Reklama

Reklama

Karate tiger 4: Král kickboxerů

  • Hongkong Tai quan wang (více)

Obsahy(1)

Pred desiatimi rokmi v thajskom Bangkoku zákerne zavraždil amerického šampióna v kickboxingu Seana Donahue miestny gangster Khan. Vtedy 14-ročného Jaka, Seanovho brata, fyzicky i psychicky zastrašovali. Dnes pôsobí Jake ako policajt-vyšetrovateľ v New Yorku, kde napriek častému nebezpečenstvu sa neustále zaoberá myšlienkou na pomstu bratovej smrti. Nádej svitne, keď ho jeho predstavený, kapitán O'Day, pošle kvůli jednému prípadu práve do Thajska. Mladý policajt vsadí všetko na jednú kartu. Zistí, že Khan, ktorého hľadá, vystupuje ako "zabijácky šampión", čo je označenie pre hviezdu zvláštneho druhu tamojších filmov. Bojuje sa v nich pred kamerou naostro. Jake sa v inkognite angažuje ako herec, aby sa v záverečnom boji stretol práve s brutálnym Khanom. Kto sa stane "kráľom kickboxerov"...? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nejdrsnější z celé série Karate Tiger, a jenom pro záporáka Khana (ze řetězu puštěný Billy Blanks), jeho tři smrtící kopy a v těchto filmech takřka povinný brutální výcvik, to stojí za vidění. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

