Reklama

Reklama

Félix et Lola

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Príbeh nevšednej lásky... Felix pracuje v lunaparku, kde si jedného večera všimne zúfalo vyzerajúcu mladú ženu - Lolu, voziacu sa na autíčku. Je osamelá, smutná, tajomná, nič nehovorí. Felix sa s ňou postupne zblíži, zamiluje sa do nej. A vtedy Lola prehovorí. Je sklamaná životom, má dieťa a niekoho, kto jej strašne ublížil. A tento problém musí vyriešiť Felix, ktorý je ochotný niekoho aj zabiť, len aby bola Lola šťastná... Je to komorný príbeh vysokej umeleckej kvality, bol v súťaži na Berlinale 2000... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Trumper 

všechny recenze uživatele

Ti, kterým jméno Patrice Leconte nic neříká, mohou tento film v klidu vypustit.___ Pro mě osobně zatím nejslabší Leconteho film. Ona totiž ani samotná povaha postav a prostředí, ve kterém vystupují, nenabízí mnoho možností k bůhvíjak nápaditým scénáristickým kreacím v rámci děje, a už vůbec ne co se týče dialogů mezi postavami. Má to ale svoji atmosféru a pořád ještě skvěle fungující chemii mezi hlavními postavami… takový malý, typický Leconte bez přidané hodnoty. /70+% ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Říkali jsme, že "jdeme k šamanům". Nikdo ale nelítal na řetízkovém kolotoči, ani nejezdil v autíčkách. Jednak jsme na to neměli, a jednak jsme tam chodili stejně jen kvůli holkám. Prostředí show businessu, jak bychom to řekli nyní, je pro příběhy "rozmarného léta" jako dělané. Příběh Felixe a Loly se odehrává na horské dráze, nahoru dolů, jen méně předvídatelným způsobem, občas se točí dokola, občas třeskne rána ze vzduchovky... Film lze sotva reflektovat z pohledu příběhu, spíše jde o estetický objekt, výtvarné gesto, potměšilý pohled klíčovou dirkou. ()

Reklama

Galerie (8)

Reklama

Reklama