Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva dobrovolníci Max a Albert souhlasí s nabídkou na otestování přístroje a nechají se na dobu tří let zmrazit. Místo v roce 1993 se ale probudí o padesát let později v podivném, sterilním světě bez mužů. Všude kolem nich jsou jen samé ženy, které žijí v podzemním městě, protože ovzduší na povrchu planety je kontaminováno. Max a Albert jsou proti své vůli považováni za primitivní archeologický nález a hrozí jim smrt, anebo násilná přeměna v ženy. Ženy převzaly vládu nad světem a naši hrdinové se stávají pokusnými králíky. Díky dívce jménem Lamia, která zcela nepropadla feministické propagandě, se mužům podaří uprchnout. Ukáže jim cestu na povrch a spolu s nimi se rozhodne i ona zemřít na zamořené planetě mimo svůj bezpečný podzemní domov. Jenže na zemi je vše jako kdysi, dokonce je tam i dům, ve kterém tajně bydlí šéfka podzemního ženského společenství. (TV Nova)

(více)

Recenze (501)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

O mém dnešním hodnocení bylo už rozhodnutu dávno předem. Tenhle film jsem si včera připoměl po několika dlouhých letech a zapůsobil na mě, skoro, jako poprvé. Tak trošku se slzou v oku jsem si osvěžil tyhle chvíle, kdy jsem tenhle kousek viděl poprvé v roce 19........, raději nevzpomínat. Ale i po těch letech paráda a hlavně krásná, nostalgická vzpomínka, se skvělým mužským duem, proti feministické, ženské přesile. Spousta nesmrtelných hlášek a hlavně na svou dobu velmi odvážný film, na který se kdysi dávno stály dlouhatánské fronty.... ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem a čekal a čekal. A nedočkal jsem se. Podle zdejších reakcí jsem předpokládal polskou obdobu italských komedií typu Fantozziho, ale dvě hodiny (příšerně dlouhé! příšerně!!) uběhly a já jsem se nezasmál ani jednou. Ne že by vtipné situace nebyly vtipné, ony tam totiž žádné takové scénky ani nebyly, takže se nebylo čemu smát. Tohle mi fakt nesedlo. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Od společenské satiry špetka, od crazy komediální nadsazenosti také, zato papundeklu rovnou tuny (aneb kde kulisáci pořadu Hip Hap Hop brali inspiraci). Jen toho humoru se nějak nedostává. Respektive až povážlivě rychle zastaral. Není to marné. Pouze dlouhé, místy vtipné, místy trefné a většinou takové nijaké. Naprosté dno trapnosti je honička skrze "mrakodrap" a její závěr na underground party. Naštěstí následuje odraz ode dna a závěr na povrchu je výtečný. Ovšem vydržet ten poslední záběr, který se natruc drží zuby nechty i při titulkách, to už chce vskutku silnou povahu... ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Je pár filmů, kde konec je tak překvapivý a šokující, že staví všechno, co bylo předtím řečeno, do úplně jiného světla, a Sexmise je jedním z nich. Určitě taky není mnoho filmů, které by v tak ideálním poměru míchaly humor, napětí a myšlenku. Použití slova sex v názvu bylo v 80. letech a v socialistické zemi hodně odvážné a provokativní. A Koperník stejně byla žena. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

"Kuuurvaaa" :-) Nevěděl jsem, že v Polsku mají tak sexy baby :) Film je opravdu vtipný. Ve filmu zazní spoustu vynikajících hlášek, které Vás určitě rozesmějí. Oba dva protagonisté filmu hrajou skvěle. Ani se nedivím, že ve své době se na tento film stály fronty, vždyť i dnes má film co do sebe. Opravdu se mi líbil. Úplně jsem cítil to přátelství mezi Maxem a Albertem. Musím také pochválit perfektní pointu, kteru jsem teda vůbec nečekal. Těžko říct, jestli bych se chtěl ocitnout v jejich situaci. Ale asi jo. Alespoň by byla nějaká změna v tom mém stereotypním životě. Proč nezažít takové skvělé, sexy dobrodružství, že ? ()

Galerie (21)

Zajímavosti (25)

  • Maks (Jerzy Stuhr) na začátku zdraví kamery dvěma vztyčenými prsty ve tvaru písmene V, což byl pozdrav hnutí Solidarita. (gjjm)
  • V ZSSR mohol byť film premietnutý až po tom, čo ho zhliadol vtedajší prezident Michail Gorbačov počas medzipristátia vo Varšave, ale bolo z neho vystrihnutých až 40 minút. (Raccoon.city)
  • Ve filmu málem byla i česká stopa. V jedné ze scén měla podle scénáře být čeština, ale režisér s tím neuspěl a musel ji vyměnit za západní němčinu. (Duoscop)

Související novinky

5. ročník festivalu Future Gate

5. ročník festivalu Future Gate

07.02.2018

Pátý ročník festivalu science fiction filmů zavítá do pěti měst. Jako každý rok představí časem prověřené klasiky i filmové novinky, a nově i dokumenty, workshopy, velkolepý koncert nebo diskuse se… (více)

Reklama

Reklama