Reklama

Reklama

Neuvěřitelně pravdivé dobrodružství dvou zamilovaných dívek

  • USA The Incredibly True Adventure of Two Girls in Love

Obsahy(1)

Randy (Laurel Holloman) a Evie (Nicole Parker) jsou zcela rozdílné - Randy se oddává svým snům o založení kapely, ve škole jí to moc nejde, musí si přivydělávat u čerpací stanice a žije se svou lesbickou tetou a jejími kamarádkami. Sama má vztah s vdanou paninkou a právě kvůli své sexuální orientaci nemá ve škole kamarádky. Naopak černoška Evie bydlí se svou maminkou v luxusní vile, má výborné studijní výsledky, ve škole je oblíbená a má přítele. Tedy alespoň do té doby, než se setká s Randy...

Režisérce Marii Maggenti se v jejím celovečerním debutu podařilo vykreslit milostný vztah dvou mladých dívek, které k sobě díky svým odlišnostem našly cestu. Neuvěřitelně pravdivé dobrodružství dvou zamilovaných dívek je filmem o křehké lásce, o jejím vlivu na okolí a o hledání sebe sama. Tato romantická komedie sice není typickou středoškolskou love story, ale její téměř autentická atmosféra a obdivuhodné herecké výkony obou představitelek vykouzlí úsměv na tváři. (charlosina)

(více)

Recenze (31)

movie 

všechny recenze uživatele

Wow...na film o lesbičkách jsem vážně už hodně dlouho čekal...Místy je to lehce naivní, ale zase ty skvělé herecké výkony! ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

Pro mě příjemně strávený čas, kdy jsem sledovala dvě mladé holčiny, jak si k sobě hledají cestu a jak prožívají svou tajnou lásku... Snímek Neuvěřitelně pravdivé dobrodružství dvou zamilovaných dívek má vskutku pravdivou atmosféru, obě herečky a jejich emoce působí přirozeně a atmosféra by se dala skrze obrazovku hladce krájet. Obě holky jsou typické (a svým způsobem "netypické") puberťačky, které všechno prožívají naplno a dramaticky. No a když si holky nad Waltem Whitmanem přísahají lásku do konce života, zatímco za dveřmi je fakt naštvaná máma a fakt naštvaná teta s rodinou, to je prostě kouzelné... Romantická podívaná na dvě holky, co se mají fakt rády, která mi neuvěřitelně zvedla náladu. ()

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Skvělé herecké výkony, skvělý příběh, skvělá Laurel..Jeden z mojich nejoblíbenějších filmů s touto tématikou. ()

lena60 

všechny recenze uživatele

Komentáře se pro tentokrát raději zdržím. Jenom chci říct, že dávat tenhle "filmík" na stejnou úroveň s Fucking Amal mi nepřijde na místě. Nesahá mu totiž ani po kotníky. - A pokud máte blbou náladu, tak rozhodně neočekávejte, že se vám po zhlédnutí filmu zlepší...(tohle je pouhá reakce na některé z komentářů k filmu). ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

Kouzlo celého filmu je, že má více než mnoho lesbických filmů o coming out. Je to nadrámcový snímek, který chytne a nepustí. Mne to tedy pohltilo neuvěřitelně. Jeden z nejlepších lesbických filmů, co jsem viděla (a to nebylo málo). Laurel je opravdu výborná! ()

Qasa 

všechny recenze uživatele

Maskulinní sedmnáctiletá chudá bordelářka běloška potká u pumpy, kde pracuje, feminní bohatou čistotnou černošku. Zjistí, že chodí do stejné školy a pustupně se jejich vztah rozvíjí až k lásce. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Ten konec je opravdu hodně ujetej, ale jinak je to povedený film o vztahu dvou kamarádek, který už od začátku jsou víc než kamarádky. Díky Whitmannovi a vší té nadsázce dávám filmu hvězu navíc, jinak je to spíš takový průměrnější film z 90. let. Co mi trochu vadilo, je tradiční chápání rolí v lesbickém páru, kdy jedna z nich je "jakože chlap" - tohle ve filmech ze současnosti už odbourali a tady to působí trochu směšně. ()

ad 

všechny recenze uživatele

Téměř plný počet, protože si pamatuji, jak mi tenhle film svého času učaroval.. je to především scénář, který ani na okamžik nenudí a má velmi slušně vypilovanou vyprávěcí rovinu, no a pak samozřejmě obě holky, mezi kterými to jiskřilo daleko víc a pravdivěji, než mezi jakýmikoli "milenci" vysokorozpočtových slaďáků :) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Příběk dvou školaček, jejich lesbického tápání. Každá z jiné společenské vrstvy, přesto láska horu přenese. A svou lásku neskrývej, hrdě se k ní znej..tak činí i děvčata ve filmu, přes opovržení okolí, rodičů i ostatních. Navíc je jedna černá a druhá bílá, to jim taky nepřidává. Musím ale říct, že jsem čekal zajímavější film. Téma lákavé, ale ve skutečnosti pomalý, ne zas až tak strhující snímek. Chvílemi pohled na hodinky, nebylo to úplně ono. Celkově ovšem dobrých 70%. ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Tento film je naprosto kouzelný tím, jak je atmosferický, neokázalý a všechno, včetně intimních scén, v něm vypadá a je tak přirozené... ()

luczi 

všechny recenze uživatele

Za Laurel Holloman, za přirozenost, za nečekaný příval vzpomínek, které se po těch letech zdají být nějak hezčí :). ()

Tominecek

všechny recenze uživatele

Americké nezávislé léto v České Televizi - ocenění ELSA 2002 v kategorii "Zahraniční pořad dramatický (hraný)", udělená Českou filmovou a televizní akademií. ()

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenční a naprosto průkopový film s touhle tématikou. Jenom jeden snímek se mi líbil víc a to je Lost and Delirious. 85% ()

Reklama

Reklama