Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva dobrovolníci Max a Albert souhlasí s nabídkou na otestování přístroje a nechají se na dobu tří let zmrazit. Místo v roce 1993 se ale probudí o padesát let později v podivném, sterilním světě bez mužů. Všude kolem nich jsou jen samé ženy, které žijí v podzemním městě, protože ovzduší na povrchu planety je kontaminováno. Max a Albert jsou proti své vůli považováni za primitivní archeologický nález a hrozí jim smrt, anebo násilná přeměna v ženy. Ženy převzaly vládu nad světem a naši hrdinové se stávají pokusnými králíky. Díky dívce jménem Lamia, která zcela nepropadla feministické propagandě, se mužům podaří uprchnout. Ukáže jim cestu na povrch a spolu s nimi se rozhodne i ona zemřít na zamořené planetě mimo svůj bezpečný podzemní domov. Jenže na zemi je vše jako kdysi, dokonce je tam i dům, ve kterém tajně bydlí šéfka podzemního ženského společenství. (TV Nova)

(více)

Recenze (499)

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Vyborne sci-fi, vyborna komedie, jeden z nejlepsich filmu vubec. Hrozivě aktuální i po 40 letech. Eroticke sceny mi pripadaji naopak realnejsi jak v dnesnich filmech, ktere pusobi dojmem, ze je svet plny modelek a kulturistu. Vubec se divim, ze film prosel pres cenzory. Ani ne tak tou erotikou, ale ze se nevzhledli v absolutisticke spolecnosti, kde vyucuje propaganda (Einstein byl zena !). Zaver byl skutecne genialni a byl to presne ten film, kdy jsem smutny, ze uz je konec. Take se divim, ze jeste americani neudelali remake (nastesti). I kdyz takova predstava Murray - Aykroyd by nebyla spatna. Nejlepsi prispevek Polska do meho zivota. 95% ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Takovejch roztomilejch bobříků jsem neviděl už pěkně dlouho:-). Dokonalá satira na vše, od feminismu po totalitu. Se skvěle sehraným ústředním párem "posledních" dvou mužů a originálním humorem. Bravo mí milovaní Poláci a nevěřím, že to vziklo za bolševika. Ti byli fakt vymazaní, že tuto sexy komedii neprokoukli aneb NEDĚLEJTE ZE MĚ BUZERANTA:-) ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Tento film mě opravdu baví i po letech.Skvělé hlášky,dobrý scénář,výborný Olgier Lukaszewicz výborně nadabovaný Václavem Postráneckým a navíc sexy polské herečky a komparsistky,které mě v dobách puberty(to už je dávno)způsobovali noční poluci...to vše dělá z této "kraviny" zabavnou podívanou. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem na to znovu nedávno a musím říct, že to neztratilo nic ze svého kouzla. Je to vtipné, správně přitažené za vlasy a dovedené do absurdity. ()

rtio 

všechny recenze uživatele

Co by se stalo kdyby muži nebyli? Možná i tento film má na tuto otázku odpověď. Sci-fi komediální film z osmdesátých let představuje polskou filmografii tak jak jsem jí do té doby ještě nezažil. Poslední dva muži se objeví díky vědeckému experimentu o něco později než by čekali. Ve 21.století! Fascinující damské oblečení, ženy které se oslovují "sestro", nedobrovolně trpějící zabavná dvojka posledních mužů a začínající spor mezi Archem a Genetixem o nalezených mužích. /90 %/ ()

Xavi6 

všechny recenze uživatele

Tohle pomalu ani nevím jak hodnotit. O komedii se rozhodně nedělá, je to spíše taková slátanina ničeho v ničem o ničem. Nemohu to hodnotit nějak kriticky, ale žádná pozitiva nemohu najít, tak myslím, že ** budou stačit. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Slovo Kurva asi nikdy nemělo lepší umístění:-) Na filmu je znát zub času, ale i přesto se jedná o docela rýpavou komedi, která umí pobavit. ()

