Reklama

Reklama

3. poločas

(studentský film)
  • angličtina The End
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Syrový příběh o hledání sebe sama a pocitu štěstí. Každodenní stereotyp chození do práce, starání se o rodinu a svépomocné stavby vlastního domu versus adrenalin nevázané svobody, pěstních bitek a nevázaného sexu. Třicátník Mára dostal od své manželky za úkol pomoct svému nezdárnému švagrovi Pájovi, být pro něj tím správným příkladem a obratným způsobem ho dostat ze spárů party fotbalových chuligánů. Mára, kterého fotbal dosud nikdy moc nezajímal, tak začíná jezdit s partou agresivních, namakaných týpků na fotbalové zápasy po celé republice. A kouzlu jejich světa podléhá čím dál tím víc. Scénář filmu zvítězil v rámci Filmového akcelerátoru, který Česká televize pořádá každoročně a prostřednictvím kterého podporuje nejtalentovanější studenty tuzemských filmových škol. Režisér Jiří Volek, který se o tematiku hooligans zajímal dlouhodobě, se ale televizní premiéry svého filmu nedožil. Zemřel 18. 11. 2018. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem ten závěr Neužilovi nakonec nevěřil. To je prostě nevýhoda krátkého filmu, že tady přerod otce od rodiny v radikála vypadá nepřirozeně rychlý. Jinak dobrý námět a solidní zpracování. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Studentský film o tom, jak Václav Neužil jako obyčejný tatík podlehne světu rowdies. Jako námět dobrý a zajímavý natolik, že by to mohl být solidní celovečerní film, ikdyž tento trpí klasickými neduhy studentských filmů - malý rozpočet, krátká stopáž, poloamatérské výkony a tradičně mizerný zvuk a přesto si u těchto kousků našich filmových nadějí říkám, že když končí na FAMU, tak točí zajímavé filmy se zajímavými náměty a i na malém prostoru je vidět, že chtějí dobít svět a ... a pak nastane realita a aby se uživili ( ti šťastnější kteří v tomto oboru mohou pak pracovat ) točí reklamy nebo laciný nekonečný hloupý seriály a nebo do konce života beznadějně sní o tom, jak seženou peníze na svůj vlastní majstrštyk. PS: Uznávám, že bez Marii Pavlovové by to mělo poloviční šťávu. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Návod, jak řešit životní frustrace a pocit nenaplnění. 1) Minipříběh má hlavu a patu i logickou pointu, i když se mi pranic nelíbí. 2) Hlavní role: 37letý Václav Neužil (Mára), 23letý Robin Pařík (Pája). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak tohle mohlo dostat cenu za scénář. Nic jednoduššího a ohranějšího snad na dané téma natočit nejde. Hooligans sami o sobě jsou pak popsáni za pomoci všech stereotypů a jediné, co se trochu povedlo, byla ta jedna jediná bitka. K tomu všemu Neužil nepůsobí zrovna důvěryhodně. No a navíc nikdo ze štábu netuší, jak se se prosívá písek. Bída. 25% ()

ChickenPate 

všechny recenze uživatele

No tak toto byla totální demence. Vůbec neřeším nízký rozpočet, který jde vidět během celého filmu, ale jak vůbec někoho napadlo podle takto blbého scénáře něco natočit? Žádná zásadní zápletka, žádný silný okamžik, který by měl za důvod vyústění filmu, tak jak je natočené. Předchozí počin režiséra Volka - díl seriálu Kmeny - Hooligans byl jeden z nejhorších celého seriálu a je všeobecně mezi chuligány zesměšňován a nenáviděn. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama