Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva dobrovolníci Max a Albert souhlasí s nabídkou na otestování přístroje a nechají se na dobu tří let zmrazit. Místo v roce 1993 se ale probudí o padesát let později v podivném, sterilním světě bez mužů. Všude kolem nich jsou jen samé ženy, které žijí v podzemním městě, protože ovzduší na povrchu planety je kontaminováno. Max a Albert jsou proti své vůli považováni za primitivní archeologický nález a hrozí jim smrt, anebo násilná přeměna v ženy. Ženy převzaly vládu nad světem a naši hrdinové se stávají pokusnými králíky. Díky dívce jménem Lamia, která zcela nepropadla feministické propagandě, se mužům podaří uprchnout. Ukáže jim cestu na povrch a spolu s nimi se rozhodne i ona zemřít na zamořené planetě mimo svůj bezpečný podzemní domov. Jenže na zemi je vše jako kdysi, dokonce je tam i dům, ve kterém tajně bydlí šéfka podzemního ženského společenství. (TV Nova)

(více)

Recenze (501)

Adman 

všechny recenze uživatele

Originalita sama! Mluvit o kráse polských žen radši nebudu... ale ten příběh je geniální :) ... Opravdu komedie - tzn se tu je čemu smát... Už se těším až to uvidím znovu... ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Navzdory názvu se nejedná o nějakou misi, ale především o vtipný a stále platný pohled na protiklady mezi dvěma pohlavími... člověk nakonec musí uznat, že stav věcí změnit nelze a ani to není žádoucí...ačkoliv není zdaleka uspokojivý, je jediný možný... ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Překvapivě kvalitní žánrovka z Polska, kde nejenže funguje humor a pojetí ústřední dvojice, ale rovněž celý fikční svět, což třeba v našich scifi komediích tak samozřejmé nikdy nebylo. Navíc se scénáři daří vytvořit satiru, jež nešetří ani muže, ani ženy, ale rovněž se ladně dotýká i filosofických problémů a nešetří ani trefnými politickými narážkami. I když kulisy prozrazují až příliš dobu vzniku, přesto mají daleko ke zmíněným "papundeklovým" dekoracím, ponoření do světa ruší jen minimálně a už vůbec nezastírají nečekanou výpravnost, kterou snímek dává najevo hlavně množstvím různorodých lokací. Zkrátka i dnes lze Sexmisi považovat za komedii světového formátu, jež dokázala překonat geopolitické omezení a do značné míry i neúprosný čas. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Alduše Huxleyová napsala svůj bestseller A Breast New World opravdu výborně. Jen mám takový pocit, že to byl ve skutečnosti jen převlečený chlap. Chci říct samec. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tak na to se nedá zapomenout. Nedej Bože, aby se to někdy stalo. Celá myšlenka je poměrně zajímavá a Poláci to vyřešili po svém. Poslední scéna všechno dokonale rozčísne, ale úplně. Jeden z filmů, které mohu vidět pořád. "Spolkni prášek, spolkni prášek" ()

swed 

všechny recenze uživatele

Nápady by tu byly, o vtip rovněž není nouze (Jerzy Stuhr je polský bůh!), ale to jednotvárné prostředí feministické budoucnosti se po čase okouká a něco nového se dostaví až pár minut před koncem. Lehké zklamání. 6/10 ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, jak o tomhle filmu pořád mluvili moji spolužáci na základce a mně bylo trapně, že jsem ho neviděl. Moc jsem si ho přál vidět a když jsem ho konečně viděl, byl jsem docela zklamaný. Má očekávání byla až příliš velká. Nemohu říct, že by to nebyl v lecčems originální film, ale mě moc nezaujal. ()

evanka 

všechny recenze uživatele

S přihlédnutím na to, že to je polský film, tak je to skvělá sci-fi satira totalitní společnosti. Co by bylo, kdyby na světě byly už jen žen a náhodou by objevily dva hybernující muže? Sexuální pud žen je potlačován pilulkami a všechny žijí v podzemí, protože na povrchu je vše údajně zničeno radiací. Ale není všechno, jak se zdá a rebelové=muži mohou obrátit celý systém naruby a odhalit jeho lži, ve kterých všechny ženy drží proto, aby zachoval pravidla a poslušnost. Výprava působí trochu lacině, ale možná se to tak zdá vzhledem k tomu, že je film 30 let starý. Erotický nádech, spousta nahých žen tehdy asi působil velký poprask a nával v kinech, dnes už to nikoho nepřekvapí. Některé scény působí komicky až groteskně, ale do celkového ladění filmu se to hodí. Jerzy Stuhr svým hereckým výkonem vyčnívá nad ostatními. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Polská Sexmise prezentuje utopický svět bez mužů, do kterého se probudí dva muži. Všechny ženy (nebo alespoň drtivá většina) jsou sexy a nosí zajímavé, leckdy rovněž sexy kostýmy. Divím se, že s podobným snovým filmem přišli až začátkem 80. let zrovna Poláci. Ale lepší, než kdyby se toho později chytil někdo méně kreativní, třeba Rocco Siffredi.. Pod tím hezkým pozlátkem je poměrně drsná dobová satira, kterou je třeba ocenit i dnes - alespoň stejně jako prsa a bobry neznámých hereček z Polska. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

.....kedysi to bol v kinách hit.Hlavne pre tému:sex-misia,trocha tej nahoty a sci-fi námet...celkom to ušlo,dnes ....?.... asi len ozaj šedivý priemer..... ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Další ze starých dobrých filmů na který se stály před kinem fronty viděn dnes po x letech nadšení vyprchalo. Zůstala jen vyčpělá stará komedie s originálním námětem. Ale z nostalgie se na ni občas znovu podívám. ()

Morloth 

všechny recenze uživatele

Slabší čtyři, občas velmi vtipné, ale začátek utahaný a dosti mi vadilo přehrávání některých herců. Navíc jsem sem tam nepochopil určité dějové zvraty, ale jo, sranda to byla. I když rozhodně bych to neřadil k nejlepším komediím. ()

Související novinky

5. ročník festivalu Future Gate

5. ročník festivalu Future Gate

07.02.2018

Pátý ročník festivalu science fiction filmů zavítá do pěti měst. Jako každý rok představí časem prověřené klasiky i filmové novinky, a nově i dokumenty, workshopy, velkolepý koncert nebo diskuse se… (více)

Reklama

Reklama