Reklama

Reklama

Film vypráví příběh gangsterů, dvojčat Reggieho a Rona Krayových, jedněch z nejznámějších neblaze proslulých zločinců v historii Velké Británie a jejich říše organizovaného zločinu, kterou v 60. letech dvacátého století vybudovali ve východní části Londýna. Hlavní dvojroli Rona a Reggieho ztvárnil Tom Hardy. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (551)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy se cejtil na dvojroli a tak se také dvojrole dočkal. A nutno dodat, že dva bratři, rozdílní kriminálníci, se mu víceméně povedli. Jen je škoda, že opravdový dech film chytá až ke konci, kdy se celé to impérium postupně rozkládá. V tu chvíli Legendy zločinu zužitkovaly celý ten jinak ne úplně výrazný příběh a připravili si pro něj poměrně tragické vyústění. A to bylo dobré. Hlavně proto, že ten příběh psal sám život. Až mi z té lidské tragédie bylo na konci vysloveně smutno. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

A víc natahnout to nešlo? Tohle bylo ješte horší jak Black Mass, protože Hardy mě tolik nebere. Proč má každej v oblibě ty filmy podle skutečný udalosti tak natahovat? Vdyt je to uplně zbytečny!! Jako jo je to dobrej film, ale tak 45 minut z toho nudná jak prase. Ten závěr mimochodem taky nic extra. Zlatej Scorsese ten stěma 2 hodinama aspon umí vynaložit. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Svá zlatá léta si organizovaný zločin v USA odbyl v období prohibice, kdežto britský organizovaný zločin měl své nejslavnější období v 50. a 60. letech minulého století, kdy se Londýn stal dočasně pupkem světa. Centrem zájmu bulvárních médií a veřejnosti se stala především nepřehlédnutelná dvojice bratrů Krayových, kteří tehdy plnili stránky nejen věnované kriminálním deliktům, ale diktovali i módu a přátelili se s hvězdami showbusinessu. Je to už druhý film, který se snaží mapovat jejich životní osudy, a nutno říct, že se Brianu Helgelandovi podařilo vytěžit víc než jeho předchůdci. Z diváckého hlediska je ale problém, že ten film trochu klame tělem. Začátek se nese bezmála v tarantinovském duchu a poté, co bratři v dojemné spolupráci zmasakrují konkurenční gang, vypadá to na krvavou napínavou jízdu. Snímek se ale následně změní v psychologické drama, kde se partnerka jednoho z bratrů vyrovnává s vědomím, že svůj život spojila se sociopatem, jehož dvojče je ryzí psychopat. Řeší se zkrátka problém paní Schroederové z Mafie v Atlantic City, která se milostnou pletkou s mafiánským bossem Thompsonem dostala do centra organizovaného zločinu a sváděla nekonečný souboj vlastního svědomí a hodnotového žebříčku s prostředím, které ji obklopovalo. Natočené je to jako skvělě vypadající retro ze 60. let, je zkrátka vidět, že britská kinematografie víc umí a může si víc dovolit než naše provinční prostředí. Mnohý žánrový fanoušek si povzdychne, že linie sledující, jak bratři Krayové rostou a pohlcují nové čtvrtě a čistí město od konkurence, by byla divácky daleko atraktivnější. Celkový dojem: 80 %. Tom Hardy se se svou dvojrolí vyrovnal podle očekávání důstojně. Nebude to sice velký hit a tento titul nebude figurovat na nejvyšších příčkách žánru, ale své kvality má. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Budem veľmi úprimný, ja som sa na tento film celkom tešil. Vyzeralo to, že sa dočkáme opäť zaujímavého filmu z gangsterského prostredia. Reálne však musím povedať, že napriek všetkým kvalitám, ktoré film má je toto tak neskutočná nuda, že vôbec tomu nerozumiem, kde sa stala chyba. Filmu chýba absolútne akákoľvek dynamika a nevie sa rozbehnúť. Tvorcovia asi chceli zobraziť skutočnosť, no reálne mám pocit, že výsledne tomu chýba niečo, čo by zdvihlo môj záujem o to pri filme nezaspať. Tom Hardy je v tejto dvojrole skvelý a rozhodne si to užíva. Emily Browning je podľa mňa okey a jej postava je pre mňa asi najpríjemnejší element tohto filmu. Veľa momentiek je zaujímavých, len by som chcel, aby sa na ne film viac sústredil, a aby ich lepšie dotvoril. Lebo takto tu máme len veľa hluchých miest, kde človek skutočne chce zaspať. Myslím si, že v rámci gangsteriek by som viac odporúčil si pozrieť seriál Peaky Blinders alebo 2015 film Black Mass. Toto má skvelú premisu, ale neskutočne ma to nudilo. Hodnotenie: C+ ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Dost mě iritoval otravný hlas vypravěčky. Na druhou stranu oceňuji ten nápad, že nám celý příběh vyprávěla ze záhrobí. Nebývá úplně typické, že vypravěč už v době vyprávění prdí do hlíny. Jinak se mi celkem zamlouvalo, že si jde tento film vlastní cestou, která je vcelku originální a přitom není zlá. Příběh ušel a vidět něco podle skutečné události se vždy hodí. Bratrská dvojice byla více než vydařená. Oba pánové si byli tak strašně podobní, že mi to cirka po deseti minutách nedalo, film jsem pozastavil a nahlédl jsem do zdejší galerie, abych zjistil, který z nich má být pan Hardy. Narazil jsem na fotku toho přihřátého pána s brýlemi a pod ním stálo Tom Hardy, tak jsem za Hardyho považoval pána s brýlemi a druhého bratra jsem neřešil - nechť je jím kdokoli. V průběhu celého filmu jsem neustále obdivoval tvůrci, jak se jim podařilo najít Hardymu tak dokonalého dvojníka, který jej napodoboval do posledního mikro gesta. Oba měli luxusní psychopatský pohled. Po zhlédnutí jsem se ze zdejších komentářů dozvěděl, že si obě postavy byly tak podobné právě proto, že je hrál jeden herec. Než mě odsoudíte, že jsem nějaký retard, tak je nutné na moji obranu prohlásit, že jsem snímek sledoval pod analgetiky, jinak by se mi takový omyl samozřejmě nikdy nestal, neboť jsem prudce inteligentní a neobyčejně všímavý divák. Nezanedbatelnou porci viny na tom nese i Lucinka, která mě o tom měla informovat, když mi snímek vybrala. Tom Hardy je zajisté schizofrenik s minimálně rozdvojenou osobností, jinak by sám nedokázal vytvořit jeden z nejlepších psychopatických párů filmové historie. Jediným velkým nedostatkem byla opět brutálně přestřelená stopáž. Film tohoto typu rozhodně nevyžaduje 133 minut. Těším se na den, kdy to tvůrci konečně pochopí a nad dvě hodiny nepůjdou, není-li to nezbytně nutné. Natahovat snímek kvůli vatě je jednoduše totálně kontraproduktivní blbost. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka Mireldis. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (14)

  • Vo viacerých scénach, ktoré sa natáčali v Londýne, je možné vidieť moderné CCTV kamery či plastové okná na okolitých budovách či domoch. (MikaelSVK)
  • Bratři Krayovi měli ještě staršího bratra Charlieho, který také zemřel ve vězení v roce 2000 ve věku 79-let. (cihlenka)

Reklama

Reklama