Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Starší obchodník je na vrchole slávy. Práve sa vracia z udeľovania cien "Líder malého biznisu" keď po hádke so ženou a spoločníkom má nehodu a končí niekde ďaleko na vidieku uprostred ľudi, ktorí po zrušení miestneho JRD už nemajú z čoho žiť... Je nútený zostať a pomôcť im dostať sa z ťažkej situácie. Použije svoje schopnosti a nakoniec sa z nutnosti stane príjemnosť, a sám sebe aj svojmu spoločníkovi dokazuje, že peniaze nie sú všetko. Ako to už v Poľsku býva, najlepší biznis na vidieku je výroba lacného alkoholu... (Cement73)

(více)

Recenze (3)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Polske ruralne prostredie se vsim vsudy ... a jo- peniaze nie su vsetko. este su tu statne dlhopisy, cenne papiere, zlato, striebro, platina, diamanty  81 % ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

No podľa mňa veľké sklamanie. Bandu hlúpich dedinčanov presvedčí podnikateľ, že jediná vec na ktorej sa dá v Poľsku zarobiť je chlast a že tam u nich nikto si dobrý alkohol dovoliť tak či tak nemôže tak začnú vyrábať čučo. Nakoniec samozrejme z úspechom. Výborná doprovodná hudba napísaná bratmi Golcami presne pre tento film. Golec Ourkiestra je cool :)) ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Není to taková třeskutá legrace, jako ve filmu "Chlopaki nie placza", ale přesto si myslím, že je to výborný film. V podtextu této komedie je totiž i dost smutku, který pramení z nejistoty. Někteří obyčejní lidé nebyli připraveni na demokracii, svobodu a nástup dravého kapitalismu. Spousta těchto lidí stále nostalgicky vzpomíná na komunistický režim, který se o člověka postaral od narození až do smrti. Kdy měl člověk život tak nějak nalinkovaný a věděl, kde je jeho místo. I toto řeší tato dost absurdní komedie s opět výborným Markem Kondratem (viz. Dzień świra) v hlavní roli uneseného a znovuzrozeného podnikatele. Zároveň jsem zjistil, že polsky ještě docela slušně rozumím, ikdyž některé hlášky mi unikaly a chtělo by to titulky. ()

Reklama

Reklama