Reklama

Reklama

Ferdinand

  • USA Ferdinand (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Nina a Ferdinand jsou největší kamarádi pod španělským sluncem. To by nebylo až tak zvláštní, kdyby Nina nebyla malá holčička a Ferdinand velký býk. A to pořádně velký býk. Narodil se sice jako malé, rozpustilé telátko, ale časem vyrostl o pořádný kus do výšky, do délky i do šířky. Neznalí lidé by jej mohli považovat za nebezpečné, zuřivé monstrum, jenže Ferdinand je naštěstí ten nejroztomilejší a nejhodnější sudokopytník na světě, který nade vše miluje kytičky a nikdy by neublížil ani mouše. Bohužel zároveň je taky nešikovným popletou, který i díky svým rozměrům občas dokáže způsobit pořádnou katastrofu. Jednoho dne si Ferdinand neopatrně sedne na čmeláka, dostane od něj žihadlo a splaší se. Celou událost vidí hledači býků na zápasy v koridě a rozdivočelý Ferdinand je svým výkonem uchvátí natolik, že jej okamžitě chytí a odvezou. Ferdinand ale nechce s nikým zápasit a především je odhodlaný vrátit se ke své Nině. Naštěstí se spřátelí s třemi šikovnými ježky, Unem, Dosem a Kvatrem (prosím, neptejte se, kde je Tres). A když se k nim připojí jedna koza a pár dalších býků, společně se vydají na dlouhou cestu Španělskem. Sice mají v patách pár pronásledovatelů, ale to je určitě nemůže zastavit. Snad jen trochu zpomalit. Ostatně, jak říká sám Ferdinand: „Každý se chová podle toho, jak vypadá, ala tak jednoduché to není. Zvláště v mém případě. Se mnou je to složitější.“ (CinemArt)

(více)

