Reklama

Reklama

Americký Shaolin

  • USA American Shaolin (více)

Obsahy(1)

Prostý dej, ako vo všetkých akčných filmou tohto "BOOM" Kung-fu obdobia. Mladý americký karatista je v oficiálnom súboji v ringu, porazený neférovým spôsobom. Na radu svojho trénera sa vyberie do Číny, kolísky Kung-fu, vyskúšať či ho prijmú, ako cudzinca za učňa v Shaolinskom chráme. I keď sa to cudzincovi doposiaľ nepodarilo, z dôvodu ťažkých skúšok je vo svojom presvedčení neoblomný. Preto musí podstúpiť všetky skúšky. (andykovac)

(více)

Recenze (73)

molotov 

všechny recenze uživatele

Jako malej jse mi ten film hodně líbil. Ale tehdy se mi líbili všechny filmi, ve kterých bylo slovo shaolin, ninja apod. a vůbec nezáleželo na jejich kvalitě. Mimochodem to prozpěvovačku jsem zpíval ještě dlouho po shlédnutí filmu. Je to tak krásně naivní a přímočarý film s tolika předvídatelnými situacemi, že se mu prostě nedá odolat. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Za vlasy přitažený příběh od začátku až do konce :). Ale za hudbu, souboje a mrtvou kočku průměrné hodnocení pro jinak podprůměrný film. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tohle je guilty plesure jako prase a v 10 letech na Nově jsem to strašně žral. Samozřejmě, že je to blbost, ale strašně pěkná. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Tak podobnou klišovitou blbost mohl vymyslet opravdu jenom Američan. Autor si očividně představuje Shaolinský chrám jako jeden velký rockn´rollový mejdan, s občasným bojovým tréninkem nebo zápasem ve fotbale. Film začíná opravdu dramaticky. Hlavní hrdina dostane na budku od mladého vlasáče a od svého (samozřejmě šikmookého) mistra se dozví, že mu lhal a že ve skutečnosti nikdy nebyl shaolinem. Hrůza!:) Hlavní hrdina - namistrovaný americký blbeček, se tedy vydává do komunistické Číny s tím, že si nechá oholit hlavu, na krk si pověsí růženec a myslí si, že pak všechny lehce zkope malíčkem na levé noze. (To, že se mu to nakonec povede je věc druhá, ale to už holt k těmhle filmům patří;)). O klišé zakopnete opravdu na každém kroku (například všichni Číňani mluví plyně Anglicky), ale čert to vem. Člověk se u toho nestydatě baví, na plátně se pořád něco děje, hluchých míst je pomálu a to "karate" ve filmu je opravdu hodně koukatelné. A když se budete pořádně dívat, všimnete si v jednom záběru i naší vlajky. ***Věděli jste, že: Podtitul Amerického Shaolina je King of the Kickboxers II. a je tedy oficiálním pokračováním tohoto filmu. Ten ale česká produkce uvedla pod názvem Karate tiger 4. a navázala na něj uplně jiným filmem "Nejlepší z nejlepších", který uvedla jako Karate tiger 5. Proto je tedy u nás uváděn jen jako Americký Shaolin (zatímco v Americe se s ním můžete setkat i pod názvem Karate tiger 5). *** ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to žádná velká pecka není, ale zase, stará béčková klasika, sice ta horší, ale kvůli celkem slušných a poctivých soubojů to stojí za minimálně 1 shlédnutí. Herci nic extra. Dilema mezi 2 a 3 hvězdou, dám teda třetí z nostalgie. Čistý průměr teda. 50% = *** ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Nesympatický herec v hl. roli s tím nejjednodušším scénářem jaký můžeme vidět a hroznou americkou propagandou (učení americké kultury shaolinům). ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem se na to dokázal dívat furt,Lucas Lowe byl určitě schopný režisér bojových filmů,bohužel jen,že moc šancí nedostal. Ale natočil i jiná dobře známa karate béčka Karete tiger 3,4. Pokuď se nemýlím choregrafii bojových scén dělal sám Corey Yuen - Karete tiger 2. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pátý film série No Retreat, No Surrender, v Evropě známé jako Karate Tiger. Intersonic jej však u nás distribuoval jako samostatný film a tak tuto skutečnost málokdo ví., Je to však zcela jedno, protože dodržuje zásadu celé série a s ostatními snímky nijak nesouvisí. Supranaivní blbůstka pro čerstvé náctileté docela baví svou až neuvěřitelnou prostoduchostí, kdy např. chlapík dřepící několik dní na kameni se zkříženýma nohama bez problémů vstane a vydá se vstříc dalšímu dobrodružství nebo finální zkouškou pro desítky shaolinských mnichů - čekatelů je tzv. komora s dřevěnými panáky v životní velikosti, kteří Vás bijí hlava nehlava a americký frája projde způsobem , že je roztříská napadrť... a co ostatní? Kolik měli panáků na skladě? Ta zkouška musela být při přestávkách na opravy strašně dlouhá... Jinak se člověku dostane několika hlubokých shaolinských pravd, např. že život je hlava mrtvé kočky, mnichů tančících disko a několika velmi špatných soubojů, včetně toho finálního, který měl být zlatým hřebem celého filmu. Nebyl. Jedna z nostalgie. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě kultovní filmek a já takovýhle filmy strašně cenim. Líbilo se mi jak se vyvíjel vztah mezi amíkem a ostatníma mnichama, jak ho nejdřív odsuzovali a pak best friends forever. Celý film je sice jeden velký tréning a příprava zmidlit toho kripla s copánkem, kterej amíkovi na začátku strhl kimono a ukazal jeho slipy publiku, ale je to fakt libovka. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Americký Shaolin patřil v mládí k mým nejoblíbenějším filmům. Taky jsem jej viděl mnohokrát na VHSce. Odstupem času si samozřejmě i já všímám množství chyb a nelogičností, které se zde objevují, ale v té době mi to bylo šumák. Některé momenty sice smrdí lehkou trapností, ale s tím se musí u amíků počítat a tak i já dávám za staré časy tři hvězdy. Hlavně jsem do nedávna netušil, že si tu zahrál i můj oblíbenec z Lostu Daniel Dae Kim. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Ehm dobře líbilo se mi to mělo to malé koule a celkem super podívaná na lekci neshody přeměny takže dobrý.. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Asi najslabší film so shaolinskou tematikou, aký som videl. Ale sotva niekto môže čakať niečo iné od filmu, kde sa Američan ide učiť za shaolinského mnícha. Je to hlúpe ako všetky tie "pecky", čo kedysi vydával Intersonic. Ešte aj hlavný hrdina je nesympatický idiot (možno s výnimkou posledných 10 minút). No akosi mi tu chýbal tréning, lebo okrem chodenia po stĺpoch tu už boli len bitky, do ktorých sa podarilo hlavnému hrdinovi zapliesť. Tréningu sa moc nevenoval. Aspoň záverečná skúška bola fajn a ani tých pár súbojov nebolo zle natočených, ale na viac ako 30% to nevytiahli. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,PÔJDEM DO SHAOLINSKÉHO CHRÁMU." ,,ZAPLATÍM TI LÍSTOK." __ Keď som  niekedy počas jedného víkendového poobedia konca 90. rokov minulého tisícročia tento film na TV Nova videl, pôsobil na mňa svojím vizuálnym stvárnením, akoby bol nakrútený skôr v polovici 80. rokov.  V súčasnosti, aj vďaka nepríliš kvalitnej filmovej kópii sa tento môj klamlivý dojem iba potvrdil. Svojim spôsobom je to však pre vytvorenie správnej atmosféry ku prospechu veci. Príbeh, z ktorého som si najväčšmi pamätal vyholenú hlavu hlavného hrdinu a jeho pobehovanie po kopcoch, je šablonovitý, naivný a plný  typických klišé.  Americký frajerko sa chce dostať do komunistickej Číny a tam vstúpiť do shaolinského kláštora. Žiaden problém, stačí si iba kúpiť letenku.  Táto premisa slúži k napredovaniu príbehu, ktorý svojimi vtipmi pripomenie napr. Policajnú akadémiu a je doplnený predvídateľnou romancou. Vo svojej podstate to fanúšikom určite stačí a mne tiež, keďže som dlho túžil pripomenúť si tento film. (1400. hodnotenie,  72. komentár k filmu) ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Tak toto má byť jeden z tých filmov, kedy trailer je lepší ako samotný film? Film síce obsahuje bojové umenia, akčné scénky aj keď sú napínavé, filmu chýba rýchle tempo a krátka stopáž. Celkovo vzaté je Americký shaolin virtuóznym zobrazením drámy, prepletené múdrosťou a tradíciou v budhistickej škole. PS: Kultová klasika, ktorá nikdy nezostárla a pozerať ju stále dokola bolo neskutočné. ()

Reklama

Reklama