Reklama

Reklama

VOD (1)

Film vypráví příběh gangsterů, dvojčat Reggieho a Rona Krayových, jedněch z nejznámějších neblaze proslulých zločinců v historii Velké Británie a jejich říše organizovaného zločinu, kterou v 60. letech dvacátého století vybudovali ve východní části Londýna. Hlavní dvojroli Rona a Reggieho ztvárnil Tom Hardy. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (552)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $1,867,859Tržby Celosvetovo $38,800,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ toto je ta práva látka pre Briana Helgelanda, toto mu sedí, k tomu keď tu má ťahúňa ako momentálne Tom Hardy je, radosť pozerať, správne drsné a drzé, nechýbajú správne frky, hefty /videl v kine: 80%/ ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Dost mě iritoval otravný hlas vypravěčky. Na druhou stranu oceňuji ten nápad, že nám celý příběh vyprávěla ze záhrobí. Nebývá úplně typické, že vypravěč už v době vyprávění prdí do hlíny. Jinak se mi celkem zamlouvalo, že si jde tento film vlastní cestou, která je vcelku originální a přitom není zlá. Příběh ušel a vidět něco podle skutečné události se vždy hodí. Bratrská dvojice byla více než vydařená. Oba pánové si byli tak strašně podobní, že mi to cirka po deseti minutách nedalo, film jsem pozastavil a nahlédl jsem do zdejší galerie, abych zjistil, který z nich má být pan Hardy. Narazil jsem na fotku toho přihřátého pána s brýlemi a pod ním stálo Tom Hardy, tak jsem za Hardyho považoval pána s brýlemi a druhého bratra jsem neřešil - nechť je jím kdokoli. V průběhu celého filmu jsem neustále obdivoval tvůrci, jak se jim podařilo najít Hardymu tak dokonalého dvojníka, který jej napodoboval do posledního mikro gesta. Oba měli luxusní psychopatský pohled. Po zhlédnutí jsem se ze zdejších komentářů dozvěděl, že si obě postavy byly tak podobné právě proto, že je hrál jeden herec. Než mě odsoudíte, že jsem nějaký retard, tak je nutné na moji obranu prohlásit, že jsem snímek sledoval pod analgetiky, jinak by se mi takový omyl samozřejmě nikdy nestal, neboť jsem prudce inteligentní a neobyčejně všímavý divák. Nezanedbatelnou porci viny na tom nese i Lucinka, která mě o tom měla informovat, když mi snímek vybrala. Tom Hardy je zajisté schizofrenik s minimálně rozdvojenou osobností, jinak by sám nedokázal vytvořit jeden z nejlepších psychopatických párů filmové historie. Jediným velkým nedostatkem byla opět brutálně přestřelená stopáž. Film tohoto typu rozhodně nevyžaduje 133 minut. Těším se na den, kdy to tvůrci konečně pochopí a nad dvě hodiny nepůjdou, není-li to nezbytně nutné. Natahovat snímek kvůli vatě je jednoduše totálně kontraproduktivní blbost. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka Mireldis. ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct. Gangsterka která nemá koule. Dalo se na to koukat, ale očekávání bylo mnohem větší. Tom Hardy v dvojroli zahrál v pohodě, ale celkově chybělo napětí a hlavně chybělo více gangsterské atmosféry. Vždyť scény z podsvětí nebyly vůbec drsné. Z bratrů Krayových nešel žádný strach a to je špatně. Do toho napůl milostný příběh tomu všemu také nepomohl a tato gangsterka byla naprosto bez šťávy. Používat hrubé slova párkrát za film nestačí. Škoda, věřím, že realita o bratrech byla mnohem drsnější a mohlo se natočit daleko lépe. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Za prvú polovicu som bol sklamaný s odhodlaním dať 2 hviezdy. Pripadalo mi to podpriemerné oproti klasickým gangsterkám. Jediná rovina, ktorá ma tam bavila bola paradoxne romantická rovina Hardy 1 - Browning, ktorú som si nakoniec užil až do konca (a škoda toho konca). V druhej polovici sa to celkom slušne rozbehlo a pochopil som, že ide o koncert Toma Hardyho, ktorý v jednom filme dokáže zahrať dve takmer rovnako vyzerajúce postavy, no pritom jednu milujete a druhú nenávidíte. Teda, ak nakoniec opomeniem málo dramatickú dejovú rovinu, ide o dobrý film. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Ryze subjektivně zabarvené hodnocení: zbožňuji mafiánskou tématiku a Toma Hardyho, proto 5 hvězd. Hardy ve dvojroli vytvořil věrohodně bratry/ganstery, nastudoval oba záporáky na výbornou, což režisér vystavuje spíše, nežli děj. Krimi se zábavnými glosy s otazníkem, zda láska může změnit tvrdé jádro uprostřed dobývání špinavého Londýna. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (14)

  • Vo viacerých scénach, ktoré sa natáčali v Londýne, je možné vidieť moderné CCTV kamery či plastové okná na okolitých budovách či domoch. (MikaelSVK)
  • Bratři Krayové se ve vězení setkali s dalším slavným britským vězněm Charlesem Bronsonem (nezaměňovat s americkým hercem stejného jména) a stali se přáteli. Tom Hardy ztvárnil ve filmech jak Kraye, tak Bronsona - toho ve snímku Bronson (2008). (Punisher)
  • Bratři Krayovi měli ještě staršího bratra Charlieho, který také zemřel ve vězení v roce 2000 ve věku 79-let. (cihlenka)

Reklama

Reklama