Reklama

Reklama

Americký Shaolin

  • USA American Shaolin (více)

Obsahy(1)

Prostý dej, ako vo všetkých akčných filmou tohto "BOOM" Kung-fu obdobia. Mladý americký karatista je v oficiálnom súboji v ringu, porazený neférovým spôsobom. Na radu svojho trénera sa vyberie do Číny, kolísky Kung-fu, vyskúšať či ho prijmú, ako cudzinca za učňa v Shaolinskom chráme. I keď sa to cudzincovi doposiaľ nepodarilo, z dôvodu ťažkých skúšok je vo svojom presvedčení neoblomný. Preto musí podstúpiť všetky skúšky. (andykovac)

(více)

Recenze (73)

George8 

všechny recenze uživatele

Žral jsem každou minutu v mládí, žeru to i v současnosti. Reese Madigan v podání amerického shaolina byl výborný. Dostane neskutečně nařezané, až je z toho trapas. On se z toho ale oklepe, půjde za svým cílem, zapíše se do historie Shaolinu jako jediný cizinec. Dostane ty nejtvrdší tréninky a v závěru zamete s tím, který ho tak na začátku ošklivě zesměšnil. Nostalgie, kterou miluji !!!!! Jednoznačně můj druhý nejlepší shaolinský film.. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Jako komedie z nějaké koleje to celkem funguje. To, že to je chrám a žáci zde trénují kung fu je jen tak mimochodem. Akce je totiž tady hodně mizerná. Je to celé přitažené za vlasy a jediné, co si zaslouží pozornost je první role pro Daniela Dae Kima a celkem sympatický učitel v chrámu. Zbytek stojí za starou belu. ()

Reklama

Monroe1991 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu jsem vyrostl a rád se na něj kdykoli opět podívám. I když chápu všechnu tu kritiku, rozhodně jsou tu věci, které by se daly a měly vyzdvihnout. Například hudba, humor, krásné čínské prostředí a také ta myšlenka - proměna hlavního hrdiny, který se ze směšného teenagera mění v uznávaného shaolinského mnicha ..... Za tento můj filmový úlet se rozhodně nemusím stydět. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Škoda, že po celý čas koketuje tento kung-fu akčňák aj s komédiou a rodinným filmom, čo ho dosť degraduje. Obsahuje viacero logických nezmyslov a scenáristických skratiek, preto ho nemôžno brať nijako vážne. Súboje sú iba priemerné, možno v samotnom ringu o chĺpok lepšie. Čo mu však uprieť nemožno je, že vôbec nenudí. Hl. hrdina ujde, ale nejde si nevšimnúť iného herca - mladunkého už vtedy tmavého kórejčana Daniel Dae Kima z Nezvestných. ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Ukázka toho, že i béčko může příjemně pobavit a nemusí se jednat o záležitost, během níž si každých pár minut rvete vlasy a kroutíte hlavou. Za celý film jsem tyto stavy prožila dvakrát a to pouze na začátku a na konci, kdy se objeví neskutečně přehrávající "hlavní záporák". Většina filmu se však odehrává v šaolinském chrámu a tam vše bezproblémově klame, dočkáme se řady pěkných bojových choreografií a nějakého toho postpubertálního blbnutí. Musí se počítat s tím, že většina scén je točena za účelem, aby to vedlo k nějakému souboji. Celkově jsem však byla mile překvapena. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Britský porotce na závěrečném turnaji ve Wu-Shu má na cedulce napsáno jméno Stillwell Wylde, které je složené z příjmení hlavních hrdinů filmů Karate Tiger 1 a 2. (Divočák)
  • V českém dabingu hlavní mnich řekne „nyní je třeba přistoupit k výuce marciálního umění“. Martial Arts samozřejmě v překladu znamená bojové umění. [Zdroj: G.cz] (asdfasdf)
  • Při zápasu, odehrávajícím se na konci filmu, můžeme mezi visícími vlajkami spatřit i tu českou. (KangKun)

Reklama

Reklama