Reklama

Reklama

Karate tiger 4: Král kickboxerů

  • Hongkong Tai quan wang (více)

Obsahy(1)

Pred desiatimi rokmi v thajskom Bangkoku zákerne zavraždil amerického šampióna v kickboxingu Seana Donahue miestny gangster Khan. Vtedy 14-ročného Jaka, Seanovho brata, fyzicky i psychicky zastrašovali. Dnes pôsobí Jake ako policajt-vyšetrovateľ v New Yorku, kde napriek častému nebezpečenstvu sa neustále zaoberá myšlienkou na pomstu bratovej smrti. Nádej svitne, keď ho jeho predstavený, kapitán O'Day, pošle kvůli jednému prípadu práve do Thajska. Mladý policajt vsadí všetko na jednú kartu. Zistí, že Khan, ktorého hľadá, vystupuje ako "zabijácky šampión", čo je označenie pre hviezdu zvláštneho druhu tamojších filmov. Bojuje sa v nich pred kamerou naostro. Jake sa v inkognite angažuje ako herec, aby sa v záverečnom boji stretol práve s brutálnym Khanom. Kto sa stane "kráľom kickboxerov"...? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Spolu z dvojkou a trojkou to patří do vrcholu série Karate tiger. Avedon v životní formě. Proti němu neskutečně zlý a drsný Blanks (i když nechápu jak může být černoch mistrem Thajska, ale to je jenom detail) parádně brutální souboje, realistický Avedonův trénink a zajímavej námět o tom jak se točí fakt reálný filmy ve kterých se doopravdy chcípá. Samozřejmně, že finále v kleci je pak vrcholným zakončením toho všeho. Takže dvojku a trojku mám o něco radši, ale i tohle je pecka díl.70% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Návrat do dětství - tohle byl v mládí jeden z mých nej karate filmů. Loren Avedon jako policajt se vydává do Thajska po 10 letech pomstít smrt svého bratra. Musí postoupit trénink (super scény) a v tajné aréně se utkat s nepřemožitelným zabijákem. Nu časy kdy jsem po zábavách předváděl opičí kopy odkoukané z filmu a nějakých pár hodiny karate už jsou dávno pryč, stejně jako to vzrušení, ale pořád to má svoje kouzlo. Avedon je slušný, Blanks se svou trojicí kopů nezapomenutelný no a ta omáčka okolo ani moc nenudí. Jen ten střih to občas kazí. PS: Černý Thajec to jako opravdu? :-) ()

Reklama

ondrula 

všechny recenze uživatele

Pokud si pamatuju, tenhle film je docela dost brutální a pamatuju si ho především díky tomu, že se na to se mnou kdysi dívala má matka, která během filmu řekla asi stokrát: "Fuuuuj" (a to i tehdy, když kamera třeba jen zabrala Billyho Blankse), což asi měla bejt moje škola dobrých mravů a estetiky nebo co. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

byt bratom (ne)thajskeho sampiona v kickboxe nie je med lizat, pretoze ked uz raz do tejto krajiny zavitate na kazdom rohu na vas caka nejaky Tong Po alebo Kane. dalsi diel z kultovej serie karate tiger nam tento raz ponuka avedona ako tajneho agenta na stope filmarov ktori pre najlepsi efekt vo svojich filmoch nevahaju zabit nejakeho toho komparzistu. ich hlavnou megastar je Kane (Billy Blanks v top psycho forme), ktory poslal do nebicka hned v uvode filmu avedonoveho brata. musim povedat ze oblubujem bezduche mlaticky 80 rokov a na tuto mam zvlast prijemne spomienky (spolocne pozeranie v druzine po skole, kt4 som mal na videokazete spolu s dalsou klasikou predatorom 2). dejovo ziadne zazraky nikto necaka, herecky to nie je az tak zle ale co je najdolezitejsie su skvele suboje. i ked k tomu najlepsiemu sa budeme musiet obcas prekusat nudnou vatou, ale v momente ako avedon zacne svoj zaverecny trening (obcas preruseny filozofickymi kecami) ktory vyusti v megasuboj v obrovskej klietke kazdy spravny karate tiger fanusik bude urcite chrochtat blahom. jednoducho klasika, ale obcas ma zaraza fakt ze pri niektorych scenach avedon pouziva doubla:-( ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

"The point of all this training is to prepare you for Khans most deadly technique - the series of three kicks." Zbožňuju sérii Karate tiger, zvlášť díly s Lorenem Avedomem, no a Král kickboxerů je z nich jednoznačně nejlepší (a vlastně je jednoznačně nejlepší i z celé série:)). Příběh je sice sprostá vykrádačka Van Dammova Kickboxera (který byl zas určitě vykrádačka něčeho jiného), což ale vůbec nevadí, protože Král Kickboxerů dokázal dotáhnout tenhle profláklý koncept téměř k dokonalosti. Asi největším plusem Karate tigra 4 je neuvěřitelně vystylovaný záporák v podání Billyho Blankse. Častokrát se v podobných filmech setkáváme s tím, že záporáci mají své vlastní specifické pohyby, ale snad žádné z nich se vám do hlavy nezaryjí tak jako tři smrtící kopy Blanksova Khana. Ten navíc ukazuje, že má opravdu neuvěřitelnou formu a snad víc než komukoliv jinému mu věříte, že zkrátka nejde porazit. Avedomům boreček mu sice ke konci slušně nařeže, ale i tak jen těžko věříte, že kdyby si to tihle dva rozdali někde naživo, byl by to právě pohublý Avedom, kdo by z toho odešel po svých. I když Lowova režie kvality staršího Kickboxera ani zdaleka nedosahuje, to v čem Karate tiger 4 Van Dammovu hitovku jednoznačně zastiňuje je kvalita soubojů. Ty tady totiž působí asi dvakrát rychleji a dynamičtěji než tam, mají lepší choreografii a je jich asi tak třikrát víc. Ať už máte radši Avedoma a nebo je vám sympatičtější Van Damme, je to vlastně docela jedno. Oba dva filmy totiž nabízí to nejlepší, co se kdy na podobné téma kde objevilo a jsem si docela jistý, že i než to, co se kdy ještě někde objeví. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • V některých pasážích závěrečné scény, kdy probíhá boj v bambusové aréně, je možné zpozorovat, že je z důvodu bezpečnosti Loren Avedon nahrazen kaskadérem. (Rodimus)
  • Na videokazetě, kterou si Jack (Loren Avedon) doma prohlíží, je mimo jiné i scéna z filmu Karate tiger 3: Pokrevní bratři (1990), kde se v hlavní roli také objevil Loren Avedon. (SG-1)
  • Lorenu Avedonovi nejsou bojové sporty cizí. Má 5. stupeň černého pásu v Tae Kwon Du a 8. stupeň černého pásu v Hap Ki Do. (Rodimus)

Reklama

Reklama