Reklama

Reklama

Odebrat z přátel

  • USA Unfriended (více)
Trailer 3

Laura Barns byla obyčejná středoškolačka, dokud se na internetu neobjevilo video, které do nechutných detailů prezentovalo, jak se sťala na jednom večírku. Dříve všemi obletovaná kráska veřejnou potupu neustála a spáchala sebevraždu. V den výročí její smrti se partička jejích spolužáků „sejde" na videochatu, kde řeší obvyklé teenagerovské problémy, dokud se do jejich skupiny nenabourá neznámý uživatel s přezdívkou Billie227. Kromě toho, že ho nejde ze soukromé diskuze vyhodit, je na tomto uživateli zvláštní i to, že ho velmi zajímá, kdo nahrál na internet ono nelichotivé video. A pak se do diskuze zapojí i jejich mrtvá spolužačka... Pocit, že jde o nechutný vtip, brzy vystřídá absolutní zděšení všech zúčastněných. Neznámý uživatel totiž nezůstává jen u slovních výhrůžek a za pravdou jde doslova přes jejich mrtvoly. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (440)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Slabší čtyřku tomu dám s klidným svědomím. Není to zrovna horor, u kterého by si člověk rval vlasy hrůzou, odvracel oči nebo si po projekci musel rozsvítit, ale oceňuju hravý a zábavný způsob, kterým zdejší pomstychtivý duch s ústředními skajpisty vyjebává, a především originální koncept, respektive jeho dodržení po celou dobu stopáže a uvěřitelnost jeho provedení. Není to sice úplné zjevení, podobná forma zpracování byla použita již minimálně ve filmech The Den nebo Open Windows, nicméně v prvním zmíněném se zhruba po polovině začalo přeskakovat i na jiné kamery / plochy, u druhého zmíněného kamera po ploše laptopu aktivně klouzala a nakonec doklouzala bůhví kam, protože se film koncepčně naprosto rozpliznul. Unfriended jako první (alespoň podle mé znalosti) film tento zvolený koncept přísně dodržuje, působí reálně (nejen technologicky, ale kupodivu i co se chování postav týče, včetně hereckého projevu) a navíc se odehrává v reálném čase. Pro mě dostatek důvodů pro nadprůměrné hodnocení. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pecka sevřenou pěstí přímo do zubů. A pak že se už na poli hororu nedá nic vymyslet. Vždyť já měl pomalu strach jít k večeru zalít rajčata. V posledních letech už měly podobné amatérské kousky často mizernou úroveň...až do dneška. Člověk tak nějak cítí, že tohle dobře neskončí a že se jedná o buď hodně zdařilý kanadský žertík anebo .... Prostě nic neprozradím. Lidi užíjte si to. Nenadávejte na zpracování, atmosféra že by se dala krájet. 75% ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý a výsledku hloupý horor, který překvapivě dobře funguje i přes svou minimalističnost. Celý film sledujete pouze monitor a probíhající videohovor, několika přátel, který postupně umírají za podivných okolností. Současnou na facebooku závislou generaci film možná i vyděsí, ostatní možná potěší, co všechno se dá udělat s málem. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Štědrý večer jsem po všech pohádkách a komediích musel zakončit něčím ostřejším a originální ultramoderní horor Odebrat z přátel byl tou správnou volbou. Originalita a nápad je největší devizou, zůstal jsem v sedačce přikovaný od začátku do konce, jsem nadmíru spokojený, je to totiž přesně film své doby, v devadesátých letech by takový film vzniknout nemohl. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

MTV horor, ktorý odzrkadľuje dnešnú mladú generáciu a jej problémy (prázdnosť & stupídnosť). Čo sa síce v hororovom žánri vyskytovalo už od pradávna, no nebývalo to až také plytké. Takže to zrejme sadne mlaďasom, ktorí svoj život žijú na sociálnych sieťach a celý deň vidia na obrazovke iba zbytočnosti - ako osadenstvo v tejto kravine, ale mne ako človeku po 30tke to prišlo v prvom rade trápne. Navyše už minulý rok tu bol podobný, no lepší "The Den" a obdobná téma sa ťahá dlhými rokmi i filmami (iMurders, Untraceable, Megan is Missing, Open Windows, Cam2Cam..).. Ale späť k "Unfriended"; ten film predostiera všetko tak ako nastavil v traileri a v prvotnom infe; bez toho aby čímkoľvek prekvapil, vystrašil, alebo sa aspoň trochu posnažil. Takže pokiaľ niekomu stačí ako na obrazovke pri nehereckých tlamách vyskakujú debilné správy a občas nejaké naivné youtube video, tak nech sa páči, bonusom je aj zápletka ako z Bravíčka. Pokiaľ má toto byť budúcnosť moderného hororu, tak je s týmto žánrom asi naozaj amen. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • Vraždy vo filme boli inšpirované skutočnými samovraždami Amandy Todd a Audrie Pott. (Game90)
  • Pôvodne mal byť film uvedený na MTV, avšak potom, čo bol vyrobený trailer, sa vďaka množstvu pozitívnych reakcii rozhodli tvorcovia pre jeho uvedenie v kinách. (beso74)
  • Všetky kontá na Facebooku použité vo filme skutočne existujú. (beso74)

Reklama

Reklama