Reklama

Reklama

Ferdinand

  • USA Ferdinand (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Nina a Ferdinand jsou největší kamarádi pod španělským sluncem. To by nebylo až tak zvláštní, kdyby Nina nebyla malá holčička a Ferdinand velký býk. A to pořádně velký býk. Narodil se sice jako malé, rozpustilé telátko, ale časem vyrostl o pořádný kus do výšky, do délky i do šířky. Neznalí lidé by jej mohli považovat za nebezpečné, zuřivé monstrum, jenže Ferdinand je naštěstí ten nejroztomilejší a nejhodnější sudokopytník na světě, který nade vše miluje kytičky a nikdy by neublížil ani mouše. Bohužel zároveň je taky nešikovným popletou, který i díky svým rozměrům občas dokáže způsobit pořádnou katastrofu. Jednoho dne si Ferdinand neopatrně sedne na čmeláka, dostane od něj žihadlo a splaší se. Celou událost vidí hledači býků na zápasy v koridě a rozdivočelý Ferdinand je svým výkonem uchvátí natolik, že jej okamžitě chytí a odvezou. Ferdinand ale nechce s nikým zápasit a především je odhodlaný vrátit se ke své Nině. Naštěstí se spřátelí s třemi šikovnými ježky, Unem, Dosem a Kvatrem (prosím, neptejte se, kde je Tres). A když se k nim připojí jedna koza a pár dalších býků, společně se vydají na dlouhou cestu Španělskem. Sice mají v patách pár pronásledovatelů, ale to je určitě nemůže zastavit. Snad jen trochu zpomalit. Ostatně, jak říká sám Ferdinand: „Každý se chová podle toho, jak vypadá, ala tak jednoduché to není. Zvláště v mém případě. Se mnou je to složitější.“ (CinemArt)

(více)

Videa (19)

Trailer 4

Recenze (160)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tady jsem se dlouho rozmýšlel, jestli se na ten animák podívat nebo ne. A jelikož čtete můj komentář, tak asi tušíte, že jsem se na film podíval. A prvních 30 minut jsem byl velice spokojený, příběh byl napínavý, líbilo se mi to. Jenže pak, když se Ferda vrátil opět do Casa del Toro, tak to začalo být až přehnaně kýčovité a příběh už dál nenabídl nic nového, co by ho odlišovalo od ostatních animáků. ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Bejk určenej na koridu v hlavní roli tu sice ještě nebyl, ale jinak je to genericky vyhotovený produkt-animák, kde tvůrci používají všechno osvědčené - co vylezlo z hloubkových analýz stovky předešlých animáků. Téma "dlouhé cesty- návratu domů", pitvořící se zvířátka, která překvapivě nejsou až tak vtipná, přátelství holčičky s bejkem a stěží průměrná grafika. Neurazilo ani nenadchlo a 108' bylo příliš. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ferdinand je mile natočený animák, který sice hloubkou příběhu či dokonale vypiplanou animací nedosahuje kvalit filmů posledních let, viz Zootropolis, V hlavě či Vaiana, nicméně i tak mě dokázal vtáhnout na těch celých sto minut. Vedle oněch morálních poučení, která jsou pro animáky typická, se ve filmu našla nejedna nadmíru vtipná pasáž, u které jsem se zcela upřímně zasmál od srdce, zejména u scén s kozou Lupe, trojicí ježků a koňů. Nicméně i všudepřítomní býci a býčci mě dokázali rozesmát, ale i dojmout, když tvůrci začali hrát na vážnější notu. Zkrátka sympatická oddychovka, která obsahuje jak pořádnou dávku humor, tak i špetku napětí a zdravé množství didaktického materiálu. ()

santiamén 

všechny recenze uživatele

2/10 Zklamání. Animace na dnešní standard průměrná, humor neskutečně infantilní. Příběh samotný je plytký a vystačí vážně tak maximálně do kraťasu - tady tvůrci pro zjevný nedostatek materiálu zbývající (nekonečně dlouhou) stopáž vyplnili hromadou trapných tanečních scén a nesympatických vedlejších postaviček. K neuvěření, že se tenhle nepovedený paskvil hodnocením pohybuje ve stejné skupině animáků jako Bolt nebo Megamysl. Nesrovnatelná kvalita. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Základní myšlenka je: pokud všichni očekávají, že budete dělat něco co dělají všichni a bez úspěchu, nedělejte raději nic. V úvodu zjistíte, že podvádět se nemá. V celku to byla pěkná pohádka. Vtipná byla scénka s koňmi. Naopak scéna, kdy vůl jede v autě je dost bizarní i na pohádku pro děti. Uvítala bych, kdyby se v pohádce objevilo víc symbolů Španělska (např. vůbec by nevadilo, kdyby místo kozy byl katalánský oslík a pod.). ()

Galerie (98)

Zajímavosti (5)

  • Vesnice, kde žijí Nina a Ferdinand, je Ronda na jihu Španělska. Tato vesnice je známá tím, že má nejstarší arénu na světě, postavenou v roce 1785. (BMW12)
  • V scéne, kde si chlapec fotí svojho otca, si je možné na telefóne všimnúť znak orieška, čo je odkaz na film Doba ľadová (2002). (LuiCJ)

Související novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (více)

Reklama

Reklama