Reklama

Reklama

Ferdinand

  • USA Ferdinand (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Nina a Ferdinand jsou největší kamarádi pod španělským sluncem. To by nebylo až tak zvláštní, kdyby Nina nebyla malá holčička a Ferdinand velký býk. A to pořádně velký býk. Narodil se sice jako malé, rozpustilé telátko, ale časem vyrostl o pořádný kus do výšky, do délky i do šířky. Neznalí lidé by jej mohli považovat za nebezpečné, zuřivé monstrum, jenže Ferdinand je naštěstí ten nejroztomilejší a nejhodnější sudokopytník na světě, který nade vše miluje kytičky a nikdy by neublížil ani mouše. Bohužel zároveň je taky nešikovným popletou, který i díky svým rozměrům občas dokáže způsobit pořádnou katastrofu. Jednoho dne si Ferdinand neopatrně sedne na čmeláka, dostane od něj žihadlo a splaší se. Celou událost vidí hledači býků na zápasy v koridě a rozdivočelý Ferdinand je svým výkonem uchvátí natolik, že jej okamžitě chytí a odvezou. Ferdinand ale nechce s nikým zápasit a především je odhodlaný vrátit se ke své Nině. Naštěstí se spřátelí s třemi šikovnými ježky, Unem, Dosem a Kvatrem (prosím, neptejte se, kde je Tres). A když se k nim připojí jedna koza a pár dalších býků, společně se vydají na dlouhou cestu Španělskem. Sice mají v patách pár pronásledovatelů, ale to je určitě nemůže zastavit. Snad jen trochu zpomalit. Ostatně, jak říká sám Ferdinand: „Každý se chová podle toho, jak vypadá, ala tak jednoduché to není. Zvláště v mém případě. Se mnou je to složitější.“ (CinemArt)

(více)