S ohledem času asi 17ti let se jedná o velice slušnou "rubanici", kde asi hodně zapracovala honkongská část produkce, protože amíci by se sami na něco takového nezmohli. I když film v jádru vykrádá Kickboxera s Van Dammem, myšlenka natáčení v podstatě "snuff filmů", kde hlavním zabijákem je Billy Blanks byla docela revoluční a i když mi z ní po mnoha letech docela mrazilo v zádech, ve své době jsem myslím ještě ani nevěděl, co to snuff film vůbec je. Film je tak v některých svých částech docela hodně brutální. Avedona jsem nikdy nemusel, ale tady mi nevadil, odehrál si svoje a odmlátil také. Blanks v podstatě tímto prorazil a jako záporák je se svojí vyzáží opravdu strašlivý. Za zmínku však stojí zejména Keith Cook, který hraje učitele Avedona. Jedná se o špičkového mistra bojových uměních, nejlepšího rozdávače kopaček na světě, který jako jeden z mála mistrů bojových umění zvládne (nebo ve své době zvládl) tři kopačky ve vzduchu (i do odlišných směrů) a dopad zpět na nohy. Cook se v životě živí spíše jako trenér, učitel, kaskadér než herec. Hrál však například Dakotu v "China O´Brian 1 a 2". V těchto filmech i v tomto, když se člověk pečlivě dívá, zvládne výše zmíněnou "trojkopačku" bez střihu!! Zatímco Blanksův "ultimátní" útok nohama je předváděn se střihem a v jednom sledu by to nikdy nezvládl. To však běžný divák neví a nepozná. Cook se zde předvede v akci jen jednou, ale jasně je vidět jeho dokonalá průprava oproti všem, kteří ve filmu vystupují, je to opravdový mistr. Film obsahuje spoustu soubojů, výborných kaskadérských kousků, docela dobrou atmosféru a hlavně dynamiku soubojů, které jsou opravdu nážezové a ani ne příliš "znehodnocené" střihem (občas vypomůžou dráty, ale minimálně). Jeden z mála (napůl) amerických karate filmů, jejichž kvalita se nevytratila a jsou stále dobré a zábavné. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Loren Avedon v sérii potřetí a naposledy. A znovu proti němu stojí velká překážka, tentokráte možná úplně nejhrozivější. Černošský rabiát Khan s tváří Billyho Blankse si své soupeře nejdříve předsmaží a pak je zrudka sežehne svým smrtícím trojkickem (1. oboustranný drtič uší, 2. prolamovač hrudního koše, 3. taekwondovský zavírák s otočkou). Hlavní hrdina se opět mstí, Khan si totiž před lety podal jeho bratra. Závěrečná 'reality show' v kleci plné naostřených kůlů je více než zuřivá, drsná a krvavá. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Hodně zábavné béčko se strašnými herci, ale solidními bojovými scénami, svižným tempem a osvěžujícím nadhledem. Guilty pleasure jako (kickboxerova) noha. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný akčný film s Lorenom Avedonom v hlavnej úlohe. Má dosť dobrý príbeh o mužovi, ktorému v detstve brutálny zabijak zavraždil brata, šampióna v kickboxe a teraz pracuje ako detektív, pričom dostane za úlohu ísť do Bangkoku, kde sa má dostať do miestneho turnaja na život a na smrť, ktorý má zastaviť, čo sa mu moc nepáči, ale keď zistí, že turnajovým majstrom je vrah jeho brata, rozhodne sa úlohu prijať. Ale aby bol schopný vraha poraziť, musí sa ešte vylepšiť v bojových umeniach. Spracovanie je na tom priemerne, film ani chvíľu nenudí a jeho tématika sa mi určite páči, ale napriek tomu to nie je ani zďaleka tak dobre podané, ako by mohlo, všetky zaujímavé prvky nie sú dostatočne využité a tak je z toho len čistý priemer. Akcie je tu celkom dosť a je aj pomerne dobrá. Tvoria ju takmer iba súboje, ktoré sú dynamické, tvrdé, pomerne krvavé a páči sa mi aj ich choreografia, ale opäť platí to isté, čo aj v predchádzajúcich dieloch, keby ich predvádzali Hong Kongskí herci, tak by dopadli ešte o dosť lepšie. Ale aj takto sa na ne dobre pozerá, Avedon si v akcii dokáže získať pozornosť. Herecké obsadenie je len priemerné, Loren Avedon z týchto troch dielov Karate tigra práve tu predviedol najznesiteľnejší výkon, ale aj tak ma mimo akcie ani trochu nebaví, nedokážem mu moc fandiť a to je dosť problém, ale aspoň hlavný záporák Billy Blanks je na tom dobre, v akcii je schopný a aj správne šialený. Réžia je konečne aspoň priemerná, no stále má do ideálu veľmi ďaleko a podobne je na tom aj technická stránka. Z týchto troch Avedonových Karate tigrov má táto štvorka zaujala najviac, ale stále to nie je nič, čo by ma ako akčného fanúšika výraznejšie bavilo. Väčšina béčok s Van Dammom, Lundgrenom alebo aj Norrisom sú minimálne o triedu lepšie. Objektívna kvlaita filmu- 53%, film sa páči mne na 55%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V thaiskom Bangoku v roku 1981 vyhral americký bojovník Sean Donahue prestižný turnaj v kickboxe. Krátko po víťaznom zápase ho zabili členovia miestnej mafie. Za to že vyhral pás šampióna zaplatil vlastným životom. Zavraždili ho pred očami jeho mladšieho brata Jakea. Ten sa vráti späť do USA a stane sa z neho policajt. Desať rokov po smrti svojho brata, ho jeho nadriadený pošle na tajnú akciu do Ázie, priamo do hlavného mesta Thaiska. Naskytne sa mu tak možnosť pomstiť Seanovu smrť. ** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Spolu z dvojkou a trojkou to patří do vrcholu série Karate tiger. Avedon v životní formě. Proti němu neskutečně zlý a drsný Blanks (i když nechápu jak může být černoch mistrem Thajska, ale to je jenom detail) parádně brutální souboje, realistický Avedonův trénink a zajímavej námět o tom jak se točí fakt reálný filmy ve kterých se doopravdy chcípá. Samozřejmně, že finále v kleci je pak vrcholným zakončením toho všeho. Takže dvojku a trojku mám o něco radši, ale i tohle je pecka díl.70% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Často označovaný za nejlepší díl série. Loren Avedon správně arogantní Američan a hlavně osud mu do cesty přihrál superkvalitního zabijáka Billyho Blankse. Musím uznat že série Karate Tiger vždy měla charismatické záporáky. Přestože se jedná o jeden z dalších snímků mého útlého mládí, stále se mi na tohle dobře kouká. 60% ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

