Reklama

Reklama

Monty Python živě (převážně)

  • Velká Británie Monty Python Live (Mostly)

Obsahy(1)

Po více než třiceti letech se na pódiu znovu sejdou členové legendární komediální skupiny Monty Python. Představení Monty Python živě (převážně) můžete vidět 20. července v přímém přenosu z Londýna i v českých kinech. V souhrnném věku pouhých 358 let se John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones a Michael Palin chystají znovu zahrát některé ze svých nejlepších skečů, a to s moderním, aktuálním, pythonovským švihem. Monty Python jsou po právu považováni za jedny z největších komiků všech dob. Ovlivnili celou generaci a způsobili revoluci ve světě komedie. Jejich netrpělivě očekávaný návrat je jednou z největších divadelních událostí roku 2014. (Aerofilms)

(více)

Recenze (43)

Georgex 

všechny recenze uživatele

Pythoni nikdy nebyli mojí krevní skupinou, proto jsem se na tento záznam z živého vystoupení nekoukal s nějakou nostalgií, nicméně je třeba uznat, že to poměrně odsýpá a některé scény jsou velmi vtipné a staříci se opravdu snaží. Na druhou stranu téměř polovina této show je tvořena zpívanými částmi, které mi jednak nepřišly vůbec vtipné a rovněž bohužel kazí celkový dojem na tuto rozlučku. Moje hodnocení 55%. ()

matolas 

všechny recenze uživatele

No... nemuselo to byť. Z celého vystúpenia je hodný zapamätania len Parrot sketch a to len kvôli tomu, že to pánom nevyšlo a zahrali to perfektne. Inak trochu biedne, ale ako rozlúčka teda môže byť. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Je mi jedno, jaké pojetí a prostředí Montypythoni zvolí - ať je to úsporné, papundeklové studio nebo stadion s mnohatisícovým publikem jako v tomto případě. Ty skeče a scénky mají vesměs tak vysokou úroveň, že až příště přijedou staří pánové - devadesátníci kamkoliv na vozících a o berlích, bude to opět skvělé... ()

Alex 

všechny recenze uživatele

Byla to úžasná show ! Ti staříci zavzpomínali (spolu s námi) na své skeče, něco aktualizovali, něco přidali, já jsem se bavil výborně! Hudební složka byla perfektní, tanečníci také - nejlepší snad teplí námořníci ! Něco jiného se dá očekávat od filmu a něco jiného od živého přenosu. Moje očekávání to naplnilo vrchovatě. Na závěr mi to nedá než zopakovat "Horriblovo povzdychnutie" (viz dr.horrible) : V našem kině sledovalo tento mimořádný projekt mimo mne ještě dalších 7 diváků... ()

HouseMK 

všechny recenze uživatele

Objektivně bych dal o hvězdičku víc (nebo míň), ale tohle byl od starých pánů takový výkon, že je z toho mé vznášedlo opět plné úhořů... ()

Gumby 

všechny recenze uživatele

Takovej hysterickej smích, jak u úvodní Beware! There are Llamas! jsem zažil naspoled asi někdy před deseti lety v Aeru při Biggus Dickus scéně... a pak už to jelo "Kdo by si před 40 lety pomyslel, že tu dneska budem sedět a dělat Pythony.." , isn´t it awfully nice to have penis, Michelangelova (putin!) poslední večeře. Every sperm, lion taming, lumberjack, filosofové a bruces, crunchy frog, shroe, shroe, dingkom for a shroe, (ještě, že je pauza pač smací svaly se dostávaj pomalu do křeče). Sit on my face and tell mi det ju lav mi, vybuchující tučňák, Gumby-Gilliam, buznosoudci. ALBATROS! nudge nudge, say no more, jak za mlada. Blackmail (no to bylo trochu křečovitý - nápad už to není zdaleka tak absurdní jak v 70´s, tohle doba už předehnala. A vůbec). Anne Elk´s theory about Brontosauruses (1:1), Španělská inkvizice, Vesmírnej song - s Hawkingem lol, some silly dancing, i´d like to have an argument (aplaus jak kdyby flojdi začli hrát Shine on..), spam spam, I wish to register a complaint..(another brick in the wall part 2), how about Cheddar, he asked expecting the answer „no“.. a it´s christmas in heaven…. … … teď asi přijde přídavek žejo.. co by to tak, 15 tisíc lidí šeptá alwayslookon?, jj, jak jinak :) celá aréna si píská, dojatě tleská a všichni se docela smiřujou s tím, že jsou o dvacet až pětačtyřicet let starší, než byli.. Life´s a piece of shit, when you look at it… Piss off! :) ()

Anethia 

všechny recenze uživatele

Jsem velmi ráda, že jsem stihla záznam a nenechala si ujít návrat Monty Pythonů na pódium po čtyřiceti letech. Zopakování starých skečů rozhodně neztratilo své kouzlo ani kvalitu, například Blackmail byl posunut o několik stupňů výš. Atmosféra byla úžasná a pomyslnou třešničkou bylo, když si dokázali udělat srandu i jeden z druhého (Parrot Sketch/Cheese Shop Sketch). Souhlasím, že mohlo být o trochu méně tanečních čísel, ta však nekazila celkový dojem. Vzpomínka, která byla na konci věnována Dr. Grahamovi Chapmanovi mě chytla za srdce. ()

TerezPunta 

všechny recenze uživatele

Vrcholný britský humor v podání hvězdných Monty Python diváka upoutá a pobaví. Nechybí doplnění o skvělá vystoupení a taneční humorná čísla. Ačkoli se jedná také o opakované vtipy, které již nemají takovou šťávu; vystoupení pobaví a rozesměje každého diváka. ()

mimozakon 

všechny recenze uživatele

Tak nejak som čakal nové veci, a dostalo sa mi iba rekapitulácia toho najlepšieho (?) z pôsobenia ksupinky. Originálne scénky mi prišli lepšie a toto vystúpenie stálo za to hlavne prítomným, pre ktorých to bol isto zážitok. Ak by to nebol Monty python, dostal by o hviezdu menej. ()

ellessar01 

všechny recenze uživatele

Po dlouhe dobe, co mi fakt v kine tekly slzy od smichu...uzasna atmosfera, best of monty python na jevisti a k tomu hodne povedene improvizace...naprosto luxusni zalezitost :) ()

Memesis 

všechny recenze uživatele

Možná vás překvapím větou Španělskou Inkivizici nikdo nečeká! Jak už jsem tvrdil u recenze k The Meaning of Life, použitá scéna Bloody Catholics pro mě neznamená jejich humor. A jelikož Idle z toho udělal muzikál musím toto - jako jediné dílo Pythonů - hodnotit čtyřmi hvězdičkami. 75% ()

Khare 

všechny recenze uživatele

Geniální kombinace starého a nového, po prvních poněkud rozpačitých minutách jsem se skvěle bavila! ()

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

Reklama

Reklama