Recenze (159)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $111miliónovTržby USA $84,410,380Tržby Celosvetovo $296,069,199Tržby za predaj Blu-ray v USA $15,327,012Tržby za predaj DVD v USA $15,920,187║ Námet dobrý ale nie úplne využitý, miestami tak troška kostrbaté, či fádne. 20th Century Fox a ich animačné štúdio Blue Sky sa tak trošku zasekli a točia už len čistý priemer za posledné roky (Rio 1+2, Doba ľadová 5), je to už len také kopírovanie toho čo sme videli a progres žiadny. Animácia v pohode. /65%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pes žere psa, bejk se pere s bejkem a všichni nenávidí kozy." Až tak zlá je realita? Kdepak, tady je realita ještě horší - býk může být jen zápasník nebo maso. Přesto je to celkem zábavné, ale já jsem se tak nějak s devítimetrákovým pírkem Ferdinandem nedokázal úplně ztotožnit. Jako pacifista jsem mu sice rozuměl, že ho neláká boj s matadorem, ale mít čichání ke kytkám jako životní náplň? Tomu moc nerozumím, ale přeju mu to ... i když mám steaky rád. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Takřka OK. Sluníčkové, hipísácké, veganské... A těm, co chtějí realitu, doporučuji Hemingwayovu Smrt odpoledne. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tanečná “bitka” jednoznačne TOP scéna! Škoda, že nebolo k zhliadnutiu viacero takých vtipných pasáži. Záverečné rozuzlenie idealisticky rozprávkové. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Korida espaňol. Zbytečně natažený animák o býkovi, který odmítal násilí. Viděno v dabingu. Pro dospěláka snesitelné dílko na nedělní poobědové koukání s dětmi. 60% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pekný príbeh, animácia, dobrá hudba, vtipne a roztomile postavy, hlavne to zdobí Ferdinanda, mohlo by to byť aj o chlp lepšie alebo dramatickejšie, ale určite je to lepšie, čo za poslednú dobu animačné štúdiou Blue Skye vyprodukovalo (Doba ľadová 5). 75% - 4* ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Animák pro nejmenší publikum, ale i já se tentokrát bavil. Odpočinkový snímek, který splní svůj účel. 7/10 = 75% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nečakane pohodový a príjemný animák, na ktorý sa veľmi dobre pozerá. Je tu plno humorných scén, ktoré vyvolajú úsmev na tvári, roztomilá grafika, prepracovaný charakter jednotlivých zvieratiek a tiež i pekné poučenie na záver. Myslím, že je tu všetko, čo by mal moderný animák nielen pre tých najmenších obsahovať. Silný nadpriemer. 85/100 ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velice zábavná skopičina pro mladší děti, ač prostředí býčích zápasů a jatek není zrovna "k popukání". Navíc s výborným překladem a kvalitním dabingem. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Vtipný animák pro celou rodinu o býkovi, který má rád kytky a nechce zápasit. Je tam pár fakt povedených scén, například taneční soutěž. "Jsme lepší než ti osli" :D ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Bol som celkom zvedavý čo nám prinesú Blue Sky vo filme "Ferdinand". A bol som aj celkom optimistický. A môžem otvorene povedať, film má vynikajúci úvod a má vynikajúci záver. No stred filmu je podľa mňa to, na čom to najviac padá. V prvom rade je to moment, kedy ideme od ničoho k ničomu a len sledujeme nezaujímavé momentky s Ferdinandom a ostatnými postavami. A je tu najviac vidno, že je to adaptované podľa krátkeho príbehu, ktorý ma oveľa menej materiálu než je tu. A ak to chcete natiahnuť, tak samozrejme do toho musíte dať nejaké tie barličky, ktoré budú film držať pokope. Len potom nemôžete byť sklamaní, že si ich všimneme. A ešte si musíme priznať, tie tri otravné kone som ozaj nemusel vidieť. Jediné čo robili bolo, že ma otravovali. Humor filmu je celkom okey. Je tu pár miest, kde som sa zasmial, je tu dosť miest, kde som sa pousmial, hoci som sa mal skutočne smiať a film skutočne vychádza ako veľký mix. A je to škoda, lebo je tu pár miest, ktoré boli skutočne skvelé. Celá úvodná časť je skvelá. Spoznávame mladého Ferdinanda, jeho priateľov (alebo ak chcete rivalov), jeho náturu, jeho útek a ako sa stretne s malou Ninou a vyrastajú spolu. Funguje to skvele. A máme tu aj skvelú akčnú a komickú scénku, kde Ferdinand zdemoluje celý kvetinový festival. Podľa mňa to funguje dobre. Záver, kde sa Ferdinand ocitne v aréne je rovnako skvelý. Nebudem nič spoilovať, no povedzme, že to je moment, kedy veci skutočne dajú zmysel a vyplynie aj hlavná myšlienka filmu. A funguje to dobre. Vzťah Ferdinanda s Ninou je vynikajúci a škoda, že je toho vo filme tak málo. Myslím si, že deti si film užijú a bude dostatočne dobre spracovaný na to, aby sa pobavili, no neviem ako to budú vnímať dospelí. Ja som mal pocit, že mohli sa viac sústrediť na iné momentky a dať do toho menej klišé a nemuseli to tak natiahnuť. Som rád, že som film videl, no neviem či by som sa k nemu vrátil. Chcelo to urobiť trošku inak. Hodnotenie: C+ ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slabý a vizuálně dost obyčejný animák, který zaujme a rozesměje jen diváky cca do 8 let, které to veškeré pitvoření možná pobaví. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Animák niektorými označovaný za film roka, ale chýba tomu niečo, čo môže deti baviť. Viac infantilného humoru, viac farby. Potenciál blbého býka nebol celkom využitý, takže len priemer. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný animák. Moderní prvky (tanec, selfíčka a podobně) kazí dojem, jinak bych dal 4 hvězdy. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ferdinand je mile natočený animák, který sice hloubkou příběhu či dokonale vypiplanou animací nedosahuje kvalit filmů posledních let, viz Zootropolis, V hlavě či Vaiana, nicméně i tak mě dokázal vtáhnout na těch celých sto minut. Vedle oněch morálních poučení, která jsou pro animáky typická, se ve filmu našla nejedna nadmíru vtipná pasáž, u které jsem se zcela upřímně zasmál od srdce, zejména u scén s kozou Lupe, trojicí ježků a koňů. Nicméně i všudepřítomní býci a býčci mě dokázali rozesmát, ale i dojmout, když tvůrci začali hrát na vážnější notu. Zkrátka sympatická oddychovka, která obsahuje jak pořádnou dávku humor, tak i špetku napětí a zdravé množství didaktického materiálu. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Príjemná animovaná rozprávka inšpirovaná klasickou disneyovkou "Býk Ferdinand" z roku 1938 a Trumbovým scenárom "The One Brave" sfilmovaným v roku 1956. Pekná animácia, myšlienka, prepracované charaktery postáv. Škoda, že tých zvieracích postáv v strede filmu pribudlo, vtedy sa dej zbytočne naťahoval. Aj tak ide o slušnú oddychovku vhodnú aj pre dospelých. ()

Související novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (více)

Reklama

Reklama