Reklama

Reklama

Čínská odysea

  • Hongkong Chinese Odyssey 2002 (více)

Obsahy(1)

Honkongský nejlepší film roku 2002. Filmová odysea plná smíchu, lásky, přátelství a akčních scén, které navazují na triky filmu Tygr a Drak. (oficiální text distributora)

Recenze (35)

Cival 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie. Jenom je divný, že mi připadala minimálně dvě hodiny dlouhá a přitom má jen 84 minut. Holt ten konec byl zbytečně natahovanej a chyběl mu vtip i nápady. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Herci jsou výborní, písničky chytlavé, fóry originální. Jen škoda, že ke konci romantika definitivně převáží nad gagy, tempo zeslábne a někteří se začnou ošívat. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

No je to taková slabší 4*, ale dobrou půlku jsem se tak bavila a tak smála a zbytek byl sice rozvleklý, ale zase krásně romantický a pohádkový, obě ženské role byly obsazeny překrásnými herečkami a navíc byl hlavní hrdina Tony Leung, takže na závěr už jen dodám, že to byla úžasná ulítlost. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

První i druhej díl jsou rozhodně lepší a návaznost na ně tady veškerá žádná, ale když už bych to měl k něčemu přirovnat, tak spíš k dílu druhýmu, nicméně Tony Leung rozhodně nemá takovej komediální talent jako Stephen Chow a podle toho i vypadá vtipnost filmu, což ale zas tak nevadí, jelikož i bez nějakých uzemňujících sranda scén je zábavnost filmu veliká a příběh poutavej ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Trošku orientální úlet, ale některé fóry byly opravdu geniální a nelituji. Mimochodem kino promítalo jenom pro mě. Docela zážitek. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

První část filmu je velmi dobrá, plná vtipných situací a gagů, skvěle jsem se bavil. Bohužel ke konci tvůrcům docházely nápady a dobrých 15 minut jsem se nudil. Jsou to takové lepší 3* (3.5*) ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Čínská odysea 2002 se nese naštěstí ve stejném duchu jako předchozí dva díly, které vlastně sice na straně jedné paroduje, ale zároveň si pořád uchovává spoustu humoru i lásky, která dokáže připravit o rozum. Škoda poměrně nízkého hodnocení zde, neboť je to film, jenž dokáže chytit za srdce. 90 % Zde jsou předchozí dva díly, kde geniálně ztvárnil hlavní roli Stephen Chow. První díl Chinese Odyssey - Pandora's Box a díl druhý Chinese Odyssey Part Two - Cinderella ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Šílený čínský film s podivným trhlým humorem nemusí sedět každému. To však nebyl můj případ, protože od začátku jsem se mohla smíchy potrhat z hlouposti některých scén. Měla jsem pocit, že tohle musí být ta správná crazy komedie, která by za svůj vtip i pět hvězdiček zasloužila. Nemluvě o tom, že skvělé hodnocení by zasloužila i úžasná čínská hudba, která zábavné scény provázela... Jenže bohužel - ke konci už nebylo vtipu tolik, aby to tento snímek dotáhl k dokonalosti. V druhé polovině to začalo drhnout, tvůrcům nejspíš začaly docházet nápady, a tak poslední, čemu jsem se skutečně zasmála, byl císařův afro styl... Škoda, Čínská odysea skončila na čtyřech hvězdičkách, výš to zkrátka nedotáhla. ~(4,4)~ ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Čínská odysea, to je v prvé řadě parodie na filmy, které jste nikdy neviděli (a ani já ne). Zadruhé je to parodie na hong kongské slaďáky obecně a Wu xia nemůžeme pominout. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti hongkongské produkci ale jejich komedie asi nebudou můj šálek kávy. Možná jsem nepochopil čínský humor nebo co ale zasmál jsem se jen občas a i když film není dlouhý, nudil jsem se u něj dostatečně. Radši zůstanu u jejich akčňáků. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Keby to nebolo také rozsekané tak by ma to neuveriteľne bavilo. Toto je presne ten druh absurdného humoru, ktorý môžem. Herci výborný, piesne chytľavé a pohľady na tradičné jedlo nútia zbehnúť do najbližšej čínskej reštaurácie a jesť pri filme čínu. Ale ako vravím Jeffrey Lau môže byť akokoľvek zručný, hromadenie scén, aby sa všetky motívy stihli napchať do hodiny a pol film ochudobňujú o doznenie vtipov. Tým pádom nejaké fungujú a iné zase vôbec. Hold nie každý dokáže točiť filmy ako Stephen Chow. Ďalej zamrzí posledná pol hodina, ktorá je odrazu vážna a romantická a z pútavosťou prvej hodiny má okrem lokácií a hercov pramálo spoločného. Inak sa to dá prežiť bez väčšieho utrpenia. ()

Hafran 

všechny recenze uživatele

Příjemná bláznivá komedie, která přirozeně přejde v romantiku. Většinu lidí bude bavit jedna půlka nebo ta druhá, každopádně celkově je to vtipné a nápaditá komedie. ()

haj 

všechny recenze uživatele

Naprosto typická ztřeštěná hongkongská komedie, se vším všudy připomínající filmy z 80. a první poloviny 90. let, snad jen s výjimkou absence bojových scén. Nebýt posledních příliš vážných 20 minut, dal bych hvězdičky čtyři. Celkem se mi po takových filmech stýská. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Film jsem si pouštěl v domění, že jde o odysseu od Chowa:-), ale najednou vidím jiné obsazení, které je výborné (Leung, Wong, Zhao), ale film bohužel nedosahuje takových komediálních kvalit jako odyssea od Chowa, i když vtipy občas i hlášky dobré, ale překvapila mě výborná hudba. Konec je sice natahován, ale celkově jde o velmi dobrý film, u kterého jsem se i přes počáteční záměnu (kterou jsem si zavinil sám) velmi dobře bavil. 65% ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Mistrne sebeironicky kousek, ktery si Vas v prvni puli rozebere svou nevidanou vtipnosti (kdy pali jeden for za druhym), a v druhe puli ukoleba krasnou romantikou. To me bavilo moc...velka radost po dlouhe dobe! :-) ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Je to roztomilá záležitost i když ne tak docela v intencích mého zaměření. Přesto jsem se docela příjamně bavila a spokojeně si vychutnávala každý pohled Tonyho Leunga Chiu Wai. Na volný večer, kdy venku sněží, broskve rozhodně nekvetou a jediné, co zahřeje je šálek čaje se Čínská odysea obsolutně hodí. Nic nevyžaduje a poměrně dost dá. 5.5/10 ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Ze začátku převažuje zábava nad romantikou, ke konci se poměr obrátí. Některé vtipy působí jak pěst na oko, jiné jsou geniální. ()

jorgus 

všechny recenze uživatele

Prvnich 10 minut jsem byl zmaten, pak 60minut jsem se ukrutne bavil a poslednich 20 minut celkem nudil...prevaznou cast filmu to byla zabava:-) ()

pend 

všechny recenze uživatele

Chvílemi velice vtipné, chvílemi příliš zdlouhavé. Některé momenty jsou výborné (různé verze příběhu). Na konci ale autorům došel dech. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Fajna haluz. Tento typ humoru celkom mozem. Cele to stoji na mimike vybornych hercov. Moja oblubena Whei je proste chutna v kazdom ohlade. Ku koncu to sice straca naboj a mal som pocit, ze to cele trva dlhsie ako sa uvadza, ale tie styri slabsie si tento ulet urcite zasluzi. Naviac i hudobna stranka filmu je celkom fajn a pasuje tu. Takisto postava Amour Amour, ktoru hra Athena Chu je sympaticka. Nemozem si pomoct ale korejsky a hong-kongsky herci, co sa mimiky v podobnych filmoch tyka absolutne dominuju v celej kinematrografii. Mnohokrat to sice zabrdne az do afektu, ale divak sa neskutocne bavi. :) ()

Reklama

Reklama