"The point of all this training is to prepare you for Khans most deadly technique - the series of three kicks." Zbožňuju sérii Karate tiger, zvlášť díly s Lorenem Avedomem, no a Král kickboxerů je z nich jednoznačně nejlepší (a vlastně je jednoznačně nejlepší i z celé série:)). Příběh je sice sprostá vykrádačka Van Dammova Kickboxera (který byl zas určitě vykrádačka něčeho jiného), což ale vůbec nevadí, protože Král Kickboxerů dokázal dotáhnout tenhle profláklý koncept téměř k dokonalosti. Asi největším plusem Karate tigra 4 je neuvěřitelně vystylovaný záporák v podání Billyho Blankse. Častokrát se v podobných filmech setkáváme s tím, že záporáci mají své vlastní specifické pohyby, ale snad žádné z nich se vám do hlavy nezaryjí tak jako tři smrtící kopy Blanksova Khana. Ten navíc ukazuje, že má opravdu neuvěřitelnou formu a snad víc než komukoliv jinému mu věříte, že zkrátka nejde porazit. Avedomům boreček mu sice ke konci slušně nařeže, ale i tak jen těžko věříte, že kdyby si to tihle dva rozdali někde naživo, byl by to právě pohublý Avedom, kdo by z toho odešel po svých. I když Lowova režie kvality staršího Kickboxera ani zdaleka nedosahuje, to v čem Karate tiger 4 Van Dammovu hitovku jednoznačně zastiňuje je kvalita soubojů. Ty tady totiž působí asi dvakrát rychleji a dynamičtěji než tam, mají lepší choreografii a je jich asi tak třikrát víc. Ať už máte radši Avedoma a nebo je vám sympatičtější Van Damme, je to vlastně docela jedno. Oba dva filmy totiž nabízí to nejlepší, co se kdy na podobné téma kde objevilo a jsem si docela jistý, že i než to, co se kdy ještě někde objeví. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

V mládí jsem tenhle film miloval a i dodnes mě baví. Kdysi pro mě nebyl žádný lepší film, kde se dost pralo, bojovalo atd.. pak jsem poznal film Kickboxer s Van Dammem, který mě zaujal o něco víc, byť lepší technickou stránkou a režií. Tenhle film je rozhodně též perfektní, najde se zde dost soubojů, líbil se mi tréning a hlavně závěrečný souboj. Příběh klasický, scény jsou dost béčkvité, ale nevadí. Film celkově hodnotím na zasloužených 88% = **** ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejbrutálnější díl z celé série. Billy Blanks vždy dokázal zahrát svinské záporaky stejně tak i charismatické klaďasy. Billy předvadí stejně jako Loren výborný kopačky a pěsti. Typický americký akčňák neberoucí si servítky s nikým a s ničím. Závěrečný souboj je to nejlepší na celém filmu. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Karate Tiger počtvrté, Avedon potřetí a zase samosebou chujovina. Malému Avedonkovi zabije brášku černý thajský nacionalista Billy Blanks alias Khan, Avedonek vyroste v Avedona a je drsnější než kdy dřív a protože je tajnej a nejlepší polda na světě, vrátí se, jak jinak než v utajení a džísce bez rukávů, do Thajska, aby se tomu černému náckovi pomstil. V mezidobí zjistí, že není tak drsnej jak si myslel, přebere Khanovi holku a nechá se vycvičit do naprosté ultradrsnosti místním ochlastou. Díky výcviku, meditaci a pohádce o vaření čaje je připraven se postavit tváří v tvář smrti... Čtyřka je stejně blbá jako trojka, ale je tu opravdu dobrej Billy Blanks a poprvé a naposledy se v celé sérii mihnou i kozy ! A vzhledem k tomu, že to byly slušné trojky , tak za tři. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

To jsem nepochopil..hraje tam ten samý z dvojky a trojky, ale jmenuje se jinak a příběh je zase uplně o ničem jiným. Potěšil Billy Blanks a jeho fighty. Jinak celkem nuda zase ale dalo se to. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Billy Blanks a jeho tři smrtící kopy + závěrečný souboj s Lorenem Avedonem v kleci, určitě jeden z nejlepších Karate tigerů. Prostě paráda ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Billy Blanks to s tou drsniackou štylizáciou preháňa, ale formu naozaj má. Majster Prang alias KEITH COOKE je, ale lepší. Vie sa bezchybne biť a čudujsa svete, jeho výkon možno hodnotiť ako herecký. Technická poznámka: INTERSONIC vydal pod názvom KARATE TIGER 4: KRÁL KICKBOXERÚ. (30.3.2004) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No sláva, po dvou hodně slaboučkých dílech zase jeden, na který se dá v pohodě koukat. Možná je to proto, že jde o klasický exotický "kickboxer" model - ublížení, drsný tréning, pomsta, s nějakou tou romantikou a tak, ale aspoń se ukazuje, že ten model prostě funguje. Loren Avedon je tedy hrozný herec, ale kupodivu se na tohle dá koukat i mezi souboji. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Zaručeně nejlepší ze série Karate Tiger !!! Avedon v roli Jakea a jeho paradní umění, versus Billy Blanks coby totálně destruktivní Khan. Tohle jsou pro mě zlatá léta. ()

Reklama

Reklama