Reklama

Reklama

Welp

Trailer

Sam je dvanáctiletý kluk, který to nemá v životě vůbec lehké. Chodí totiž do skautského oddílu, ve kterém je největší zábavou se do něj strefovat a šikanovat ho. Nejhorší ze všeho je jejich vedoucí Peter, který, jak se zdá, našel až sadistickou zálibu v jeho ponižování. Tento rok se má oddíl vydat do kempu, kde koluje podivná legenda o smrtícím nebezpečí, které hrozí všem táborníkům. Nikdo tomu samozřejmě nevěří, až na Sama, který zjistí, že legenda je krutá pravda. Jak se ale zdá, nikdo mu nevěří, a tak se všichni dostanou do smrtícího nebezpečí. Nelítostný zabiják už si totiž pro ně jde. (topr harley)

(více)

Recenze (77)

verbal 

všechny recenze uživatele

Kam se všichni těší, kdo to ví, a já to vím a ty to znáš. Tam kde číhá úchyl ve křoví, nepřítel náš, nepřítel váš. Tam v dáli ve valonském lese, už se na nás třese, proříznutý hrtan nebolí, tam jekot dětí a skřek babí, když Vlámy psychoš dáví, rozeznívá celé údolí. Malí skauti péro postaví a perverta tím zabaví, pak uslyší jen chropot bublavý, v krku díru krev zaplaví. Tam v dáli ve valonském lese, řev ozvěnou se nese, mrtvé děti už nic nebolí, tam pleskot střev masařky vábí a úchylák se baví, tam je naše krásné údolí. Pralinkářské „Hory mají pátek třináctého“. Nenaserou, ovšem ani nijak zvlášť nenadchnou. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Měla to být renesance kempového slasheru v tradici Pátků, v níž skautíky na letním táboře ohrožuje buranský zabiják a jeho mladý maskovaný učedník. No, znovuzrození se ale nakonec tak úplně nekoná. Řemeslně snese Welp nejpřísnější kritéria - takhle hezky natočený horor se nevidí každý den. Krásné lesní prostředí, vizuálně atraktivně nasnímané, světlo baterky probleskuje mezi stromy, malý záporák má originální masku a sídlo velkého záporáka je příjemně temné a špinavé. Ale co z toho, když je to vlastně jen úplně no reason vyvražďovačka bez jediné sympatické postavy. O záporácích se toho člověk moc nedozví - jen že mají důmyslné podzemní útočiště (jak se to tam vzalo a co to přesně je?), po lese nastražené bizarní pasti (MacGyver by záviděl) a celou oblast mají zabezpečenou sofistikovaným systémem čidel, který je upozorní, když do oblasti někdo vstoupí. Působí to, jako kdyby hlavní záporák musel mít alespoň doktorát z nějakého technického oboru, ale ruku na srdce, ve skutečnosti spíš vypadá, jako kdyby byl buranem co neumí do pěti počítat. Vraždy nejsou úplně marné, ale není jich příliš a určitě vyloženě neohromí. Navíc film tak úplně nevyužije fakt, že většina potenciálního masa na porážku jsou děti - ohrožení dětí by u diváka jednoznačně vzbudilo větší strach a napětí (ještě když by třeba byly milé a sympatické, ale to už bych chtěl asi moc), jenže ony v reálu skoro vůbec ohrožené nejsou, zabijáci se uspokojují výhradně na dospělých vedoucích tábora a na náhodných kolemjdoucích. Celkově jsem se obstojně hororově bavil, v závěru je to docela napínavé, ale vzhledem k prvotřídní technické kvalitě měl film být lepší než "obstojný". Závěrečný zvrat mi nadto přišel jako nepříliš uvěřitelný, což jen utvrdilo mé v podstatě rozpačité dojmy. 6/10 ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

