Reklama

Reklama

VOD (1)

Film vypráví příběh gangsterů, dvojčat Reggieho a Rona Krayových, jedněch z nejznámějších neblaze proslulých zločinců v historii Velké Británie a jejich říše organizovaného zločinu, kterou v 60. letech dvacátého století vybudovali ve východní části Londýna. Hlavní dvojroli Rona a Reggieho ztvárnil Tom Hardy. (Freeman Ent.)

Recenze (551)

POMO 

všechny recenze uživatele

Jediný film, v ktorom uvidíte Toma Hardyho, ako na gay párty pláca prakerom po zadku nahého kolouška. "Gayovosť" jedného z bratov je tiež strojcom najvtipnejšej scény filmu (prvé stretnutie s lasvegaským mafiánom Chazzom Palminterim). Zábavná gangsterka, stojaca viacej na cool exhibícii hlavného dvoj-herca, než na dramaturgickom dejovom oblúku. Práve vzťah medzi bratmi a ich odlišnosť, ktorú Hardy zvládol tak dobre, sú motorom filmu. Tiež ma potešilo zobrazenie londýnskeho retropodsvetia optikou americkych gangsteriek (Scorsese). Druhá polovica filmu by sa dala zrýchliť, no i tak dávam štvrtú hviezdu. Pre diverznosť Hardyho double-kreácie, ktorú skúmať ma proste bavilo viacej než som čakal. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Za hnusnou, špinavou, surovou a neseroucí se gangsterku s opravdu erkovým rejtyngem bych dal ledvinu. Ale při současné teplé frontě ve světové kinematografii zůstanou mé močové cesty evidentně plnohodnotné a mé divácké touhy neukojeny. Tady sympatický Tomáš Tvrdýy hraje kolotočářský gang londýnských Kočkových, od pohledu na dobové fotografie páreček odpudivých vypatlaných bezskrupulózních poloopic, a i když poměrně dobře, příliš se na to nehodí. Tedy vlastně hodí, neboť se jedná jen o další homopočin, který chtěl být strašně moc retro, pak ještě víc a ještě víc, až jsou ty skutečné trampoty škaredých bestiálních anglických pičusů, nalíčených zde do zářivě inteligentních charismatických nagelovaných džentlgejů, zase vyvoněné Šanelem a zabalené do růžového celofánu, ale hlavně že je Esmeraldina stodola vymazlená až po ruletovou kuličku z roku 1960. Já se, kurva, nechtěl dívat na prosluníčkovaný, vyumělkovaný a žužu vyleštěný Ístend a kůl dobové interiéry, naplněné změkčilými teplouši, pózujícími v dokonalých replikách kváder od Huntsmana, co si při tom sem tam způsobí anemickou záděru nebo klopýtnou v lodičkách a něžně si natlučou nosík. Ne, já chtěl vidět hnusnou, ponurou a zaplivanou chudinskou čtvrť, plnou masakrujících se brutálních zmrdů a jejich terorem trpícího obyvatelstva. Tak to máme Pink mass, Most Šifonů, Muž ze s.t.r.ý.c.e., Legendy rimmingu … Vole, Skorsísy vrať se, než ze vší té homoreality začneme mlsně pokukovat po pánských análech! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že Toma Hardyho jsem dlouho jako kvalitního herce nebral, ale tímhle snímkem se to definitivně změnilo. Postavu teplýho bratra zahrál naprosto fámozním způsobem, který mě připomínal mafiánský postavy v podání Joe Pesciho..z těchto postav totiž šel skutečně strach i když se třeba jen dívali. Druhá postava, kterou Tom ztvárnil byla pro změnu scénaristicky náročnější, protože zmítat se mezi láskou a gangsterstvím je skutečně hodně, ale hodně protipolné a tudíž herecky extremně náročné, ale Tom se s tím vyrovnal celkem dobře. Brianovi se podařilo dát do filmu díky vhodně vybraným exteriérům, hereckým typům a kostýmům výnikajcí dobovou atmosféru a ukočírovat tři silné, ale odlišné dějové osy, bratrský vztah dvou odlišných charakterů, lásku a nosný mafiánský příběh. Díky tomu má film neobyčejný drive a napětí až do samotnýho konce, protože jako divák jsem byl zvědav na výustění všech tří rovin filmu. