Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva dobrovolníci Max a Albert souhlasí s nabídkou na otestování přístroje a nechají se na dobu tří let zmrazit. Místo v roce 1993 se ale probudí o padesát let později v podivném, sterilním světě bez mužů. Všude kolem nich jsou jen samé ženy, které žijí v podzemním městě, protože ovzduší na povrchu planety je kontaminováno. Max a Albert jsou proti své vůli považováni za primitivní archeologický nález a hrozí jim smrt, anebo násilná přeměna v ženy. Ženy převzaly vládu nad světem a naši hrdinové se stávají pokusnými králíky. Díky dívce jménem Lamia, která zcela nepropadla feministické propagandě, se mužům podaří uprchnout. Ukáže jim cestu na povrch a spolu s nimi se rozhodne i ona zemřít na zamořené planetě mimo svůj bezpečný podzemní domov. Jenže na zemi je vše jako kdysi, dokonce je tam i dům, ve kterém tajně bydlí šéfka podzemního ženského společenství. (TV Nova)

(více)

Recenze (501)

Rodin 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem viděl poprvé v letním kině v rámci výkonu ZVS. Nikdy nezapomenu na to, jak dlouhá byla následující noc, kterou jsem po těch velice velmi inspirativních záběrech na šťavnaté herečky zažíval ve společnosti dvaceti chrápajících příslušníků mužského pohlaví. Byl jsem na tom pak ještě dvakrát, protože to byla v té době jediná možnost, jak zažít něco podobného jinde, než v rámci televizního "vojenského porna" Cvičme v rytme. Jerzy Stuhr tady podal jeden ze svých nejlepších výkonů. ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Snímek Machulskiho i po tolika letech od svého vzniku, stále dokáže s touto časovou rovinou, úspěšně bojovat. Sice místy už ne tolik svými vtipy, ale podtextem o hrozbě diktatury (ať už v jakékoliv podobě) dozajista ano. Geniální myšlenkou příběhu je zabalení hlavního poselstva do erotického závoje, který je určen pro mužskou část diváků, a tajemnou stránku ženského světa nadvlády, určenou pro ženskou část diváků. Tento propletenec funguje velmi dobře i v jednadvacátém století a je nadmíru zajímavé, při projekci sledovat různé reakce, různých zástupců obou pohlaví. Ke kvalitě filmu přispívají velkou měrou oba hlavní protagonisté, kteří své postavy hrají dobře a přesvědčivě. Svět podzemí se socialistickému polsku povedlo dobře zrealizovat a celkové pojetí snímku netrpí nikde velkými chybami či nedostatky. Zasloužené čtyři hvězdy, za celkovou práci, myšlenku a i kus té odvahy jít proti silnějším stoupencům tehdejší doby. ()

montenegro 

všechny recenze uživatele

Originální polská komedie. Ve své době kultovní a vrcholně erotická:-)) Dneska poněkud úsměvné, ale pořád lepší průměr. ()

Tamdydam odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film je ze samého filmařeského pekla. Ani s dvojnásobkem divokých bobrů by se z něho nemohl prokousat ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Film dobře funguje i jako komedie, a k tomu samozřejmě ten alegorický (a stále aktuální) přesah - ať už na agresivní feminismus, nebo na jakoukoliv formu totality. A k tomu je velice sexy. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

GENITÁLNÍ FILM !!! Nepřekonatelné nepřekonatelno, posledních pět minut je mou nejoblíbenější částí. Každopádně... když jsou pod zemí, lépe se jim vládne :-) ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Překvapiě zábavná sci-fi komedie, která mě překvapila svou originální zápletkou a jště více jsem koukal, když jsem kouknul na rok vzniku a také kdo tento film stvořil. Poláci mě opravdu překvapili, že umí také točit filmy a ještě k tomu sci-fi, a povedené sci-fi. Nyní může film působit trochu směšně, ale já se bavil. ()

piglit 

všechny recenze uživatele

Nutno vidět v originálním znění - i když CS dabing je výborný, přesto film poněkud ztratí, ale to je asi obecná pravda... ()

