Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva dobrovolníci Max a Albert souhlasí s nabídkou na otestování přístroje a nechají se na dobu tří let zmrazit. Místo v roce 1993 se ale probudí o padesát let později v podivném, sterilním světě bez mužů. Všude kolem nich jsou jen samé ženy, které žijí v podzemním městě, protože ovzduší na povrchu planety je kontaminováno. Max a Albert jsou proti své vůli považováni za primitivní archeologický nález a hrozí jim smrt, anebo násilná přeměna v ženy. Ženy převzaly vládu nad světem a naši hrdinové se stávají pokusnými králíky. Díky dívce jménem Lamia, která zcela nepropadla feministické propagandě, se mužům podaří uprchnout. Ukáže jim cestu na povrch a spolu s nimi se rozhodne i ona zemřít na zamořené planetě mimo svůj bezpečný podzemní domov. Jenže na zemi je vše jako kdysi, dokonce je tam i dům, ve kterém tajně bydlí šéfka podzemního ženského společenství. (TV Nova)

(více)

Recenze (501)

inachisio 

všechny recenze uživatele

Nápad na film byl velice neotřelý a velice se hodil do dnešní, žekněme obrácené doby. Nezklamal ani typický polský humor a krásně šíleně vtipné rozuzlení. Pěkná podívaná. ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele

Film je starý 40 let, ale přesto jsem se dosyta vysmál, ovšem zajímalo by mě, jak by se film dívaly fanatické feministky - byl by to jejich splněný sen, nebo by se cítily uraženy? Tak jako tak, pro tolerantní a otevřené lidi je tento snímek i po tolika letech stále zábavný, protože dává do kontrastu zaběhnuté stereotypy, je úsměvně pikantní a ve své době to byla naprostá pecka, a to i z pohledu světové kinematografie, do které udělal nesmazatelný zářez. ()

PaSup 

všechny recenze uživatele

Tohle nemám ve zvyku, ale mám sto chutí říct k tomuto filmu jediné slovo - DOKONALÝ! Má to začátek, zápletku, konec, podtext, vtip, ale hlavně mnoho zvratových situací, které nemáte šanci čekat, ať si v dnešním světě "amerických" klišé připadáte jako vědma... 99% (pozn. dokonalost je jen pojem) ()

ivamka 

všechny recenze uživatele

Jak tohle mohl někdo vymyslet a ještě dotáhnout do takových detailů, jako návštěva v lochu ( nebo to byl domov důchodců?) a orgie v podzemí. Myslím, že stejně o tomhle hodně chlapů sní. Jen by nikdo z nich nechtěl skončit jako ženská. ()

sandis 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné. Komedie však mají jednu nevýhodu, že mohou časem vyčpět. A přesně toto se stalo s tímto snímkem, který nabízí generaci, co až tak nepamatuje dobu před rokem 1989 o něco méně, než těm, co na film s nostalgií vzpomínají. Ale Jerzy Stuhr nezklamal :-) 7.1/10 ()

Krchy 

všechny recenze uživatele

Velice zábavná věc a vzhledem k roku svého vzniku i příjemně oproštěná od veškerého politickokorektního svinstva. "Proč z nás děláte buzeranty?!" :) Doporučuji sledovat v polštině, je to ještě větši zábava. ()

mrtvej pes 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu se na totalismus nahlíží tak vtipně a satiricky, až je mi z toho téměř smutno. Nevěřila bych, že se v polské kinematografii skrývá takový skvost, kdybych film už jako malá neměla tu čest vidět. Tenkrát jsem mu docela nerozuměla a jen jsem se bavila, s postupem času ale na děj i skrytý - či spíš absolutně vystavený - podtext nazírám s větším pochopením a tím víc se Sexmisi obdivuji. Tehdy to byla odvaha, dnes je to hořkoúsměvný pohled do zprasené minulosti. Sci-fi téma vše příjemně změkčuje. ()

Akana 

všechny recenze uživatele

Jsem příjemně překvapený jak film z poloviny 80.let, z východního bloku a ještě k tomu sci-fi minimálně zestárnul. Už to samozřejmě není taková bomba jako když se na to stály fronty před kinem, ale je to pořád zábavné, poučné i sexy. A není třeba připojovat to otravné "na svojí dobu". ()

fisikk odpad!

