Reklama

Reklama

Stavíme socialistické Československo

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1985, 22 min

Režie:

Jan Jelínek

Kamera:

Jiří Pipka

Obsahy(1)

Není snad krásnějším příkladem a prostorem na studium stavebnictví jako hlavní město Československa - stověžatá Praha. V průběhu dějin se zde vystřídalo mnoho slohů a stylů a co je ještě důležitější, zůstaly zachovány v dobrém stavu dodnes ...Dokumentární film ministerstva stavebnictví ČSR a Ústavu stavebních informací o rozvoji urbanizace jako i progresivní výstavbě v 70. a 80. letech v Československu. V prostřizích mezi historickými fakty přibližuje formou ankety práci a názory samotných stavbařů moderní výstavby. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Socialistický propagandistický krátkometrážní dokument o stavbě, stavbařích a učních na stavební škole. S dělníky je tu veden krátký rozhovor, proč si vybrali tuto práci a co jim přináší. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dokument o sicialistických stavbách v němž se vedou rozhovory s učni či zedníky na stavbách atd... Nakonec z toho celého vyleze vlastně náborový filmeček pro váhající mládež do jakého učebního oboru se přihlásit s tím, že stavbařina je super. Jsou tam dokonce zmíněny tehdejší výše prémií a příspěvků za odloučení od rodiny, diety atd... Nevím, ale dojatému zedníkovi, který byl zpovídán an stavbě rozestavěné králíkárny kdesi na Jižním městě, který vzpomínal kterak jich žilo 7 v cimřičce kdesi v dělnické kolonii a dnes jak se svou partou mladým rodinám staví moderní bydlení - jsem prostě nevěřil. Dávám tedy za jednu šlaufku. * ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Abych řekla pravdu, tak se mi socialistická sídliště po stránce jejich vzhledu líbila. Pak jak je natřeli na barevno, tak už jsem si k nim z neznámého důvodu cestu nenašla. Jinak dokument o 💩. Propagují stavby které měli mizernou konstrukci, vychloubali se zelení a ukázali zrovna poněkud směšný záběr. A o nadšených dělnících ani nemluvím. ()

Reklama

Reklama