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Film je tak trochu reflexí doby. Jednak jde zde zřejmá fascinace erotikou, jednak je zde vytýčená hrozba využití nekonvenčních zbraní. A to vše zahaleno do komediálního hábitu, oděného s odvahou, která v té době neměla obdoby. A o další úroveň nahoru jej povyšuje dabing v podání pánů Postráncekého a Preisse. Jak už tu někdo psal, je to paralela socialistické tyranie. Taky se divím, že to prošlo až do kin. ()

zly.dvojce 

všechny recenze uživatele

Ještě že nejsem sentimentální, jinak bych tomu filmu musel dát pět hvězdiček za to vzrušení čerstvě náctiletých harantů uprostřed kolonky nad prádelnou. Neb za nejlepší heslo pod sluncem. Takhle dávám jen poctivé čtyři za jediný dobrý polský film a kopu zábavy. ()

Muzaffer 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem si sehnal v době když jsem byl zamilovaný do jedné polky. Tenkrát se mi to hrozně líbilo, ale tenkrát by se mi líbili i rodinný pouta kdyby byly z Polska. Takže nyní objektivně bez dopaminu a serotoninu navíc v mém mozku, mužu říct, že je to průměrná komedie se zajímavým námětem, která přinese spíš jen pár úsměvných momentů než že by to byla kdovíjaká sranda k popukání... ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Podruhé viděno v roce 2012 a musím říct, že minimálně zábava šla dost do kytek. Nebo jinak, ona totiž už nebaví, ale mrazí. Tohle byl jasný protitotalitní film, který pro šíření svých myšlenek neváhal odhalit nějaký ten ženský půvab a hned několik bobrů. Za to, a ten výtečný nápad, dávám 4 astry. Jinak by to bylo tak na 2, protože děj je dost řídký, celkem jsem se nudil, ze všech bab, co ve filmu bylo, byly ty hlavní jedny z nejošklivějších (Boženin xicht hrůza, jinak pěkná; asi mi ty Polandy nevoní) a naprosto mi nesedli oba hlavní mužští představitelé. Do Kingsajzu Stuhr pasoval jak prdel na hrnec, tady vypadá jak bradavice na sexy tvářičce. ()

Bazinka 

všechny recenze uživatele

Manifest za důležitost mužské složky v lidském pokolení vedený Jerzym Stuhrem a Olgierdem Lukaszewiczem. Jejich mise se pak zakončí v moderním domku s francouzskými okny, zahradou a plnou ledničkou a samozřejmě koupelnou a ložnicí. Alegorie na mocenskou demagogii v hávu plném nahých žen a jemně erotických scén. Pro mě nejlepší momenty filmu patří Olgierdovi Lukaszewiczovi, a to hlavně během jeho obhajoby mužství před „téměř zcela“ ženským soudním tribunálem. ()

vitak69 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, jaké fronty se stály na tento vynikající polský film! Nedávno jsem si ho pustil opět a vůbec nic neztratil ze své nadčasovosti. nechápu, že tehdejším cenzorům uteklo tolik jinotajů v tomto filmu. Filmu i po tolika letech nelze nic vytknout. Celé kino se tehdy otřásalo v základech při výbuších smíchu. Skvělá atmosféra i přestože Gorbačov a jeho tání bylo ještě hodně daleko. Nechápu, proč žádná z našich televizí tento film ještě nereprízovala. nebo mi snad něco uteklo? ()

Jaromír 

všechny recenze uživatele

Taková povedená komedie :), až se divím, že zrovna na tohle téma mohla vzniknout v jinak celkem "prudérním" Polsku :). Fajně bratři jste to dali! :D ()

Související novinky

5. ročník festivalu Future Gate

5. ročník festivalu Future Gate

07.02.2018

Pátý ročník festivalu science fiction filmů zavítá do pěti měst. Jako každý rok představí časem prověřené klasiky i filmové novinky, a nově i dokumenty, workshopy, velkolepý koncert nebo diskuse se… (více)

Reklama

Reklama