Reklama

Reklama

Americký Shaolin

  • USA American Shaolin (více)

Obsahy(1)

Prostý dej, ako vo všetkých akčných filmou tohto "BOOM" Kung-fu obdobia. Mladý americký karatista je v oficiálnom súboji v ringu, porazený neférovým spôsobom. Na radu svojho trénera sa vyberie do Číny, kolísky Kung-fu, vyskúšať či ho prijmú, ako cudzinca za učňa v Shaolinskom chráme. I keď sa to cudzincovi doposiaľ nepodarilo, z dôvodu ťažkých skúšok je vo svojom presvedčení neoblomný. Preto musí podstúpiť všetky skúšky. (andykovac)

(více)

Recenze (73)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě kultovní filmek a já takovýhle filmy strašně cenim. Líbilo se mi jak se vyvíjel vztah mezi amíkem a ostatníma mnichama, jak ho nejdřív odsuzovali a pak best friends forever. Celý film je sice jeden velký tréning a příprava zmidlit toho kripla s copánkem, kterej amíkovi na začátku strhl kimono a ukazal jeho slipy publiku, ale je to fakt libovka. ()

Humans 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý, tak jsem to žral. Nějak mě lákaly vzpomínky se na to podívat znovu. Strašné, opravdu strašné, *** jen z nostalgie. Nevím, proč mám po zhlédnutí toho filmu pocit, že na něm pracoval někdo kdo o bojových sportech neměl ani páru. Podíval se na pár asijských akčňáků, posbíral v asijské čtvrti kopu amerických asiatů a snažil se udělat rádoby sportovní Kung-fu film. Udělané přesně jak si to američan představuje podle sebe a to že to s realitou nemá nic společného? nu co, lidi nezajímají detaily, hlavně že tam skáče, kope, lítají pěsti jak na gestapu, mlátí o zem. ()

Reklama

Nix 

všechny recenze uživatele

Dobrá odlehčená béčková kung-fu taškařice s naprosto jednoduchým příběhem, ale dobrými vtípky a přemotivovaným američanem. Ale boje jsou fajn, stejně tak i trénink, který je skoro přes celý film. Škoda, že mi to v době VHS uteklo. Ale nic víc od toho nečekejte, kdo čeká propracovaný kung-fu film ať se poohlédne jinde. ()

martinspalek 

všechny recenze uživatele

Umim si predstavit, ze by tento docela fajn namet dnes nekdo pretocil a udelal z toho pekny film. U filmu jsem se nenudil, jsou tam pekne myslenky vychodnich kultur. Je to ale neskutecne zprasene tou kulturou americkou. Nejen, ze to vypada strasne trapne, ale vsem musi bit do oci, ze takhle to proste nemuze fungovat. Od zacatku do konce. Za zaporaka dat takoveho buzika, pri kazdem pohybu v ringu by mel ty vlasy v obliceji. Stahovat kalhoty souperum, to ten film znehodnoti hned od zacatku. Nikdo by se v chramu nemohl chovat tak jako ta banda studentu, je to naproste pohrdani nejzakladnejsimi principy. Ten hlavnak v podstate zmoudrel az pred finalovym zapasem. Do te doby vypadal jak infantilni nesvepravny debilek nemajici uctu k nicemu. To do takoveho filmu nepatri. Finalova arena. Deje se tam prikori pred zraky poradatelu, rozhodcich, ma jit o zivot. Nikdo nezasahne, americky buzik v cine si tam dela pred zraky stovek lidi a bojovniku co chce. Takova blbost. Bezvadny namet, ale strasny trapas. Bojove sceny nemaji s realitou nic spolecneho, ale choreografie je akcni pro neznaleho. Alespon tak. Libil se mi jen shaolinsky ucitel a snad mistr. Tem jsem to veril. Ostatni k tezkemu smichu. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Škoda, že po celý čas koketuje tento kung-fu akčňák aj s komédiou a rodinným filmom, čo ho dosť degraduje. Obsahuje viacero logických nezmyslov a scenáristických skratiek, preto ho nemôžno brať nijako vážne. Súboje sú iba priemerné, možno v samotnom ringu o chĺpok lepšie. Čo mu však uprieť nemožno je, že vôbec nenudí. Hl. hrdina ujde, ale nejde si nevšimnúť iného herca - mladunkého už vtedy tmavého kórejčana Daniel Dae Kima z Nezvestných. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Při zápasu, odehrávajícím se na konci filmu, můžeme mezi visícími vlajkami spatřit i tu českou. (KangKun)
  • Britský porotce na závěrečném turnaji ve Wu-Shu má na cedulce napsáno jméno Stillwell Wylde, které je složené z příjmení hlavních hrdinů filmů Karate Tiger 1 a 2. (Divočák)

Reklama

Reklama