Reklama

Reklama

Americký Shaolin

  • USA American Shaolin (více)

Obsahy(1)

Prostý dej, ako vo všetkých akčných filmou tohto "BOOM" Kung-fu obdobia. Mladý americký karatista je v oficiálnom súboji v ringu, porazený neférovým spôsobom. Na radu svojho trénera sa vyberie do Číny, kolísky Kung-fu, vyskúšať či ho prijmú, ako cudzinca za učňa v Shaolinskom chráme. I keď sa to cudzincovi doposiaľ nepodarilo, z dôvodu ťažkých skúšok je vo svojom presvedčení neoblomný. Preto musí podstúpiť všetky skúšky. (andykovac)

(více)

Recenze (72)

fcreading 

všechny recenze uživatele

Tak toto má byť jeden z tých filmov, kedy trailer je lepší ako samotný film? Film síce obsahuje bojové umenia, akčné scénky aj keď sú napínavé, filmu chýba rýchle tempo a krátka stopáž. Celkovo vzaté je Americký shaolin virtuóznym zobrazením drámy, prepletené múdrosťou a tradíciou v budhistickej škole. PS: Kultová klasika, ktorá nikdy nezostárla a pozerať ju stále dokola bolo neskutočné. ()

Stallone 

všechny recenze uživatele

Klasika mého dětství. Klenot krásných devadesátých let v rámci bojových filmů. Divák musí ke snímku přistoupit bez vážnosti, s otevřeným srdcem a dobrou náladou. Hlavní hrdina sympatický. Píseň Summertime Blues je přímo úžasná! V dnešní době se již takové filmy netočí. Doporučuji každému, kdo si chce odpočinout a přenést se v myšlenkách do doby, kdy mohl člověk dosáhnout všeho co si jen přál. ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

Tak podobnou klišovitou blbost mohl vymyslet opravdu jenom Američan. Autor si očividně představuje Shaolinský chrám jako jeden velký rockn´rollový mejdan, s občasným bojovým tréninkem nebo zápasem ve fotbale. Film začíná opravdu dramaticky. Hlavní hrdina dostane na budku od mladého vlasáče a od svého (samozřejmě šikmookého) mistra se dozví, že mu lhal a že ve skutečnosti nikdy nebyl shaolinem. Hrůza!:) Hlavní hrdina - namistrovaný americký blbeček, se tedy vydává do komunistické Číny s tím, že si nechá oholit hlavu, na krk si pověsí růženec a myslí si, že pak všechny lehce zkope malíčkem na levé noze. (To, že se mu to nakonec povede je věc druhá, ale to už holt k těmhle filmům patří;)). O klišé zakopnete opravdu na každém kroku (například všichni Číňani mluví plyně Anglicky), ale čert to vem. Člověk se u toho nestydatě baví, na plátně se pořád něco děje, hluchých míst je pomálu a to "karate" ve filmu je opravdu hodně koukatelné. A když se budete pořádně dívat, všimnete si v jednom záběru i naší vlajky. ***Věděli jste, že: Podtitul Amerického Shaolina je King of the Kickboxers II. a je tedy oficiálním pokračováním tohoto filmu. Ten ale česká produkce uvedla pod názvem Karate tiger 4. a navázala na něj uplně jiným filmem "Nejlepší z nejlepších", který uvedla jako Karate tiger 5. Proto je tedy u nás uváděn jen jako Americký Shaolin (zatímco v Americe se s ním můžete setkat i pod názvem Karate tiger 5). *** ()

Humans 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý, tak jsem to žral. Nějak mě lákaly vzpomínky se na to podívat znovu. Strašné, opravdu strašné, *** jen z nostalgie. Nevím, proč mám po zhlédnutí toho filmu pocit, že na něm pracoval někdo kdo o bojových sportech neměl ani páru. Podíval se na pár asijských akčňáků, posbíral v asijské čtvrti kopu amerických asiatů a snažil se udělat rádoby sportovní Kung-fu film. Udělané přesně jak si to američan představuje podle sebe a to že to s realitou nemá nic společného? nu co, lidi nezajímají detaily, hlavně že tam skáče, kope, lítají pěsti jak na gestapu, mlátí o zem. ()

martinspalek 

všechny recenze uživatele

Umim si predstavit, ze by tento docela fajn namet dnes nekdo pretocil a udelal z toho pekny film. U filmu jsem se nenudil, jsou tam pekne myslenky vychodnich kultur. Je to ale neskutecne zprasene tou kulturou americkou. Nejen, ze to vypada strasne trapne, ale vsem musi bit do oci, ze takhle to proste nemuze fungovat. Od zacatku do konce. Za zaporaka dat takoveho buzika, pri kazdem pohybu v ringu by mel ty vlasy v obliceji. Stahovat kalhoty souperum, to ten film znehodnoti hned od zacatku. Nikdo by se v chramu nemohl chovat tak jako ta banda studentu, je to naproste pohrdani nejzakladnejsimi principy. Ten hlavnak v podstate zmoudrel az pred finalovym zapasem. Do te doby vypadal jak infantilni nesvepravny debilek nemajici uctu k nicemu. To do takoveho filmu nepatri. Finalova arena. Deje se tam prikori pred zraky poradatelu, rozhodcich, ma jit o zivot. Nikdo nezasahne, americky buzik v cine si tam dela pred zraky stovek lidi a bojovniku co chce. Takova blbost. Bezvadny namet, ale strasny trapas. Bojove sceny nemaji s realitou nic spolecneho, ale choreografie je akcni pro neznaleho. Alespon tak. Libil se mi jen shaolinsky ucitel a snad mistr. Tem jsem to veril. Ostatni k tezkemu smichu. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • V českém dabingu hlavní mnich řekne „nyní je třeba přistoupit k výuce marciálního umění“. Martial Arts samozřejmě v překladu znamená bojové umění. [Zdroj: G.cz] (asdfasdf)
  • Při zápasu, odehrávajícím se na konci filmu, můžeme mezi visícími vlajkami spatřit i tu českou. (KangKun)

Reklama

Reklama