Zik2 

všechny recenze uživatele

Dal bych nižší hodnocení, kdybych si neuvědomoval kontext doby a necenil si odvahy některých vtipů. Jako satira dobré - jako komedie slabé a jako antiutopie, proroctví? Podle mě poněkud slabomyslná agitka tradicionalismu. Totalitní režim dávno předtím geniálně popsal třeba Orwell, ale i Kafka (Proces) a další - v čem je přidaná hodnota Sexmise? Ve ztotožnění totalitarismu s feminismem. Opravdu chtějí feministky omezovat svobodu, nebo naopak za ni bojují? Vezměme si příklad scény, kde se hlavní hrdina sápe na hlavní hrdinku, tehdy ještě oddanou služebnici režimu, a dojde mezi nimi k následující slovní výměně: „Jakým právem na mě saháte?“ „Odvěkým právem přírody, holčičko!“. Vzhledem k celkovému vyznění filmu a vývoje, jímž hlavní hrdinka projde, lze celkem legitimně dospět k názoru, že tento hrdinčin postoj považují tvůrci za fanatický / nepřirozený / pomýlení / škodlivý. Není to dost špatné, nebezpečné sdělení? Tento postoj tvůrců pak prolíná celým filmem - vždyť feministky jsou jen zhrzené ženy, pro něž je politická organizovanost a snaha o úspěch sublimací neuspokojené touhy po muži a snaha se mužům pomstít (ve filmu přímo ženy polykají pilulky, které mění sexuální energii na pracovní). Feminismus chce nastolit totalitární společnost - na straně konzervatismu je sama příroda, jíž se hlavní hrdinové neustále zaklínají (docela ironické - ve skutečnost se totalitární režimy tak přírodou zaklínaly, pro nacismus je to naprosto typické). A pro případ, že by však brnkání na struny mužského šovinismu nestačilo (šovinismus je vlastně nejistota - film má muže ujistit, že jsou bez nich ženy naprosto ztracené), tak nastupuje nálož prsou a chlupatých klínů - nic proti nahotě, nic proti erotice, ale v tomto filmu mi vyloženě přišly jako podbízení se mužského publiku. Takže jako každý sexismus Sexmise uráží obě pohlaví zároveň... ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

"Koperník byla žena, pche? A Marie Cuire Sklodowská, to byla snad taky žena???" Ten film jsem viděl nejméně třikrát v naprosto odlišných fázích svého života a musím zkonstatovat, že zraje jako víno a jeho nekorektnost se do dnešní čurácké doby náramně hodí. Zatímco za těžkého totáče to měl nahnutý nejspíš za cynické hlášky o tom, že měl (hrdina) v roce 1998 konečně nafasovat byt, "chcete ze mě udělat buzeranta!" by přes cenzory těžko prošlo dnes:-) Spolu s filmem Idiocracy/Absurdistán místama nabírá skoro dokumentární/metaforické parametry! X-krát jsem se řehtal jak kůň. "Rok XYZ. Hluboká krize v USA, inflace. Polská lidová republika od USA kupuje Aljašku." Celé je to jak herecky tak scénáristicky i kulisácky velmi zmáknuté, Poláci umí. Depresivní uniformismus a všekontrola 1984 se zde potkává s alienovskými kulisami poctivého retrofuturismu 70. a 80. let, který je navíc střihnutý socialistickou industriální poetikou. Svižné, vtipné, nadčasové, vypointované - a prakticky zcela bez speciálních efektů (nádherná oldschoolová zemitost). ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

Absolutne zábavná komédia s ktorou som vyrastal. Vynikajúci slovenský dabing vyrovnajúci sa kvalitou originálu až na jeden detail: Keď Max chce privolať výťah hore a nepozná heslo. Po slovensky hlúposť, v originále slávne: "Kurwa mać" Super ()