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Jeden perfektný Tom Hardy a jeden otravne prehrávajúci Tom Hardy v gangsterskej rozprávke, v ktorej sa veľa nezabíja (skoro vôbec), ale zato sa veľa nosí kytíc, šplhá na frajerkin balkón po odkvape a rieši romantických vzťahov. Niektoré vtipy ale skvelé, hlavne ten o psychopatovi, čo vojde do baru s kladivami v rukách. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy se cejtil na dvojroli a tak se také dvojrole dočkal. A nutno dodat, že dva bratři, rozdílní kriminálníci, se mu víceméně povedli. Jen je škoda, že opravdový dech film chytá až ke konci, kdy se celé to impérium postupně rozkládá. V tu chvíli Legendy zločinu zužitkovaly celý ten jinak ne úplně výrazný příběh a připravili si pro něj poměrně tragické vyústění. A to bylo dobré. Hlavně proto, že ten příběh psal sám život. Až mi z té lidské tragédie bylo na konci vysloveně smutno. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $1,867,859Tržby Celosvetovo $38,800,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ toto je ta práva látka pre Briana Helgelanda, toto mu sedí, k tomu keď tu má ťahúňa ako momentálne Tom Hardy je, radosť pozerať, správne drsné a drzé, nechýbajú správne frky, hefty /videl v kine: 80%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Legendy zločinu se určitě nestanou legendami světové kinematografie. Slabší odvar gangsterského filmu, naprosto znehodnocený romantickou dějovou linkou. Tenhle film je dokladem toho, že kvalita se od filmové tvorby přelívá do seriálové tvorby, kdo si chce užít současný vrchol žánru, musí místo do kina usednout k televizi, třeba k famózním gansterským seriálům Peaky Blinders nebo k jejich zaoceánskému dvojčeti Impérium - Mafie v Atlantic City ... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mě to teda bavilo hodně. Hardy je super. Vždycky jsem se gebil když hrál toho brejlatýho bráchu a dělal nesmysly. Nejlepší bylo, jak nakráčel s tim zachmuřenym ksichtem do klubu a hrál debilně na trumpetu. Badassnost obou bratrů se ukáže v hopodský bitce, kdy jeden drtí lidem kolena kladivama a druhej jim mašíruje lebky boxerama. Zbytek je spíše o napjatejch vztazích mezi nimy a o snaze toho chytřejšího udržet si fungující manželství. Zaujal mě ještě teplej Taron Edgerton. Prostě jsem si to užil. Jo a maj tam stejnou hospodu, jak v Peaky Blinders. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s Deppem je tohle rutinní, nudná a nezajímavá gangsterka, na které je zajímavá pouze Hardyho dvojitá porce. Je zde více romantiky než akce, lidé zde příliš neumírají, Hardy zde spíše řeší spory s bratrem, místo toho, aby se choval jako gangster a řešil spory ve městě. Vizuálně mě film také nechal chladným. Tohle mě minulo. 50% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Pokiaľ si si to nevšimol, tak ja sa ti nezodpovedám, milý zlatý.