaPa... a mimo jiné pochopíte, co je na mazutu tak odporného a jak jsou cizí jazyky důležité:) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hrdinové z vlastní blbosti už nepatří k sedmé rotě, ale to jim nezabránilo, aby do mě sypali jeden fór za druhým, přesně tak, jak je jejich zvykem, bláznivě, neoplzle a s nadhledem. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Ani třetí pokračování slavné francouzské bláznivé převlekové válečné komedie neztratilo glanc a v rámci tak specifického filmového subžánru patří k tomu výrazně podařenějšímu. Francouzi jsou prostě na utahování si ze svého protinacistického odboje vysazeni a i pro nefrancouzského diváka je to, byť nenáročně, zábavné... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela pohodova klasicka francouzska valecna komedie, ktera uz dneska neni nijak zvlast vtipna, ale prijemne se na ni diva a ma hodne sympaticke hlavni hrdiny. Zapletka je samozrejme postavena na spouste nahod a omylu, ale je docela v pohode a nenudi. Hodne se mi libila hudba. Neni to nejlepsi dil o sedme rote, ale presto to je na 4* a dustojne zakonceni osudu trech spojaru. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Třetí díl už sice není tak vtipný jako první dva, ale furt si drží slušný standart a vždy se na tuhle klasiku rád kouknu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jak se stal vedoucí železářství Chaudard šéfem partyzánské odbojové skupiny Attila? Snadno. Stačilo jen, aby si šel v noci zapytlačit s ostatními útěkáři ze sedmé roty a pak už zbývalo jen hodit letadlo na nacistický náklaďák, převléknout se za anglické letce a zaminovat přístav. Že je to pitomost? No to jistě je, protože závěrečný díl trilogie je již daleko více humorný než válečný a patrně proto ho mám nejraději. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Na tomhle jsem vyrůstal, spoustu gagů si pamatuju odmala (tehdy viděno s podstatně lepším dabingem), ze všech dílů jej mám asi nejradši. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Filmová trilogie o sedmé rotě představovala v 70. letech ve francouzské kinematografii úspěšný pokus o příjemnou, ničím neurážející lidovou komedii o nepříliš vydařené etapě moderních francouzských dějin - tedy o bleskové ponižující porážce francouzské armády ve 2. světové válce a následné okupaci. K sedmé rotě se pravidelně po cca 10 letech vracím a na rozdíl od řady jiných tématicky a stylem blízkých titulů trilogie výrazněji nevyčpěla. Neodvažuju se tvrdit, že závěrečný díl je nejlepší, ale osobně ho mám nejraději. Přece jen, okruh postav se rozšířil, odbojáři vytvářejí k trojici lehkomyslných nešiků zajímavý kontrast a souhra náhod, které triu přisoudí autorství hrdinských činů, zase zajišťuje pro diváky spolehlivou zásobu gagů a úsměvných situací. K tomu si přidejte sympatické herecké obsazení v čele s Jeanem Lefebvrem. Celkový dojem: 70 %. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Poslední z řady (ne)šťastných náhod ňoumovitého tria se vyznačuje především zacílenější réžií. Škála vtípků díl od dílu nezadržitelně klesá, ale na 3,5* plně dostačuje i tentokrát. Nicméně, kdybych měl možnost si pro příště vybrat jiný "Clair de Lune", než ten se Sedmou rotou natáčený ve dne, tak si raději zarelaxuji u Debussyho...:) ()

