Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh stárnoucího rozhlasového reportéra, který svou slávu založil na soutěžích z různých měst v přímém přenosu. Jeho pořad, který již nikoho nezajímá, končí a s ním končí i kariéra jedné vyhaslé hvězdy. Jeho řidič a zvukař v jedné osobě, se však snaží vše oddálit a utajit před svým "šéfem" a vlastně nejbližším přítelem pravdu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nehodlám film Tandem nějak žánrově řadit, protože já jsem z něj prostě cítil život ve švech jeho barvách. Mnohem věcem jsem se musel hrozně smát, třeba scéna, kdy Jean Rochefort začne nadávat piknikářům u dálnice je dotažená do absolutního konce a vlastně tak trošku symbolizuje celý film, je to směšný jen do té míry dokud si člověk neuvědomý, že je to vlastně smutný. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jakože jsem to nečekal, ve výsledku jsem se u Tandemu dost pobavil. Ona mu tam totiž chyběla kolonka komedie, takže jsem očekával nějakou psychickou ždímačku a najednou tam na mě vybafne rodinka, která kdyby takhle stresovala mě, asi bych jí na místě vodstřelil upilovanou brokovnicí. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Človek - Práca je taký, pre ktorého zamestnanie znamená všetko: zábavu, zmysel života i prostriedok obživy seba či rodiny. Bez pracovného pomeru je stratený, stráca zmysel žitia, iskru, pre ktorú sa ocitol na tomto svete. Francúzska trpká komédia sa jednému takémuto nešťastníkovi venuje. Príde o moderovanie rozhlasových vedomostných súťaží. Žiaľ, je to celé rozťahané a zdĺhavé ako dvanásťhodinová šichta. Zložitosti starnutia, krásne popozeranie a život vo všetkých jeho farbách som vo filme, na rozdiel od tunajších komentátorov, nenašiel, no možno som nehľadal správne. Ja som videl jedného zničeného egoistického nafúkanca, ktorému bolo ublížené, lebo mu zobrali z rúk hračičku. No a po troške sa mu čačaná zábavka vrátila. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Trpká komédia o moderátorovi rozhlasovej súťaže a jeho asistentovi na všetko... Jean Rochefort je proste úžasný a v komornom filme Patrica Leconta, nazerajúceho za pomyselnú oponu do života krachujúcej malej veľkej hviezdy... Film je plný vtipných aj s smutných momentov, každý z dvojice má svoje vlastné muchy (nikdy nezabudnem na "červeného psa"), no je to hlavne film o živote a správaní sa ľudí k druhým. Plusom je aj kratšia stopáž. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Lehce posmutnělá komedie o odcházejících nejlepších letech života, plynutí času a absolutní potřebě věci nevzdávat. Jean Rochefort je výtečný vždycky, ale zde mu Gérard Jugnot více než jen sekunduje. ()

helianto 

všechny recenze uživatele

„Mám tě rád. Vlastně se vůbec neznáme, ale mám tě rád.“ Komorní úsměvný, hořkosladký příběh o poněkud neobvyklém, ale logickém přátelství dvou mužů, pragmatika a snílka, kteří spolu tráví veškerý svůj čas, které mnohé rozděluje a mnohé spojuje. A pouto, jež spojuje, je trvalé. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Vidíš to ?? Vidíš ty kretény ?? Zastat, ať jim můžu jít říct, že jsou kreténi !!" ;) Příjemně nostalgické drama dvou mužů, které přímo páchne Francií, zdánlivě o složitostech stárnutí, na němž mě mimo dojemné herectví Gérarda Jugnota a především Jeana Rocheforta naprosto odrovnal ten Bernheimův ústřední hudební motiv.. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Poctivé nahlédnutí do lidského myšlení, aneb když už je čas odejít, je najednou všude kolem moc práce. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Heterosexuální mužské přátelství po francouzsku. 1) Komedií bych tento melancholický, nostalgický a nahořklý snímek nenazval, i když se divák občas usměje. 2) Esence "francouzství" 57letý Jean Rochefort ve druhém ze sedmi filmů natočených s tehdy 40letým režisérem, spoluscenáristou a kameramanem Patricem Lecontem zářil, ostatně jako vždy. 3) K většímu počtu hvězdiček mi chybí větší drive a přebývá ufrfněnosti. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ked som film dopozeral na CT2, tak som rozhodne nemal pocit, ze ide o komediu. Skor taka smutna drama o starnucom reporterovi, ktory beha po roznych francuzskych mestach a uvadza TV porad, ktory teda vela ludi nezaujima. Vystizne a hlavne z realneho zivota, to si na tomto filme cenim najviac. 81 % ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Rozhodně si nemyslím, že se jedná o komedii. I když je tam spoustu úsměvných scén, jde především o komorní drama o egoismu jednoho postaršího rozhlasového moderátora. Velice povedený, křehký a posmutnělý příběh... ()

markotter 

všechny recenze uživatele

V celkovém vyznění velmi smutný film, i když plný komediálních situací. Celkově to ale moc neodsýpalo a trochu těch emocí přišlo až v samém závěru filmu. Leconte umí lepší filmy. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Trpká komedie o stárnoucím reportérovi, o něhož lidé ztrácejí zájem. Ušlo jen díky Rochefortovi.(max.50%) ()

kokofek 

všechny recenze uživatele

Hořkosladký příběh ,který je něžný, smutný i chvílemi veselý asi jako život sám.Skvělé herecké výkony. ()

Reklama

Reklama