Recenze (160)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tady jsem se dlouho rozmýšlel, jestli se na ten animák podívat nebo ne. A jelikož čtete můj komentář, tak asi tušíte, že jsem se na film podíval. A prvních 30 minut jsem byl velice spokojený, příběh byl napínavý, líbilo se mi to. Jenže pak, když se Ferda vrátil opět do Casa del Toro, tak to začalo být až přehnaně kýčovité a příběh už dál nenabídl nic nového, co by ho odlišovalo od ostatních animáků. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Výtvarná stránka podbízivá, postavy zlé nebo vlezlé, příběh průměrný. Otravnou kozu bych nejraději utopila v jejím kýblu na spaní. Hezké bylo, jen když se Ferdinand postavil z profilu, protože jeho silueta byla krásně a přitom jednoduše načrtnutá. Trochu mé pozornosti získal souboj v koridě, ale to je tak všechno. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Krásně zpracovaný animovaný film, který mě nalákal už od traileru. Přišlo mi to jako klasické pojetí věty "nesuď knihu podle obalu". Tady to bylo přesné, jelikož hlavní postava je obrovský býk, který miluje kytičky a ani mouše či včelce by neublížil. Jenže v jeden moment se to prostě zvrtne a chudák je lapen a odvezen pryč od své milované kamarádky. Dostane se na původní farmu, ze které pochází a vzhledem k tomu, že je Ferdinand kolosální býk, je vybrán do arény, kde by měl naplnit svůj úděl a osud - jak smutné. Což mě přivádí k názoru, že jsem byla ráda, když ve filmu byla zmíněna jatka a jak to všechna ta ubohá zvířata proživají. Plno lidi protestuje, že tohle není nic pro děti, ale co. Aspoň se děti už od mala naučí, že tohle jsou místa, odkud maso servírované na jejich talíři pochází. Plus ty býčí zápasy - za poukázání na to, že zvířata při takových aktivitách jen trpí, jsem byla taky moc ráda a i překvapena, že se něco takového do animáku vůbec dostalo. Sice se sem tam snažili divákům podsouvat, jak se býci na býčí zápasy těší, ale to už je prostě jen maličkost. Protože pokud lidi dokážou přemýšlet, dojde jim, že žádné ze zvířat by se netěšilo na to, jak bude v bolestech před tisíce lidma, jen proto, aby se sociopati nějak pobavili. Když ale vezmu v potaz celý animák, pro mě jeden z nejlepších animovaných filmů tohoto desetiletí. - "Is this love? I love love." ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Slušné zpracovaný "animák", kterého ovšem sráží k zemi laciný scénář a neúměrná délka. Ferdinand nabídne klasickou nosnou premisu o přátelství a sebeobětování, což by nebylo zas tak hrozné, kdyby to ovšem nečinil tak okatě a tak "rozvláčně". Avšak i navzdory tomuto se ve filmu Ferdinand najde pár skvělých momentů, což je citelné zejména v úvodní části a některých vtipů, v drtivém množství v roli praštěné kozy. Avšak ale ani toto vážně nestačí k tomu, aby Ferdinand vyčníval z hlubin filmového průměru. Nejlepším "animákem" roku tak neochvějně zůstává "Coco". „Step lightly. You're a feather. A 2,000 pound feather.“ ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Fajn animák - přesně takový, jaký ho chceme mít. Vtipný, akční, dojemný. Asi úplně nebude vyčnívat mezi ostatními, ale bavil jsem se skvěle. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Když nad tím přemýšlím, asi se jedná o nejlepší letošní animovaný film. Svižně od vyprávěná zápletka o přátelství, plná humoru a dojemných scén si dokáže držet vysokou laťku od začátku do konce. Mezi nejsilnější stránku patří prakticky všechny postavičky, na které se opravdu s úsměvem dívá a nelze s nimi dobrodružství neprožívat. Pořád se něco děje a tvůrci nikdy nespadnou na úroveň Mimoňů, trapného hašteření, pokud pominu scény s německými klisnami. Ke konci se jedna o slušnou akční jízdu, končící dojetím a nakonec jsem rád, že trailery nadmíru splnily mé očekávaní.......8/10 ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Má to aj príjemné momenty, no väčšinu času to je taká typická a nie príliš vtipná zvieratkovská blbina. Najlepší animák roka je neohrozene Coco, toto mu nesiaha ani po členky. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Realita na pozadi je cela dost smutna a i na konci som si hovorila, ze urcite, a zivit to budu zo vzduchu a lasky na veky vekov. Inak tak nejak prijemne ok animak. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tento animák obsahuje niekoľko super charakterov, zopár pre mňa dojímavých scén a jednu historickú hlášku ( nevedno, či originálnu, ale počul som ju tu ) a predsa sa ako celok neprezentuje v tom najlepšom svetle. Zrejme si to isté myslela aj väčšina ostatných divákov ( na digianimák je necelých 300 melónikov celosvetovo naozaj úbohé číslo ). ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Dabing u animáků nikdy nezklame. I zde bylo originální namluvení býků a dalších "postav" bez chyb. Především trojice německých koňů neměla chybu a bavila mě pokaždé, když otevřela pusu. Děj se dal předvídat - ale to už jsme si u animáků tak nějak zvykli a není to ničím, co by mělo ubírat na kvalitě. Pár super zábavných scén (například býčí tanec) a celkem svižně ubíhající děj, kterému by však neškodila stopáž max 90 min. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na první pohled tohle není moc výrazný snímek, i když se samozřejmě dostal do celosvětové distribuce kin. Na druhý pohled je to klasika o outsiderovi, který se odličuje a snaží se nějak zapadnout, i když je velmi svůj. A to se mu nakonec hezky daří. Díky tomu si snímek získává sympatie. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Ucházející animák, který poměrně vážnou tematiku (býčí zápasy, jatka) značně zjednodušuje a idealizuje pro nejmenší diváky. Titulní zvířecí postavička je sympatická, Ferdinandovi přátelé a pomocníci už tolik ne. Také bych možná trochu krátila, přes 100 minut utáhne málokterá pohádka. Musím ale pochválit originální znění (německý přízvuk koní byl perfektní) a nápaditost tvůrců při některých scénách - už jste někdy viděli taneční battle býků a koní? ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Po extrémně dlouhý době jsem viděl animák a ještě navíc v kině. A přestože dávám přednost jinejm žánrům, tohle má svý kouzlo. Já absolutně zbožňuju tu barevnost, se kterou si můžou vyhrát. Nemělo to nijak hloupej příběh, prostě takovej sympatickej hodnej argentinskej býček. Ani ten humor nebyl tak dětinskej, jak by mohl být. Já se bavil, nejen hláškama, ale i samotnejma scénkama. Například ten Dance Battle byl famózní. Dokonce ve mě dokázal vyvolat animovanej film emoce, což jsem nevěřil, že se může stát. Možná ke konci už to začínalo být trochu zdlouhavý a natahovaný. 90 minut by tomu slušelo akorát, ale pořád to dokážu ocenit i já a to je dobře. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ačkoliv Ferdinand nenabizí žádný větší přesah pro dospělého diváka jako například Coco a je tak zaměřen primárně na děti,neznamená to,že by se dospělý divák nudil.Ferdinand krom standardního rodinného příběhu,který jede po klasické linii nabizí solidní dávku funkčních gagů a fórků,což ne vždy bývá úplně pravidlem.Nemůžu říct že bych byl něčím překvapen,ale nenudil sem se a pobavil se...80% ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Po více méně průměrném Rio vznikl průměrný Ferdinand. Jara Cimrman junior mi svým komentářem mluví z duše. ... HODNOCENÍ: 60% (3*) ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná pohádka, která potěší nejen nejmenší diváky, ale také nás dospělé. Příběh o hlubokém přátelství mezi dávkou a hodným býčkem mě chytl za srdce. Do Ferdinanda jsem se zamilovala už od začátku filmu. Začátek je také i malinko emotivní a postupně se film stává vtipný. Jedná se o pohádku, u které jsem se opravdu hodně nasmála a jsem za to ráda. Jedna z těch lepších pohádek tohoto roku. ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Hezká pohádka, hodně dojemná, ale i docela pestrý humor. Čekal jsem trošku víc akce, ale dopadlo to jinak. Konec byl tak sladký, že jsem málem dostal cukrovku. Nicméně jsem se bavil i jsem byl hezky na měkko. Pěkné 4*! ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já tam tu čtvrtou hvězdu nakonec dám, i když to je jen tak tak. Sice to není bůhví jak dobrý animák, ale postačí. Postavy nelezou na nervy (dokonce je tu absence záporáka, když se nad tím pořádně zamyslíte), moc to nenudí (až na pár scén, třeba klisny bych vyškrtl úplně) a dokonce to ani není trapné. Sice takových 90 minut by tomu slušelo víc, ale co už. Dívat se na to dá a z roku 2017 je to asi fakt nejlepší animák, ačkoli jsem ještě neviděl Coco. Naštěstí to nemělo potřebu sklouznout do trapnosti ala Mimoni (jak ve svém komentáři malylada trefně píše) a funguje to, dokonce i ta koza nakonec byla docela sympatická, i když to ze začátku nevypadalo. 4* ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Když si člověk zvykne na geniality od Pixaru, je pak pro ostatní studia těžké něčím zaujmout. Nicméně si myslím, že zaplatit aspoň malinko schopného scenáristu by neměl být problém. Takhle z toho vylezla hloupoučká, nudná, předvídatelná a místy hodně ubohá taškařice tak pro čtyřleté děti. Veškeré hvězdičky vlastní putují jenom animaci. 30% ()

Související novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (více)

Reklama

Reklama