“ Sú tam scény, ktoré sú fakt dobré. Pokec u mamy po tom, čo jeden z bratov vraždil. Bitka dvojičiek. Akcia s kladivom. Takisto voči Tomovi Hardymu (ktorý to aj produkoval) ťažko mať námietky. Nie je to najlepší, ani najsympatickejší herec na svete, ale má svoj štýl a je to pracant, to sa musí nechať. Má v sebe „niečo“. „To“, vďaka čomu sa z ľudí stávajú filmové hviezdy zdobiace obálky lesklých časopisov. Obe dvojičky sú našťastie typovo veľmi rozdielne, čiže Tom zrejme nemal veľa práce s ich odlíšením. Pravdepodobne kvôli nie úplne postačujúcemu rozpočtu majú len málo spoločných scén. Reggie je žoviálny pohoďák, typ charizmatického gaunera, čo však neznamená, že raz neskončí zle. A Ron je tichý, večne napnutý magor, ktorému môže kedykoľvek prepnúť a poodtŕha ruky každému v miestnosti, lebo mu nikto nedal žuvačku. Poteší retro atmosféra, ale proste ma to ako celok príliš nestrhlo. Nebolo to zlé, to určite nie, ale nebolo to ani výborné. Len občas to chytilo drajv a švih, scenár bol vcelku nudný a nebolo mi príliš jasné časové rozhranie, počas ktorého sa dej odohrával. Občas mi to pripadalo ako mesiace, inokedy ako roky. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Z první půlky týhle drsňácký krimi komedie jsem byl nadšenej, ve druhý už to ztratilo momentum (zkrátit o půl hodiny?). Ale prý jsem na ni byl moc emocionální krypl - taky možnost. Každopádně Hardy v bizarní dvojroli skvělej a radosti z podobně raženýho BRONSONa a DOM HEMINGWAYe jsem nedosáhl. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Degeni zločinu, ve kterých se člověk dočkal jen nepovedené exhibice Otužilého v naprosto zbytečné dvojroli. Pokud je na scéně sám se sebou, je to hrozně vidět nikoliv díky práci střihače nebo CGI, ale pouze díky jeho neschopnosti uhrát uvěřitelně rozhovor s imaginárním dvojčetem. Úplně z toho (ne)bylo vidět jak stojí proti zelenému plátnu a schizofrenicky reaguje na černou tečku s hlasem produkčního ve sluchátku, který mu tam mumlá dialogy. Pokud by do role jeho dvojčete obsadili živého herce, mohli se v postprodukci soustředit na sestříhání té naprosté nudy v něco důstojného, ne na doplňování do záběrů stejný charakter s brýlemi a dvěma vlašskými ořechy v držce. Co se týče samotného příběhu, tohle měla být drsná sonda do života dvou nejznámějších gangsterů Londýna, nebo jsem celou dobu sledoval bezcenný příběh dvou ještě bezcennějších vlastníků nějakého lokálního striptýzového baru v East Endu, kteří za celý děj předvedli jednu bitku v baru, zastřelili a ubodali dvě nezajímavé postavy a byl konec? Tady jednoznačně na celé čáře selhal scénárista, protože co se týče vylíčení zločinu, bylo to takové softíčko, že se celý film snad ani nedá považovat za gangsterku. Příběh přítelkyně bezbrýlatého Otužilce, který kradl stopáž něčemu potenciálně zajímavějšímu pak nedával smysl v ději vůbec. Proč tam ta linie s ní vlastně byla, když evidentně neměla na příběh těch dvou žádný vliv a krom její nešťastně zamilovanosti a neocenění její kuchařské kvality od tchýně vlastně neměla co ukázat? Loni Otužilý poměrně zazářil v Maxovi a Revenantovi, aby vše posral, kdy si zaprodukoval vlastní experiment o rozsah svého herectví, jestli umí zahrát dva (skoro stejné) charaktery v jednom filmu, nebo je hercem jedné polohy. Neumíš, Tomáši, zůstaň u těch rolí nasranejch a zamračenejch mašin na zabíjení, které většinu filmu neotevřou hubu a budu tě nadále neteple milovat. 20% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"A než začneme, znám jeden vtip. Moc pěknej. Paranoidní schizofrenik vejde do baru ..." Tak tohle nám Reggie nedovyprávěl, protože v tu chvíli Ron začal porcovat konkurenci. To bylo hodně vtipné a naštěstí tento vtípek nezůstal osamocen. O něco horší je skutečnost, že gangstery nemám rád, takže mě hra na to, že bratři Krayovi jsou takoví sympaťáci, co by ženu ani kladivem neuhodili, zase až tak moc nezaujalala. Přesto mě double Hardy bavil. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Atmosféru to má a Hardyho mám rád ale žádná velká sláva se nekoná. Průměrné dílo, které jednou bohatě stačí. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Svá zlatá léta si organizovaný zločin v USA odbyl v období prohibice, kdežto britský organizovaný zločin měl své nejslavnější období v 50. a 60. letech minulého století, kdy se Londýn stal dočasně pupkem světa. Centrem zájmu bulvárních médií a veřejnosti se stala především nepřehlédnutelná dvojice bratrů Krayových, kteří tehdy plnili stránky nejen věnované kriminálním deliktům, ale diktovali i módu a přátelili se s hvězdami showbusinessu. Je to už druhý film, který se snaží mapovat jejich životní osudy, a nutno říct, že se Brianu Helgelandovi podařilo vytěžit víc než jeho předchůdci. Z diváckého hlediska je ale problém, že ten film trochu klame tělem. Začátek se nese bezmála v tarantinovském duchu a poté, co bratři v dojemné spolupráci zmasakrují konkurenční gang, vypadá to na krvavou napínavou jízdu. Snímek se ale následně změní v psychologické drama, kde se partnerka jednoho z bratrů vyrovnává s vědomím, že svůj život spojila se sociopatem, jehož dvojče je ryzí psychopat. Řeší se zkrátka problém paní Schroederové z Mafie v Atlantic City, která se milostnou pletkou s mafiánským bossem Thompsonem dostala do centra organizovaného zločinu a sváděla nekonečný souboj vlastního svědomí a hodnotového žebříčku s prostředím, které ji obklopovalo. Natočené je to jako skvělě vypadající retro ze 60. let, je zkrátka vidět, že britská kinematografie víc umí a může si víc dovolit než naše provinční prostředí. Mnohý žánrový fanoušek si povzdychne, že linie sledující, jak bratři Krayové rostou a pohlcují nové čtvrtě a čistí město od konkurence, by byla divácky daleko atraktivnější. Celkový dojem: 80 %. Tom Hardy se se svou dvojrolí vyrovnal podle očekávání důstojně. Nebude to sice velký hit a tento titul nebude figurovat na nejvyšších příčkách žánru, ale své kvality má. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Hardy suverénní, Browning sexy, ale scénář by potřeboval pohrotit a přidat nějakou tu zapamatováníhodnou scénu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Po pravdě, nečekal jsem, že v něm bude tak veselo. Helgelandův typicky britský bar vyvedený v kouzelném retro stylu mě zkrátka překvapil. Jistě, spousta hostů ho bude brát jen jako další zaplivanou putyku, kterých jsou v East Endu desítky a je zbytečné jim to rozmlouvat. Já v něm našel šmrnc, nezaměnitelnou cockneyskou atmosféru i sentimentální náladu. Ta vůně bukového dřeva a cigaretového dýmu, cítíte ji? To, co so v něm děje, rozhodně není hodno obdivu, ale i to jen ten důvod, proč se do něj budu vždycky rád vracet. Sednu si k barovému pultu a dám si pití, de facto to jediné, co tam mají. Dvojitý hardy s trochou ledu a sodou. Hodně sody.. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Nebyť dvojitého Hardyho, ten film by nikdy neuzrel svetlo A-čkovej ligy a hlavne, celosvetovej pozornosti. Z dramaturgickej stránky je to, dá sa povedať, skôr nepodarok, než prínos. A tak je najsilnejšiou devízou filmu dvojrola zahratá jedným hercom. Posledná tretina na odzývanie. A to je veru zle. Čo dodať: Hardy je pán herec. Ale to už vieme dlhšie... ()

Reklama

Reklama