sud 

všechny recenze uživatele

Všechny sedmé roty jsou přibližně stejné kvality. Tím myslím stejně dobré. Tady prospělo to, že hrdinové sundali uniformu a získali civil. Film je plný převleků, nedorozumění zkrátka typického Francouzského humoru. Spoustu humorných scén (Tassin u Chaudarda ve sklepě, převlečení v kapli za Anglické piloty, šéfova "práce" na lodi). Zkrátka série o sedmé rotě je pokaždé zárukou dobré zábavy. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Poslední díl je solidní slabota. Scénky jsou k sobě vyloženě poslepované a děj se tak nějak doplíží k nějakému závěru. Naši hrdinové nakonec plují do Anglie. 50% ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Treti dil uz je podstatne slabsi nez treba prvni, porad se na to da ale koukat. Po Cetnikovi asi nejlepsi franc. komedialni serie. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zbloudilý trojlístek ze sedmé roty se tentokrát stále dobrovolně i nedobrovolně koupe, často za svitu měsíce. Když nestačí koupel v potoce a kanálu, přijde na řadu moře... Cílem našich známých je Anglie, kam se dostat je však téměř nemožné. Závěrečná část mě pobavila nejvíce ze všech tří. O něco vtipnější dialogy střídají i vtipnější scénky - rybářské koše, mazut, miny... A tradičně převlékací scény, které využili i dřívější Bažanti jdou do boje, u nás např. Bony a klid či Stůj, nebo se netrefím!, zde mají rovněž nemalou roli. Žádnou řachandu nečekejte, na odpočinkový podvečer ale příjemné. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Nejslabší z celé trilogie. Pro mě zcela jednoznačně. Už to nebylo ono, některé scénky a hlášky pořád výborné, ale už to nebyl takový odvaz jako v případě předchozích dílů. Dějově už to taky nebylo tak zajímavý, ale hlavně už mě film nedokázal tak pobavit. 65% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak po našľapanej dvojke pre mňa návrat k ležérnejšej a nudnejšej prvej časti. Humor tu vyplýva už viac menej iba z dementnosti hlavných hrdinov, ktorí nedokážu napríklad udržať kurz na lodi v jednom smere. Takmer všetky fóry, skôr prvoplánové ale celkom vtipné, by bolo možné využiť v akomkoľvek žánri a nie sú až tak viazané na dej. Názov neklame, veľká časť filmu sa odohráva v noci a divák môže mať problém s priestorovou orientáciou. Ale chápem, že Francúzom je vlastný satirický pohľad na hrdinstvo a "hrdinstvo" v odboji a táto trilógia je z toho dôvodu v ich krajine nesmrteľná. Na kotúľanie sa po zemi v kŕčoch od smiechu to už ale vážne dnes nie je. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ze všech sedmých rot mi právě tohle završení celé trilogie přišlo vůbec nejvtipnější. Trojice hrdinů je klasická a vtípky stejné, ale zaujal mě mnohem více příběh o odboji, do kterého se naši milé trojce samozřejmě povede zamotat. Vzniká tak dokonalá hra na kočku a myš, kdy není zcela zřejmé kdo je vlastně kdo. Velkou shodou náhod se trojici šílených potížistů daří velmi slušně ničit německé divize a získávat tak zpět svoji zašlou slávu. Utahovat si z války. V tom jsou Francouzi mistři. Jedna z nejlepších komedií na toto téma. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Možná o chlup nejslabší, přesto pořád dobrá Sedmička slouží v odbojovém rozpoložení do roztrhání (cizího!) těla. Původní dabing z dílny Hlavní redakce pořadů ze zahraničí ČST Praha 1987 je určitě lepší volba než zbytečně vyráběný devadesátkový. Gérard Jugnot tu sice hraje jen malou roli, do party ke třem šikulům se ale docela hodí. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Tak Sedmá roto, do třetice sbohem. Nebo spíše nashledanou. Ač budu-li mít chuť si někdy zopakovat některý z dílů, určitě sáhnu v první řadě po prostředním Návratu Sedmé roty. Zdá se mi, že měl krásně rozvrstvené vtipy, gagy a zábavné situace rovnomerně napříč celým filmem a vyvrcholil navíc ke všemu velmi povedenou dlouhou akci s vlakem. Kvalitu a průběh celé trilogie bych viděl asi následovně: nejdříve dost vlažný a nevýrazný rozjezd – uprostřed velmi zdařilé vyvrcholení – na závěr postupné dodýchávání. Dokonce i ta podle mě nejlepší scéna (trampoty se zvonkem v krámku) se tady nenacházela na konci, ale hned na samotném začátku filmu. Nicméně úroveň před tím vybudované zábavy si Sedmá rota za úplňku místy slušně dokázala udržet. Lamoureux úspěšně změnil prostředí a přidal do děje daleko více dobrodružství. Byť už ten humor působí nejednou jako variace na dříve odehrané situace, v případě pověstného koupání hlavní trojky šlo tentokrát o velmi originální a chytře zakompovanou variaci (míním tím samozřejmě vtipnou akci s košíky v přístavu). Z nových tváří v rámci série mě potěšil hlavně Gérard Jugnot a skvěle zde zapadl i André Pousse (Paša) ve své typicky záporní roli tentokrát s komediálním nadhledem. Naopak přidané ženské postavy, byť spíše epizodní (ať už šlo o krásnou Evelínu nebo manželku Suzanne), mi v téhle pánské dobrodružné jízdě přišly poněkud navíc. 60% ()

Reklama

Reklama