Reklama

Reklama

Ferdinand

  • USA Ferdinand (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Nina a Ferdinand jsou největší kamarádi pod španělským sluncem. To by nebylo až tak zvláštní, kdyby Nina nebyla malá holčička a Ferdinand velký býk. A to pořádně velký býk. Narodil se sice jako malé, rozpustilé telátko, ale časem vyrostl o pořádný kus do výšky, do délky i do šířky. Neznalí lidé by jej mohli považovat za nebezpečné, zuřivé monstrum, jenže Ferdinand je naštěstí ten nejroztomilejší a nejhodnější sudokopytník na světě, který nade vše miluje kytičky a nikdy by neublížil ani mouše. Bohužel zároveň je taky nešikovným popletou, který i díky svým rozměrům občas dokáže způsobit pořádnou katastrofu. Jednoho dne si Ferdinand neopatrně sedne na čmeláka, dostane od něj žihadlo a splaší se. Celou událost vidí hledači býků na zápasy v koridě a rozdivočelý Ferdinand je svým výkonem uchvátí natolik, že jej okamžitě chytí a odvezou. Ferdinand ale nechce s nikým zápasit a především je odhodlaný vrátit se ke své Nině. Naštěstí se spřátelí s třemi šikovnými ježky, Unem, Dosem a Kvatrem (prosím, neptejte se, kde je Tres). A když se k nim připojí jedna koza a pár dalších býků, společně se vydají na dlouhou cestu Španělskem. Sice mají v patách pár pronásledovatelů, ale to je určitě nemůže zastavit. Snad jen trochu zpomalit. Ostatně, jak říká sám Ferdinand: „Každý se chová podle toho, jak vypadá, ala tak jednoduché to není. Zvláště v mém případě. Se mnou je to složitější.“ (CinemArt)

(více)

Recenze (159)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Veľmi milý animák, pár skvelých vtipných scén, nejaká tá dráma, vytúžený happyend. Dcérka sa bavila tiež :) ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Na Ferdinanda sem se docela těšil, trailer mě zaujal a hlavně se mi líbilo obsazení Tennanta a Iglesiase. Byl jsem připraven, že to uvidím až na BD a o to víc mě překvapilo, že to distributor pustil do kina v originále (moc chválím) a já si film mohl užít v kině. Příběh docela ujde, animace je pěkná i když v záběrech na krajinu nebo věci na pozadí moc detailu nepobraly. Film mi přišel trošku delší díky pár hluchým místům, ale zase nějaký vtípky mě dost pobavily na což nejsem poslední dobou zvyklý. Tennant vytasil skotský přízvuk a je to radost poslouchat, což mimochodem dokazuje i v nových DuckTales. Iglesias moc prostoru nedostal a svůj krásný přízvuk taky nevyužil, ale o to víc chválím animátory, že využili jeho mimiku a při záběrech na Kvatra sem hned viděl Gabrielův obličej jak ho znám z jeho stand-upů. Koně s německým přízvukem a hlavně jejich taneční duel patří k tomu nejlepšímu ve filmu a moc mě to bavilo. Sem docela rozpolcen v hodnocení, na jednu stranu tu máme pár kouzelných momentů, pár vtípků a několik úžasných momentů a prvků a na druhou stranu tu je několik nudných míst a vleče se to. Zatím to vidím za 3* a uvidím jak dopadne druhé shlédnutí. Aspoň, že potitulkovka nám ukázala jak dopadl Tres. // Film jsem měl možnost vidět i v českém dabingu a dabing ten film docela dost zabíjí. Pustil jsem si BD a i když jsem film viděl už potřetí, stále jsem se dost bavil, hlavně ten Tennant dělá svoje a tak nakonec tomu ty 4* dám. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Základní myšlenka je: pokud všichni očekávají, že budete dělat něco co dělají všichni a bez úspěchu, nedělejte raději nic. V úvodu zjistíte, že podvádět se nemá. V celku to byla pěkná pohádka. Vtipná byla scénka s koňmi. Naopak scéna, kdy vůl jede v autě je dost bizarní i na pohádku pro děti. Uvítala bych, kdyby se v pohádce objevilo víc symbolů Španělska (např. vůbec by nevadilo, kdyby místo kozy byl katalánský oslík a pod.). ()

