Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uplynuly necelé dva roky od doby, kdy se Kwintovi a jeho kamarádům podařilo napálit bankéře Kramera a dostat ho za mříže. Jenže teď se Kramerovi podařilo uprchnout. Nejhorší ovšem je, že Kramer, než uteče do bezpečí do Švýcarska, chce vidět Kwintovu mrtvolu. Kwinto a jeho přátelé jsou zpočátku zaskočeni nečekaným vývojem situace i bezskrupulózními metodami Kramerových nových kumpánů, ale nakonec stejně půjde o to, kdo bude chytřejší, kdo koho převeze. (Historik)

(více)

Recenze (20)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Tak se nám to nějak zamotalo. Kramer podrazil Kvintu, Kvinta se pomstil, Kramer se chce pomstít za pomstu a Kvinta se samozřejmě nespokojí s tím, aby nepomstil to, že jeho pomsta byla pomstěna. Já se u toho bavil skoro stejně dobře jako u prvního dílu, ale toho uměleckého troubení tam bylo vloženo na můj vkus až moc a když se k tomu pěvecky přidal falešný černoch, tak ze mě nikdo víc jak tři hvězdy nevymámí. To je škoda, protože to tahání za fusekli bylo zase skvělé a skok na špek byl rovněž vynikající. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Proti prvnímu dílu ubyl nadhled, přibylo vážnosti i akce a humor je sice k zastížení, ale rozhodně ne tak často jako v prvním díle. Ovšem závěrečnej vabank je hodnej velkolepejch frajerů a celkový dojem z filmu velmi výrazně povyšuje. Oba díly provází neskutečně příjemná muzika Henryka Kuzniaka, která mně trošku připomínala pozitivní kompozice od Vladimíra Cosmy. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

O něco slabší především díky méně věrohodnému scénáři ( finta se spálenou mrtvolou a hranicemi by asi neprošla), ale pořád solidní. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Je hodně dobré, že trojka už nevznikla. Přesto, že pokračování Vabanku nemůžu hodnotit jako lepší film než jedničku, dám mu vyšší hodnocení. Protože nemám co vytknout. A jednička měla dost pomalý rozjezd. Ano, mrtvola je trapná, ale ten kousek na konci mě rozesmál, protože jsem úspěšně zapomněl, že u filmu sháněli herce... Výborný dabing z Barrandova, v němž se vrátily známé hlasy, a chytře vymyšlená zápletka, ve stále povedené retro stylizaci. Jen jsem v průběhu filmu podlehl vlastní iluzi, že projet přes Západní Německo asi nepůjde, ale pak se objevil Hakenkreuz na hranicích a byl jsem zpět. Takovej barák s tajnou částí bych taky chtěl, a ani by nemusela být tajná. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Fakt len o trochu slabsie nez prvy Vabank. nejde tu uz ani o vykradanie trezoru, ale da sa zasmiat. Hlavne ze je to europsky humor - a nie umelohmotne US komedie, kde casto cumim nad cim vsetkym som sa mal akoze rehotat : 75 % ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

„Tak hrajme ještě dál vabank, vabank. Zas můžeš hrát, co jinak zbývá. Kdo málo vsadil coby chtěl pak brát, i náhoda je paní chtívá. Chceš brát tak riskuj vždycky hraj vabank, vždyť právě o tu výhru kráčí. My s touto paní chcem si taky hrát, vabank je náš, jsme přeci taky hráči…“  Vabank se opět roztáčí a já musím říct, že nemám pocit, že by to bylo nějak výrazněji horší než u jedničky. Třeba rozjíždí se to zde (útěkem Kramera z vězení) vlastně i rychleji než v případě jedničky. Jedinou výhradu bych asi měl k uvěřitelnosti scény s ohořelou mrtvolou (údajně zahynuvšího Kvinty). Ale finální podraz Kvinty na Kramera (přelet do „Švýcarska“) to vážně nemělo chybu. Co každopádně zůstává, je geniální Kuźniakova hudba. Ta ústřední melodie mi bude znít v hlavě ještě dlouho. Poslední postřeh se týká skvělého českého dabingu, kde třeba Květa Fialová zamlada jako by skoro z oka vypadla Ewě Szykulské. Nevěřím, že to byla úplně náhoda… ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Příjemná, vtipná podívaná, která byla před třiceti lety naprosto nevídaným zjevením! A proto z nostalgie malinko nadsadím hodnocení u obou "vabanků". ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Málokdy se podaří udělat volné pokračování tak dobré jako je to u Vabanku. Vtipu není tolik, jako v prvním díle a závěrečný Vabank se dá více předvídat, než v jedničce. I tak je to velmi slušné a nechápu, proč jsou tyto dvě komedie tak zapomenuté. ()

HH 

všechny recenze uživatele

Slabší pokračování "jedničky" ale stále si zachovávající velice solidní úroveň jak scénáře, tak režie i hereckých výkonů. A v obou případech (první díl i toto pokračování) se mi rovněž líbil český dabing ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct vážnější, ale na stejných základech jako v roce 81 stojící polská lumpačinka, která mne opětovně utvrdila v tom, že Sexmise je Sexmise. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Děsivě zdlouhavé, ale jinak skoro na stejné úrovni jako první film. Dodíval jsem se do konce bez přeskakování a tak si za to něco dám. Asi to chtělo nějak oživit. 201520109525/9715 ()

hwnd 

všechny recenze uživatele

Slabší než jednička, ale nečekaně jen o malilinkatý kousek, kvalitu si to udrželo, pořád jsem se dobře bavil a to bylo hlavní. :-) ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Jako v jedničce dobrá podfukářská hudba, ale tentokrát ten podfuk je dělaný obráceně, tzn. gangster na naše hrdiny, pak se to sice otočí, ale celkově jsem zklamán, ubylo humoru, a to výrazně a příběh je takový rozcapatělý....dabing ovšem první třídy. ()

nanamarak1 

všechny recenze uživatele

Oproti solidní jedničce o dost slabší. Přibylo zbytečných scén a humor je místy infantilní až trapný. Ale zase pravda, ten finální výjeb je vydařený a hudba opět perfektní. Dabing slušný. 60% ()

Reklama

Reklama