Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pohled do blízké budoucnosti je ponurý. Svět se zmítá v bažině socializmu, kde velí pouze úřady a v temných ulicích se pohybují děsivé přízraky. Na vše má dohlížet všemocný Úřad národní bezpečnosti NSA. Do něho patří i detektiv Stephen Grant, který během honu na tajemného zabijáka přijde o svého parťáka Philla. Grant prahne po pomstě, ale jeho nadřízení mu pomohou procitnout. Před nedávnem se jim totiž přihlásila starobylá komunita upírů toužící po smíru. Místo lidské krve se živí chemickou náhražkou a jediné, co chtějí, je klid a bezproblémové soužití s lidmi. Bohužel i mezi nimi se však najdou jedinci, jimž vyhovuje pouze chaos a utrpení. Stephen má pomoci upírskému agentovi Aaronu Grayovi dopadnout anarchistického zabijáka a odhalit celosvětové spiknutí (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle je tak nudně pojatý, že bych se snad místo toho radši i učil, no, ne, to zase kecám, neučil, ale je to fakt příšerná nuda a to i přes fakt, že tu akce rozhodně je, ale tu zase bez slitování pošle do hnoje hlavní uspávající dvojička detektivů, který když už teda nic jinýho, tak neuměj ani pobavit hláškou, navíc to tu chudák Bai Ling schytala teda nepěkně od maskérů a vypadá jak kdyby vylezla z cirkusu, hrůza. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tento film by nezachránilo ani to, keby Blade, alebo iné podobné upírie veľkofilmy neexistovali. Strašná zlátanina, ktorá si koleduje o najnižšie hodnotenia. Bez akcie (jedna chmatová bytka a pár otrasných strielačiek), bez nápadu, bez hercov. Paul vyzeral akoby mu namiesto krvi vysali pigment a aj bezduché hlásky neprispievajú k atraktivite. Škoda, že som pri tom nezaspal. 20%. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Ono by to tak moc chtělo být kultovní, už jenom těmi filtry, nočními scénami i tehdy (v době vzniku) profláknutým filmovým tématem, ale to by nesmělo na každém kroku a ještě špatně vykrádat Jeunetovy filmy, Equlibrium a další podobné snímky, a bylo by fajn, kdyby to drželo nějakou vnitřní logikou. Protože jednou upíra zabít puškou jde /viz scéna v docích na překladišti, kde upíři prchají, a pak padají pod deštěm kulek), jindy ne, stříbrné kulky jednou fungují, jindy ne, napíchnutí na kůl či sloupek taky je tak nějak nedovysvětlené... Má to chvílemi zajímavou atmosféru, zpočátku pobaví hry se jmény (Cross, Fleming, Báthoryová, Orlock...), jenže i to podesáté už začne nudit, narážka na Bonda a Blofelda je zde poněkud mimo (byť vtipná), nadhledu je minimálně, humor upocený, pokud se to dá vůbec nazvat humorem, buddy chemie moc nefunguje, ostatně posléze ani ta milostná, a to ladění do komiksové "poetiky" v každém záběru už posléze také lezlo na nervy. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Ano, bylo to hodně slabé. B-čko by byla celkem pochvala. Zaujal mě ale nápad a rozjezd to taky nemělo vůbec špatný. Pak se to ale tak nějak klasicky zvrtlo a šlo celé do sraček. A. Paul ovšem frajer, charisma a hlavně schopnost táhnout sám celý film. B. Ling není žádná mega-kočka, ale tady jí to fakt seklo. Škoda, že tyto dva kladné póly táhne dolů totálně marný a naprosto neherecký B. Woodbine, kterého snad už nikde jinde neuvidím, protože to byla totální bída... 2* jsou ode mě i moc... ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

No, vymyšlené to bylo dobře (i když ke konci tam byly klasické klišé), atmosféra filmu byla taky dobrá. Ale mám v tom pár nesrvnalostí: odehrávalo se to v budoucnosti, ale z té tam byly tak nanejvýš zbraně. Auta, věci, hadry, všechno to bylo z ameriky za doby prohibice. A jak říkám, děj byl dobrej, ale jen do té doby než tam byla nějaká akce. A zničení hlavního záporáka granátem byl udělané taky pěkně trapně. Zato Ling Bai překvapila, hlavně svým vzhledem. Herectví ale moc nepobrala... ()

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně, kdy je Aaron (Adrian Paul) se svou mrtvou ženou a dcerou, těsně předtím, než se otočí, jeho "mrtvá" dcera hýbe řasami. (hladass)
  • Většina upírů ve filmu je pojmenována po slavných románových upírech. (hladass)

Reklama

Reklama