santiamén 

všechny recenze uživatele

2/10 Zklamání. Animace na dnešní standard průměrná, humor neskutečně infantilní. Příběh samotný je plytký a vystačí vážně tak maximálně do kraťasu - tady tvůrci pro zjevný nedostatek materiálu zbývající (nekonečně dlouhou) stopáž vyplnili hromadou trapných tanečních scén a nesympatických vedlejších postaviček. K neuvěření, že se tenhle nepovedený paskvil hodnocením pohybuje ve stejné skupině animáků jako Bolt nebo Megamysl. Nesrovnatelná kvalita. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Lehce infantilní, snadno předvídatelný-ale jinak moc dobrý animák (dospělí se smáli víc, než děti) - trochu mi chybělo lepší vykreslení přátelství Niny a Ferdinanda, je tam toho po hříchu málo, naopak ohrada plna býků, kteří spolu soupeří a každý je jiný byla super, stejně jako "němečtí" koně a jejich tanečky, ježci ušli, i když byli trochu přebyteční, pár fórků na svědomí měli-koza rozhodně palec nahoru. Samozřejmě hodně to těžilo z již vyzkoušených klišé, ale konec dobrý, všechno dobré, že?....viděno v kině 2D...90% ()

andio 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se jedná o jeden z horších animáků, ale líbilo se mi, jak film poukazoval na animálnost španělských tradic ohledně zabíjení býků. Co do provedení je kvalita animace mnohdy výborná, ale design mladých býčků se mi opravdu nelíbil. 5/10 ()

kaze 

všechny recenze uživatele

Klasicky rozpravkovy pribeh :)len potom vysvetlujte detom pri ohrade so zivym bykom,ze rozpravat nebude a nie je az taky priatelsky:)) ()

Sydonai 

všechny recenze uživatele

Z toho všeho letošního animovaného pekla (Šmoulové 3; Já, padouch 3), kdy se kvalitativně na vrcholu držel průměrný Mimi šéf, je Ferdinand velice příjemným a silně nadprůměrným animákem pro celou rodinu. 70% ()

owwidius 

všechny recenze uživatele

Taky dost priemer animak, aj animacia, detskost, pribeh, vtipy, vsetko take akurat, ale zaroven nicim vycnievajuce. Snad jedine podarenymi bocnymi postavami (koza, kone a jezkovia). Na oddychove pozeranie vpohode. [#49/2017] ()

SpeedyCZ 

všechny recenze uživatele

Je to takovej Madagascar ve Španělsku s býkem místo zebrou, a ježky místo tučňáků. Celkem dobrý a dojemný děj, a vtipu je taky nečekaně hodně. :) U mě je to na na půl cesty mezi 3-4*, přeci jen něco mi tam chybělo. Nemusíte to vidět, ale pokud uvidíte, nebudete litovat. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Milý, jednoduchý, zábavný, ale dosť predvídateľný, miestami dostatočne nevyužitým potenciálom vedľajších postáv. Spíš pre najmladších (ale pozor, pretože po jeho videní môžu poprosiť rodičov, aby mali doma vlastného býka). Z mojej strany silné tri hviezdy, pretože to vďaka skvelým vedľajším postavám má svoje čaro. PS.: Eliminácia mucha s jedným okom nemá chybu. Osobné hodnotenie: 79% (***) ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Perfektny animak,ten sa fakt podaril,skvela animacia,pribeh,hudba,mile postavicky,hlavne ta koza bola cool a samozrejme to bolo dostatocne vtipne a pohodove,nic ine ako plny pocet si to nezasluzi...:-) ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Nemohu (ostatně jako už skoro u každého nového animáku) jinak, než začít výtkou….nebo možná otázkou. Víte, že podobné rozprávky jsou primárně určeny dětskému publiku? Hned ze startu odejde tatínek hlavního hrdiny bojovat do arény….samozřejmě se nevrátí….navíc samotné téma býčích zápasů, případně rovnou jatek, se vznáší nad celým příběhem. Nevím, ale musím zapojit hlavu na 120%, abych si vzpomněl na animovaný film z poslední doby, kde by nemusel někdo padnout za příběh. Ale jinak klasický kresleňák. Zvířatka, nějaký problém v cestě, někdy sranda – někdy hluchá místa, předvídatelná zápletka, koukavá animace….jak říkám, nic nového pod sluncem. Jenom to smutné pozadí…..myslím si, že na to má dětský divák ještě dost času. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Ferdinand mě hrozně nebavil a měl jsem ho rozkoukaného cca dva týdny, pak jsem si jednou sedl a film dokoukal. Příběh mi vůbec nedokázal zaujmout, navíc je film na animák vcelku dlouhý. Film byl Foxem nasazen proti SW 8, což byla marketingová sebevražda. I tak ale Ferdinand utržil 300 mega. 2* ()

Související novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (více)

Reklama

Reklama