Dragonlanc 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa absolútne najlepší zábavný sci-fi film všetkých čias. Keď uvážime, že bol natočený v poľsku za "totality", klobúk dolu. Ako mladí sme sa tlačili v kine, aby sme ho videli, prednedávnom bol na STV a keď sa nedávno objavil na DVD tak moje srdce poskočilo od radosti. Na takýto film sa človek môže pozerať aj trikrát do týždňa a stále sa zabaví. Scéna, kedy falošnej "Excelencii" odtrhnú umelé kozy nemá proste chybu. Takisto ako hláška: "Ja nie, ja nemôžem, ja som funkcionárka!" Pozor: Tento film by mal byť zakázaný všetkým fanatickým feministkám. Hrozí im nezvládnuteľný histerický záchvat. ()

r.deshain 

všechny recenze uživatele

Celemu svetu vladnou zeny, a vsem zenam vladne muz. Uzasna myslenka:-). Jsite kultovni film. Zeptal sem se kamarada na nejaky polsky film, a on mi rekl: "Coze? Polsky? To sem asi nic.. pockej, Sexmise je prece polska, ne?" Takhle nejak to vnimam take, ac bych nerad urazil znalce nasich severnich sousedu - ci nase severni sousedy. Tenhle film muzi potrebovali:-D ()

Piri 

všechny recenze uživatele

Svojho času revolučné dielo. Tieto diela vznikali na základe emancipácie žien, ktoré by mohli ohroziť vládnucich mužov. Je pravda, že pri všetkých vojnách a problémoch figurovali muži. Ženy neboli slávnymi vedkyňami, lebo muži im v tom bránili. V sci-fi sa tie témy striedali a kombinovali rôzne, buď boj pohlaví, chudoby a bohatstva, boj medzi starcami a mladými, chorými a zdravými a tak pod. Nik by však nepredpokladal, žeby niečo podobné mohlo reálne nastať, len to nebude medzi mužmi a ženami, ale medzi hnutiami ako LGBT alebo Gender a rôznymi pseudo-hnutiami proti ostatným, proti väčšine. Možno naozaj nastane doba, keď tí pôvodne normálni budú plodiť deti pre privilegovanú vrstvu, alebo si nájdu iný spôsobom reprodukcie. Dnes je možné asi už všetko a len budúcnosť ukáže, kto mal pravdu... Toto bola komédia a fikcia, uvidíme, či sa budúce generácie budú smiať.. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Celkem zklamání po těch komentářích, které jsem četl zde. Dle mého to komedie nebyla - pouze chabý pokus o komedii. Jako sci-fi ovšem dobrý námět. Nicméně, působilo to na mě, jakoby se autoři nemohli rozhodnout, jestli to bude komedie nebo vážné sci-fi. Pokud by to brali jako komedii, tak to bylo zlé - zasmál jsem se tak jednou. Pokud jako seriózní sci-fi, tak to byl takový průměr. Podle mě právě ta snaha o komičnost a vtip kazila celkový dojem. Námět jako takový je vynikající a kdyby se to natočilo seriózně, bylo by z toho hodně dobré sci-fi. Ale tahle snaha o komičnost spíše filmu uškodila. Potom druhá možnost totální komedie by se dalo. Ale to by potřebovala lepší, resp. vůbec nějaké vtipy. V tomto podání celkově průměr. Promarněná příležitost z obou stran. Howgh! ()

Marys 

všechny recenze uživatele

LFŠ 2014: Jeden z dvoch filmov LFŠ, ktorému som sa rozhodol udeliť päť hviezdičiek. Zvláštne, že som o filme nikdy nepočul napriek tomu, že je to údajne veľmi kultová záležitosť. Zároveň mať si ho možnosť pozrieť v rekonštruovanej verzii s jasným a širokouhlým obrazom bolo skvelé. Na túto šialenosť sa naozaj oplatilo ísť. Veľmi pobavila. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Nejlepší polský film všech dob. Jedná se sice o sci-fi komedii,ale je tu jasný politický podtext 80tých let. viděno v originálním znění 95% ()

Související novinky

5. ročník festivalu Future Gate

5. ročník festivalu Future Gate

07.02.2018

Pátý ročník festivalu science fiction filmů zavítá do pěti měst. Jako každý rok představí časem prověřené klasiky i filmové novinky, a nově i dokumenty, workshopy, velkolepý koncert nebo diskuse se… (více)

Reklama

Reklama