50% Film jsem bohužel zcela nepochopil. Proč byl v lese ten bunkr? Proč v něm trávil čas chlápek s retardovaným klukem? Proč zabíjeli? Proč mrtvoly házeli do odpadní jímky?.... PROČ? Jinak, les parádní :-) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velmi očekávaný horor s vynikajícím trailerem je nakonec poměrně mdlý a nevýrazný. Dá se kochat krásnou přírodou, zajímavými pastmi, krásnou maskou záporáka, odvážným a sympatickým hlavním hrdinou, ale hororového toho příliš nenabídne, vraždy jsou celkem vynalézavé, ale málo krvavé a šokující, spíše je to taková dobrodružná "sranda". Na Belgii určitě solidní výkon, ale zarytým fanouškům se Welp příliš neodvděčí. 2* si tak krásně natočený horor nezaslouží a na 4* je však málo důsledný ve vraždách. 65% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Miestami priemerná, miestami parádna (belgická!) mäsiarčina. Poteší sympatický kasting, pekná lesná výprava, plno drsných scén, množstvo kontroverzných scenáristických rozhodnutí (zomierajú postavy, od ktorých by ste to vážne nečakali + megatemný záver) a tvrdé gore. Ale tiež predvídateľný scenár a neveľmi zaujímavé postavy. Niekedy je to na 40%, niekedy na 80%. Tak dávam 60%, ale ak máte v láske camp slashery, určite si to pozrite. Boh múch skombinovaný s Piatkom 13 a knihou Oddiel od skvelého Nicka Cuttera. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Lesní slasher tak nějak připomínající otřesnou sérii Wrong Turn a trochu snad oldschoolové "campovské slashery" ... Do půlky je to fakt strašná otrava, navíc sem nepochopil, proč se tam mluví asi snad třemi jazyky a mělo to eng titulky, ale to už je detail. Co je dobrý, tak fajn lesní atmosféra a druhá poloviny s mrazivým závěrem. Pár docela vtipných a vydařených gore scén a lesních pastí potěší a jedna fakt rozesmála (padající klády ...). Nic extra, ale na ty 3* v rámci subžánru se to nakonec tak tak vydrápalo ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Jééé, tohle se bude LD líbit! Minimálně tou krásnou přírodou. Díky Full HD obrazu musí být divák přímo fascinován tou širokou škálou odstínů zeleně, kterou neviděl snad ani při procházkách šumavských lesů. Kulervoucí ozvučení ho zase přenese do děje natolik silně, že uslyší prdět i pavouky. Dolby Atmos hadr! Ale teď vážně... Welp není úplně klasickým slasherem z táborského prostředí (náladou má spíše blíž k takovému Villmarku), ale to neznamená, že stojí za vyližprdel. Jen je třeba počítat s tím, že jsou tu mordováni hlavně dospěláci (docela průser, když vezmeme v potaz tu desetičlennou skupinu harantů), lesní pasti jsou v nejednom případě šílené (padající stromy) a závěr je postaven poněkud na hlavu. Ale hodit na to bobek; kouká se na něj fakticky dobře. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Dlouho to bylo fajn, hezká atmosféra, ponurý les, záhadný tvor v masce, přibývající mrtví, ale všechno pokazil těžko uvěřitelný závěr a také naprosto nevysvětlená podivná stanice, odkud se všechno řídilo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pedofilní vedoucí, „spadl“ pod vlak jedoucí, pojďme skauti pro líh, spálíme ho v polích… Tato zápletka by mi přišla asi atraktivnější, protože těm, co mají něco nakoukáno, nemá junácká vybíjená z valonských lesů moc co nabídnout. Snaha o originalitu v podobě jakéhosi řídícího střediska či charakteru nalíčených pastí se minula účinkem, v posledních 15 minutách může divák úspěšně předvídat každý další záběr. Krásné i děsivé lesy objektivem Karakatsanise? Kdykoliv si vyjedu za město, najdu je taky. Přesto si žádám crossover s Andersonovým Až vyjde měsíc a nechť se do toho Kai pořádně opře.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Rodinný polo-horor o skautskom tábore, ktorý plánoval byť nezvyčajným príspevkom k lesným slasherom a nakoniec je skôr rozčarovaním. 2/3 filmu je otravná somarina pre deti, kde sa motajú fagani na tábore a číha tu na nich Ujo Homeless s Malý Tarzanom, čo od nudy porobili stromové pasce po celom kempe. Každý dobrý moment je vykúpený hromadou infantilnosti a trápnosti, kedy mi film išiel zbytočne na nervy. Potom sa konečne dostavuje záverečná, vyvražďovacia tretina, kde sa veci rozbehnú, detičky v stane už nie sú v bezpečí a celkový dojem sa v rámci obmedzeného času i možností ako-tak napravuje. Napraví sa našťastie aspoň na tú pokrivkávajúcu 3ku, ale sklamanie je to stále citeľné. Bez okolkov môžem pochváliť iba hlavný hudobný motív; máloktorým hororom sa v dnešnej dobe ešte podarí prísť s niečím svojim, čo je zároveň vydarené i rozpoznateľné. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Šelmy", spolok mladých skautov prichádza v doprovode troch vychovávateľov do oblasti, kde sa podľa tamojšieho obyvateľstva pohybuje mýtická postava nazývaná "Kai", napol človek, napol vlkolak, ktorá neustále vyhľadáva svoje obete. Koho uhryzne, premení sa ďalšie monštrum. Nikto, okrem malého Sama, ktorý je drvivou väčšinou skautov či jedným zo samotných vychovávateľov šikanovaný, historke neverí. Sam však verí tomu, čo videl. A mali by mu aj ostatní, lebo nebezpečenstvo je omnoho bližšie ako sa na prvý pohľad môže zdať. V prvom rade musím vyzdvihnúť kvalitu kamery. Z pohľadu hororových prvkov najviac zaujali nápady pásc, či občasné gore scény, ktoré boli spracované na celkom slušnej úrovni. (SPOILER) Taktiež potešil mätúci vývoj deja, ktorý sa od úvodu prezentoval nejakým smerom, no nakoniec bola jadrom príbehu úplne iná problematika. Sprvoti mi všetko pripadalo ako pre generáciu "násť" ročných, ale odstupom času režisér celkom slušne pritvrdil, takže nakoniec spokojnosť na úrovni lepšieho priemeru. Záver je celkom "milou" satisfakciou, ktorá k hororu proste patrí - 55%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Já mám zkrátka pro les slabost. A přímočaré slashery jsou fajn. Banda skautských spratků, co si o svém desateru jen přednáší, vyjede s dementními vedoucími do lesa. Postavy sympatiemi neoplývají, a tak je vcelku jedno, kdo zařve jako první. Ovšem nejlepší je masomlejn, co čeká ony nevycválané skautíky. Pravda, chybky se najdou - když budete řezat tlustou větví do čokla v pytli, tak už by vám neměl nic udělat...a pokud sedíte v autě, co vyletí nešťastnou náhodou do vzduchu, reálná možnost přežití je mizivá... Nejsilnější jsou scény, kdy se mezi sebou hádají vedoucí téměř až do krve. Tiché napětí, predátor pozorující z korun stromů a nástrahy, kam se podíváš (vosy vedou). Není to žádná bomba, ale čas rychle uteče a v závěru je o třeskutou zábavu postaráno. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Belgický horůrek, který částečně překvapil dobrým příběhem, který sice šel v závěru trochu jinou cestou, než jakou jsem si představoval, přesto zaujal. V hlavní roli malý kluk a překvapila věkem i druhá strana tábora. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Parodie na horor mixovaná se skautským náborovým videem. Jeden z nejhorších hororů, co sem za poslední rok viděl a to se snažím vyzobávat jenom ty lepší kousky. Fuj. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Toto nie je camp slasher! Zo všetkého najbližšie to má k sérii Wrong Turn a k hixploitation. Welp je strašne predvídateľný (ten koniec!), nezaujímavý horor s nedomysleným príbehom (napr. mytológia okolo Kaia), ktorý hrá čisto na istotu a nakoniec nevie zreprodukovať ani tú. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Za tú masku malého Kaia dávam tvorcom veľkú pochvalu, pretože práve ona ma hneď pri nahliadnutí filmu najviac zaujala. Dejovo je Welp mierne netradičným slasherom, v ktorom nájdete mnohé originálne drobnosti, ale aj viacero bežných klišé. Prekvapivý záver pre mňa zas taky prekvapivým nebol, kedže som presne tušil, čo sa stane, no i tak má Govaerstov horor čosi do seba. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Asi bych se měl stydět, že to pro mě nebyl očekávaný horor, protože jsem o něm při nákupu slyšel poprvé. Nebudu se stydět, jsem rád. Jsem rád, že se takřka zásádně nenechávám zblbnout trailerama, takže pak nemusím držkovat, jak jsem čekal na refresh Pátku třináctýho, kterej mimochodem vždycky stát za vyliž ánus, a ono to nepřišlo. Welp není žádným extra master piecem, ale je s péčí natočeným lesním horůrkem, kterej je po kvatnu FF srágor příjemným zavítánim do luhů a hájů, a kdyby měl o dva tři vyšpekulovaný mordy navíc, s přehledem bych mu lupl 4 borovicový šišky. Já jsem spokojený. 69% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jediné dobré na snímku sú lesy a pekná príroda. S tým súvisí aj atmosféra, keď sa zotmelo a začalo v tábore skautíkov strašiť, tak dosiahla aspoň priemernú úroveň. Ale inak film neponúkne nič, čo by nadchlo. Úvod je slabý, nudný a hlavne, trvá to dlho. Mordovačiek je málo a zvyčajne nie na kameru, prípadne len na thrillerovej úrovni. Napätie tu trocha je, ale všetko ničia nesympatickí herci, takže je vám jedno, či ich zamordujú alebo nie. Skrátka žiadna atmosféra desu a strachu, ani príbeh čo by oslovil. Len amaterizmus a odfláknutá práca. Ku koncu sa to v tomto smere trocha zlepšilo ale nie zas tak, aby človek výskal od radosti. Totálne nevyužitý potenciál inak výborného lesného prostredia. 40/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Welp ( Cub ) má podobnej námět s celkem vydařenou hororovou komedií "Scouts Guide to the Zombie Apocalypse". S tím rozdílem, že Welp je bez vtipu a po lese nepobíhají Zombie, ale máme tady jiné zlo. Po lese prý běhá " Kai " ( něco jako vlkodlak ) nebo e všechno úplně jinak. Tak či tak to není nic originálního. Koukatelný to je, ale určitě to nenadchne. ()

Reklama

Reklama