Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva dobrovolníci Max a Albert souhlasí s nabídkou na otestování přístroje a nechají se na dobu tří let zmrazit. Místo v roce 1993 se ale probudí o padesát let později v podivném, sterilním světě bez mužů. Všude kolem nich jsou jen samé ženy, které žijí v podzemním městě, protože ovzduší na povrchu planety je kontaminováno. Max a Albert jsou proti své vůli považováni za primitivní archeologický nález a hrozí jim smrt, anebo násilná přeměna v ženy. Ženy převzaly vládu nad světem a naši hrdinové se stávají pokusnými králíky. Díky dívce jménem Lamia, která zcela nepropadla feministické propagandě, se mužům podaří uprchnout. Ukáže jim cestu na povrch a spolu s nimi se rozhodne i ona zemřít na zamořené planetě mimo svůj bezpečný podzemní domov. Jenže na zemi je vše jako kdysi, dokonce je tam i dům, ve kterém tajně bydlí šéfka podzemního ženského společenství. (TV Nova)

(více)

Recenze (500)

moriero 

všechny recenze uživatele

Dokonalá atmosférická záležitost. A nadčasová. Nádherně ukazuje, že absolutismus (v jakékoliv podobě) nefunguje. A taky dokazuje to, co už řekl dr. Malcolm v Jurském parku: "Příroda si už najde cestičku." Nevím, jak by takový snímek zabodoval za velkou louží, ale u nás se na něj stály fronty. Jistě tomu i pomohl výtečný český dabing. Nevím, jestli to byl záměr, ale naši dabéři typově přesně odpovídali dabovaným postavám. Postránecký - Max, Preiss - Albert, Paulová - Lamia, Medvecká - Emma. Jen v českém překladu je chyba. Hibernace proběhla roku 1991. Plus 53 let je rok 2044, ne 42. Ve slovenské verzi a polských titulcích na konci je to už správně. P.S. Nesmrtelná hláška: "A Marie Curie Sklodowská byla asi taky žena, co?" ()

Horác 

všechny recenze uživatele

Jako puberťák jsem film miloval kvůli fórům a spoustě nahých holek. Po neskutečných třiceti letech už se tolik nesměju, už ty fóry znám nazpaměť, ale o to víc si všímám, jak je tenhle počin vlastně prorocký a myšlenkově podnětný. ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

V roce 1984 to byl geniální počin. Pro ty, kdo tenkrát žili v komunistických státech, to bylo všechno jasný. Jerzy Stuhr byl doopravdy boží, pravý hochštapler socialismu. Měl jsem patrně štěstí a od Machulského jsem vždy viděl jen dobré filmy. A tenhle je na jejich špičce. Herci jsou všichni perfektní. Pro mě vždy dobrá zábava. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

jak tohle mohli soudruzi povolit??? vždyť ten věžák je jasná narážka na totalitní režim....k tomu lehká erotika, dabing Postráneckého s Preissem, co víc si může divák přát?? snad jen více humoru, někdy je to trochu těžkopádné, ale zajímavá zápletka mnohé vynahradí. ()

Kkahunaa 

všechny recenze uživatele

Blízká budoucnost. Z hibernačního spánku se probouzejí dva polští dobrovolníci, aby zjistili, že svět již není takový, jaký si ho pamatují. Proběhla totální válka. Celou lidskou společnost ovládají ženy, které se skrývají v podzemních komplexech. Již není k reprodukci zapotřebí mužské účasti. Navíc, muž jako živočišný druh zcela vyhynul a stal se předobrazem všeho zlého, hloupého a špatného, co minulost přinesla. Maks (Jerzy Stuhr) a Albert (Olgerd Lukaszewicz) jsou však muži. Jediní muži na celé planetě. ()

