Reklama

Reklama

Karate tiger 4: Král kickboxerů

  • Hongkong Tai quan wang (více)

Obsahy(1)

Pred desiatimi rokmi v thajskom Bangkoku zákerne zavraždil amerického šampióna v kickboxingu Seana Donahue miestny gangster Khan. Vtedy 14-ročného Jaka, Seanovho brata, fyzicky i psychicky zastrašovali. Dnes pôsobí Jake ako policajt-vyšetrovateľ v New Yorku, kde napriek častému nebezpečenstvu sa neustále zaoberá myšlienkou na pomstu bratovej smrti. Nádej svitne, keď ho jeho predstavený, kapitán O'Day, pošle kvůli jednému prípadu práve do Thajska. Mladý policajt vsadí všetko na jednú kartu. Zistí, že Khan, ktorého hľadá, vystupuje ako "zabijácky šampión", čo je označenie pre hviezdu zvláštneho druhu tamojších filmov. Bojuje sa v nich pred kamerou naostro. Jake sa v inkognite angažuje ako herec, aby sa v záverečnom boji stretol práve s brutálnym Khanom. Kto sa stane "kráľom kickboxerov"...? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Často označovaný za nejlepší díl série. Loren Avedon správně arogantní Američan a hlavně osud mu do cesty přihrál superkvalitního zabijáka Billyho Blankse. Musím uznat že série Karate Tiger vždy měla charismatické záporáky. Přestože se jedná o jeden z dalších snímků mého útlého mládí, stále se mi na tohle dobře kouká. 60% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

V mládí jsem tenhle film miloval a i dodnes mě baví. Kdysi pro mě nebyl žádný lepší film, kde se dost pralo, bojovalo atd.. pak jsem poznal film Kickboxer s Van Dammem, který mě zaujal o něco víc, byť lepší technickou stránkou a režií. Tenhle film je rozhodně též perfektní, najde se zde dost soubojů, líbil se mi tréning a hlavně závěrečný souboj. Příběh klasický, scény jsou dost béčkvité, ale nevadí. Film celkově hodnotím na zasloužených 88% = **** ()

Reklama

ondrula 

všechny recenze uživatele

Pokud si pamatuju, tenhle film je docela dost brutální a pamatuju si ho především díky tomu, že se na to se mnou kdysi dívala má matka, která během filmu řekla asi stokrát: "Fuuuuj" (a to i tehdy, když kamera třeba jen zabrala Billyho Blankse), což asi měla bejt moje škola dobrých mravů a estetiky nebo co. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Fakt tohle někdo srovnává s Kickboxerem? Kickboxer měl srdce, Van Damme nebyl nikdy dobrý herec, ale ve svých nejslavnějších rolích měl svý charisma, byl nasvalenej jak tank a když ho naolejovali, jeho akční scény byly prostě parádní. Král kickboxerů nemá nic z toho. Loren Avedon je strašný herec. Možná se umí hýbat, ale ten klasický střih tehdejších filmů mu tím pádem jen ubližuje, protože vypadá jak blbec. Billy Blanks se naproti tomu alespoň vzdáleně vyrovná šílencům, se kterými se kopala ve svých nejslavnějších rolích belgická mlátička. Schválně jsem si pustil tréninkovou pasáž Kickboxera. I po letech je super. Hudba, choreo, zpomalovačky a i když jsou tam nepokrytě nějaké záběry použité dvakrát, funguje to i po těch třiceti letech. Tady je to prostě jen směšný. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dejovo je to vykradacka Van Dammeovho Kickboxera, ktoreho po stranke bitiek poriadne vytunili. Je ich tu ovela viac a aj kvalita je znatelne lepsia. Necudo, kedze je to vlastne azijska produkcia a v obsadeni nenajdeme skoro ziadneho herca ale samých karatistov. Najviac ma potesilo mihnutie mnohych bielych tvari, ktore sa na prelome 80/90 rokov casto vyskytovali v HK filmoch. Mena ako Vincent Lyn, Steve Tartalia alebo Bruce Fontaine beznym ludim nic nepovedia, ale fanusikov HK beciek ich cemea potesia. A nie su tu len herci z HK filmov, ale prakticky aj komplet hudba pochadza z filmu Tiger Cage 2. Vsimol som si snad len jeden novy motiv a zvysok je uplne zrecyklovany. Aj ked je dej jednoduchy a tento typ pribehu mam rad, tak prevedenie je dnes tragikomicke. Herecke vykony pôsobia skôr ako parodia. Dialogy zneli zase jak keby ich nahodne generoval nejaky program a nasledne ich este prehnali translatorom. Jak inak si vysvetlit, ked v dabingu suverenne zaznie rok 1990 aj ked na obrazovke svieti rok 1991. Urcite to nebude len chyba dabingu, kedze aj v originale postava potom co ju porezu nozom zahlasi: preco si ma buchol? WTF? Definitivne som si potvrdil, ze Avedon sa sice vedel skvele bit ale hrat vôbec nevedel a ani jeho charizma uz na mna nepôsobi, takze sa uz necudujem, ze jeho filmova kariera tak rychlo skoncila. Billy Blanks ako hlavny zaporak na tom nie je herecky ovela lepsie, ale nastastie si jeho uloha vystaci s jednou desivou pozou. Viac netreba. Z ostatnych hercov, ehm bitkarov stoji za zmienku este Keith Cooke, ktoremu to sakra dobre kopalo. Skoda, ze tiez vela filmov nenatocil. Takze vsetky tri hviezdicky si tato karate komedia zasluzi za bitky, bitky a este raz bitky. Holt Blanskov Khan pouziva smrtelne trojkombo, takze menej ako 3* dat nemôzem, inak by sa mi ten cierny parchant prisiel pomstit. Ale je to znova film len pre ludi, ktory na nom vyrastali. 5/10. edit 2021: Dnes som si to prvýkrát pustil v origináli a dialógy znejú ešte horšie ako v dabingu. Všetci tí karatisti vôbec nevedia intonovať a znejú jak retardi. Najhorší je Blanks. Huhňá vtipnejšie jak Stallone. Ale aspoň to v dialógových scénach funguje ako dokonalá komédia. Bitky ale stále dobré. Takže určite som to nevidel naposledy. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Na videokazetě, kterou si Jack (Loren Avedon) doma prohlíží, je mimo jiné i scéna z filmu Karate tiger 3: Pokrevní bratři (1990), kde se v hlavní roli také objevil Loren Avedon. (SG-1)
  • V některých pasážích závěrečné scény, kdy probíhá boj v bambusové aréně, je možné zpozorovat, že je z důvodu bezpečnosti Loren Avedon nahrazen kaskadérem. (Rodimus)

Reklama

Reklama