Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva dobrovolníci Max a Albert souhlasí s nabídkou na otestování přístroje a nechají se na dobu tří let zmrazit. Místo v roce 1993 se ale probudí o padesát let později v podivném, sterilním světě bez mužů. Všude kolem nich jsou jen samé ženy, které žijí v podzemním městě, protože ovzduší na povrchu planety je kontaminováno. Max a Albert jsou proti své vůli považováni za primitivní archeologický nález a hrozí jim smrt, anebo násilná přeměna v ženy. Ženy převzaly vládu nad světem a naši hrdinové se stávají pokusnými králíky. Díky dívce jménem Lamia, která zcela nepropadla feministické propagandě, se mužům podaří uprchnout. Ukáže jim cestu na povrch a spolu s nimi se rozhodne i ona zemřít na zamořené planetě mimo svůj bezpečný podzemní domov. Jenže na zemi je vše jako kdysi, dokonce je tam i dům, ve kterém tajně bydlí šéfka podzemního ženského společenství. (TV Nova)

(více)

Recenze (501)

supo 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších polských filmů co jsem měl možnost vidět. Hlavní hrdinové zůstanou zmrazeni pod zemí poněkud déle, než se čekalo. Jaké je však jejich překvapení, když se probudí ve světě plném žen, kde muži dávno vymřeli. Počáteční záblesk štěstěny je brzo přejde a jejich nové probuzení se promění v útěk. Komediálně laděné prvky o nadvládě žen se nedají zapomenout :) ()

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Čekal jsem nějakou potrhlost (zvláště od polské produkce..), ale přitom film byl opravdu na výši. A z roku 1984 je to opravdu nadčasové… Tvůrcům se podařilo dostat do filmu hybernaci i s naprostou vládou žen bez mužů. Povedené. ()

chroust123 

všechny recenze uživatele

první polovina u mě má jasných5*, smršť vtipu, kultovních hlášek a jednoduché filosofie je neodolatelná. V druhé polovině se bohužel nástupem akce tempo velmi nelogicky spíš zpomalí a nedokonalosti socialistického filmování vyplouvají na povrch. naštěstí jsou tu i humorné scény a ty rozhodují o 4*. P.S.: Nezapomeňte tajné heslo: Kůrváááá!!! ()

apolite 

všechny recenze uživatele

Jeden z diamantov poľskej kinematografie a prehliadka krásy poľských Žien z pred 25 rokov. Český dabing je vtipný ale pozor, originál je ešte vtipnejší! ()

severus 

všechny recenze uživatele

Einstein byl žena! Já, níže jmenovaná, jsem se proti své vůli narodila jako muž. Naši tu byli! - Těch citátů by mohlo být. Za Husáka opravdové zjevení. Díky za sen i noční můru mnoha chlapů dohromady. ()

Tomulka 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipná komedie hlavně díky úžasnému scénáři a hereckým výkonům. Hlavní zápletka a její vyvrcholení je geniální. Tento film jsem viděl již několikrát a vždy se u něj výborně pobavím. ()

Baroque 

všechny recenze uživatele

tento film má aj po x rokoch poriadne gule. aj keď ich tam veru moc nie je. a hlavne má aj myšlienku. čo sa ostatným, rádoby zmysluplným amíckym komédiam často nestáva. nuž, inu, pobavme sa a zamyslime sa. alebo ak chcete, zamyslime a pobavme. ()

Alchemilla 

všechny recenze uživatele

Je možné, že Sexmise měl nálepku do 18 let nepřístupno? Ve srovnání s nynější filmovou produkcí je to až úsměvné. Sexmisi mám ráda, baví mne její lehkost a dávka mužského šovinismu. Filmu by nezaškodilo rozsáhlejší použití střihačských nůžek a bohužel si nedokázal zachovat nadčasovost. ()

kasol 

všechny recenze uživatele

Sexmise je výborný polský film na který se dá znovu podívat i po letech. V době svého uvedení, kdy u nás vládl hluboký totalitní režim byl příjemným zpestřením. Má sice jednoduchý scifi příběh, který je doplněný lehkým komediálně erotickým nábojem, ale hlavně poukázal na křivosti a falše totalitního režimu. Režisér Juliusz Machulski natočil s herci Olgierdem Lukaszewiczem a Jerzy Stuhrem, i další dobrý film Kingsaiz z r. 1987, kde také kritizoval minulý režim. ()

HMTD 

všechny recenze uživatele

Skvělí film, obzvláště na dobu jeho vzniku, vkusný humor, skvělé kulisy i kostýmy, ženské obsazení k nakousnutí. Je těžké najít podobný film stejných kvalit. Myslím že je to jeden z mála filmů končící takovým záběrem.... no však se podívejte. ()

Otan 

všechny recenze uživatele

Tehdy když to vyšlo to byla bomba,je třeba ale přiznat,že u nás byl jen odpadový kámoš do deště apod.Více méně na poláky dobrá komedie,nic méně název tohoto filmu nabízí víc,než samotný film. ()

valinka 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavná komedie,když jsem na ni šla poprvé myslela jsem si že to bude zklamání.Žeru ji dodnes a z hlášek jdu do klen ()

baroko16857 

všechny recenze uživatele

Slepičí tribunál...........Kuuuuuuurva..................Někdo pil z mého pohárku - někdo seděl na mém kanapíčku....................Odkud znáš moje jméno, lidožroutko............................... Miluju Sexmisi! ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Film, který by si zasloužil pořádný hollywoodský remake s pořádnou postapokalyptickou budoucností a moderní elektronikou namísto papundeklových kulis a kulatých obrazovek. Přidat tomu více dnešní erotiky a odvážnější ujetější humor za výpomoci dnešních komiků alá Ben Stiller, tak tu máme hit sezóny. Doufám, že to někdy někoho napadne. Tato Sexmise už je prostě stará, tak trochu amatérská a námět by si zasloužil oprášit. ()

Swallowdale 

všechny recenze uživatele

Místy šílená komedie, místy docela vážné společenské narážky (podzemní skupina "Dekadentistů" pronásledovaná policií). Některé scény neztrácí na vtipnosti ani po několikerém shlédnutí: ať už "tradycyjna wymiana koszulek", zjištění, že Koperník byl žena či přivolání výtahu pomocí jednoduchého hesla... 90% ()

Související novinky

5. ročník festivalu Future Gate

5. ročník festivalu Future Gate

07.02.2018

Pátý ročník festivalu science fiction filmů zavítá do pěti měst. Jako každý rok představí časem prověřené klasiky i filmové novinky, a nově i dokumenty, workshopy, velkolepý koncert nebo diskuse se… (více)

Reklama

Reklama