buchannon 

všechny recenze uživatele

Vláda husiček, to tu ještě chybělo. Rozhodně je to ale jeden z nejlepších, ne-li nejlepší polský film. Nikdy nezklame a vždy pobaví. A navíc ten perfektní dabing. ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Nemůžu hodnotit objektivně. Byl jsem na premiéře v pubertě. Jako čtrnáctiletý čtenář tehdejší dostupné scifi, s probouzejícím se zájmem o „západní kapely“ a taky o holky. Tahle polská satira tehdejších socialistických poměrů, zabalená do papundeklové dystopie světa, z kterého zmizeli muži a je plný krásek (na scény z výtahu nebo bazénu prostě nezapomenu nikdy) mě zasáhla plnou silou. Co na tom, že v roce 2018 jsou z tehdejších koček starý báby. Že ty kulisy jsou místama i trapný. Ten film prostě funguje kvůli vynikajícím hercům (a taky velmi vydařenému dabingu), odlehčenému, komediálně laděnému stylu a především precizně ztvárněnému základnímu tématu o základním právu jedince na život, do kterýho mu nekecá stát. Natočit film o vzdoru a vzpouře proti tupohlavosti a krutosti jakéhokoliv totalitního režimu, usilovně se snažícího lidskou jedinečnost okrouhat do formy nemyslícího člena tupého stáda jako vtipnou satiru, která není trapná a patetická…a navíc v době a v jedné ze zemí, které socialismus ovládal tvrdě sevřenou dělnickou pěstí, to se snad povedlo jen Juliuszu Machulskemu a jeho týmu. Těch 100% dávám nejen za tu nostalgii, tenhle šantán s orwellovskou premisou překročil hranice své doby, země i žánru. Stojí prostě za vidění. ()

Kontryhelka 

všechny recenze uživatele

Bezvadná komedie o dvou kamarádech,kteří se nechají zmrazit a probudí se v 21 století, kde vládnou jen a pouze ženy a kde muž je nežádoucí element,který je třeba vyhubit. Příjemná osvěžující podívaná ,která ani po létech neztrácí punc originality. ()

Salvator 

všechny recenze uživatele

Když Sexmise vtrhla do českých kin, bylo téměř neuvěřitelné, že jde o produkci ze socialistického bloku. Vtip, erotika a hlavně feministické téma udělaly z filmu letitý hit. ()

jouzy 

všechny recenze uživatele

Ale jo, v době, kdy to byla na poláku novinka tak jsem to hltal. Ty doby už jsou nenávratně pryč. Když jsem se na snímek díval po strašně moc dlouhých letech, musel jsem to vypnout, asi už opravdu stárnu, a nebo se kinematografie otočila o stoosmdesát stupňů. Tři hvězdy za hit mého mládí. Kdybych hodnotil za součastnost, nevím, nevím, jak by to dopadlo.! ()

Teachman odpad!

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 1/10 ... Vizuální stránka: 2/10 ... Soundtrack: 2/10 ... Didaktický potenciál: 0/10 ... Celkový dojem: 0/10. ()

Lilith03 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších komedií! Je až neskutečné, že doteď si drží svou hranici ikdyž by tak úspěšný film nikdo z nás od poláků nečekal. Doteď je to vtipné, originální a dobré. Minimálně jednou ročně si tenhle film ráda připomenu, je to pro mě už asi deset let klasika na silvestra. ()

supo 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších polských filmů co jsem měl možnost vidět. Hlavní hrdinové zůstanou zmrazeni pod zemí poněkud déle, než se čekalo. Jaké je však jejich překvapení, když se probudí ve světě plném žen, kde muži dávno vymřeli. Počáteční záblesk štěstěny je brzo přejde a jejich nové probuzení se promění v útěk. Komediálně laděné prvky o nadvládě žen se nedají zapomenout :) ()

Související novinky

5. ročník festivalu Future Gate

5. ročník festivalu Future Gate

07.02.2018

Pátý ročník festivalu science fiction filmů zavítá do pěti měst. Jako každý rok představí časem prověřené klasiky i filmové novinky, a nově i dokumenty, workshopy, velkolepý koncert nebo diskuse se… (více)

Reklama

Reklama