všechny recenze uživatele

Dnes večer, při vybírání filmu, který si pusím, jsem měla opravdu chuť se zasmát. Proto jsem zvolila tento. Po prvních 15-ti minutách si říkám: no tak teď už to musí přijít! Ale bohužel nepřišlo! A nedočkala jsem se ani na konci filmu. Nezasmála jsem se ani jednou. Třičtvrtě filmu je o naprosto nesmyslných útěcích, vytrpěla jsem to do konce, protože jsem byla zvědavá, jak to dopadne. Závěr mě sice příjemně překvapil, ale stejně to na tento film nevrhá lepší světlo. A abych řekla pravdu, ani jsem nepochopila, proč ho (scénáristi?) pojmenovali zrovna takto. Na konec rmě napadá jen jedna myšlenka: jakto, že ještě nikdo nenatočil film o tom, jak by bylo na zemi bez žen? Co by dělali sami muži? No i když na druhou stranu, když o tom tak přemýšlím, nejsem si jistá, jestli bych ho chtěla vidět. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Myslím že to byl první film který dovolil ukázat víc než jen plochý záběz na nahé záda , a nebyl zakázanej. Já si na něj vzpoměl jen tak matně a tak jsem ho zkouknul znovu. Dobrá komedie , která neurazí a není vyloženě trapárnama nabitá crazy comedi , které dneska tak strašně frčí. U mě dobrý kousek , který se polákům prostě povedl. A stejně jako KING SIZE je to možná jedna z posledních dobrých komedií co se k nám mohly od sousedů dostat. 3 hvězdy. ()

Hell_ena 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla poprvě ve věku, kdy mi to asi ještě bylo nepřístupno, ale to nemění nic na tom jaká skvělá zábava to byla :D Musím říct, že hlavní dvojice Max a Albert jsou prostě skvostní :D Skvělý nápad, zejména mě zaujali kostýmy a kulisy. Doporučuji zhlédnout :) ()

BazzoxCZ 

všechny recenze uživatele

Toto byla vážně humorem nabitá noc která se mi vryla do paměti jen tím že si myslím že přesně tak by to dopadlo.... kdyby tu žili jen baby samé sekýrování (Matka to nevydržela do konce(odešla a vrtěla hlavou že je to trapné) a táta byl nešťasten že už to do díval do konce už po páté) Prý na tu dobu nejerotičtější film a VĚŘÍM ŽE ANO ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Každý zde (nebo alespoň většina) zná osobnosti jako Andrzej Wajda, Daniel Olbrychski, Krzysztof Kieślowski, Tadeusz Łomnicki, Jan Machulski nebo Olaf Lubaszenko. Znám je i já a nic proti Wajdovy, ale již od dětských let pro mne platí vzoreček kinematografie made in rzeczpospolita Polska rovná se spolupráce Jerzy Stuhr a Juliusz Machulski......... Kingsajz, Déjà vu, Kiler a především Sexmise. Nevím přesně v kolika, ale poprvé jsem viděl tuto lehce košilatou legendu let socialistických již na prvním stupni základní školy.......dost možná první ženská prsa (společně s komiksy ilustrovanými Kajou Saudkem), s kterými jsem měl tu čest (nepočítám ty jenž mne kojili) - vzpomínám jak jsem vše druhý den referoval kamarádům v družině (ještě jednou díky rodičům za jejich benevolenci). Jak ubíhal čas začala doházela i mě originalita, funkčnost nebo nadčasovost polské czary satiry, pod níž je podepsána i česká ruka a Sexmise pro mne z přehlídky obnažených Agnieszek povýšila mezi timelessness záležitosti. Kdykoliv mne zastavte na ulici s anketní otázkou "Jmenujte první polský film, který Vás napadne" a když moje odpověď nebude znít Sexmise, nechám se uměle zmrazit :D ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Tohle byl pro mě zcela upřímně neuvěřitelný zážitek! Úžasný humor, úžasní herci a úžasný příběh, na kterém mě opravdu dostal naprosto parádní konec, který pro mě byl velice nečekaný a velice příjemně překvapující. ()

Nerd4Dreaming 

všechny recenze uživatele

Takovej Orwellův 1984 a THX 1138 v komediálním hávu. O to překvapivější že to natočili poláci za socialismu. Jako malej jsem to viděl a teď jsem si na to vzpomněl.. Pár scén se mi docela vrylo do hlavy a to je pro moje hodnocení zásadní. ()

greenlord 

všechny recenze uživatele

3 a 1/2, zaokrouhleno nahoru za vybornou zaverecnou cast od uteku na povrch, ktera vyborne a vtipne vysvetluje i samotny nazev filmu ()

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Absurdní námět o čistě ženské společnosti - přece muži a ženy jsou dvě strany jedné lidské mince. Představa, že je lze oddělit, je nesmyslná ale přitom pořád aktuální. Nemluví moderní feministky přesně o tom? Nechtějí "rovnocennost" a nezávislost na mužích? Neobviňují ale muže zároveň ze svých problémů a nechtějí navíc být všemi muži obdivovány? Tenhle film si z toho dělá srandu, je natočen tak vesele a poutavě - hlavně pro muže, protože každou chvíli jsou na obrazovce dudy. A na konci se ženy a muži návzájem doplňují. Tak, jak to má být. ()

Související novinky

5. ročník festivalu Future Gate

5. ročník festivalu Future Gate

07.02.2018

Pátý ročník festivalu science fiction filmů zavítá do pěti měst. Jako každý rok představí časem prověřené klasiky i filmové novinky, a nově i dokumenty, workshopy, velkolepý koncert nebo diskuse se… (více)

Reklama

Reklama