Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pohled do blízké budoucnosti je ponurý. Svět se zmítá v bažině socializmu, kde velí pouze úřady a v temných ulicích se pohybují děsivé přízraky. Na vše má dohlížet všemocný Úřad národní bezpečnosti NSA. Do něho patří i detektiv Stephen Grant, který během honu na tajemného zabijáka přijde o svého parťáka Philla. Grant prahne po pomstě, ale jeho nadřízení mu pomohou procitnout. Před nedávnem se jim totiž přihlásila starobylá komunita upírů toužící po smíru. Místo lidské krve se živí chemickou náhražkou a jediné, co chtějí, je klid a bezproblémové soužití s lidmi. Bohužel i mezi nimi se však najdou jedinci, jimž vyhovuje pouze chaos a utrpení. Stephen má pomoci upírskému agentovi Aaronu Grayovi dopadnout anarchistického zabijáka a odhalit celosvětové spiknutí (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Kecy na obale vtedy sľubovali že vraj to bude pecka akčnejšia než Blade, no HA-HA. Každý kto to pozerá s očakávaním úpírskej rubačky musí byť potom nevyhnutne nasratý že uvidí akúsi noir detektívku s politickou zápletkou, natočenú niekde v riti za lacný peniaz. Všetky tie rekvizity z výpredaja po komunistoch by mali asi pomôcť budovať postapokalyptickú atmosféru neurčitej doby, ale vypovedajú hlavne o mizivom rozpočte. Akcie tu moc nie je a aj to málo stojí väčšinou za prd. V pamäti mi utkvel iba smrteľne bledý Adrian paul s fúzikmi keď supermansky poletuje vzduchom strieľajúc z dvoch pištolí ( áno, vyzerá to viac smiešne než hrdinsky ). Takže sa divák viac-menej prenudí až ku koncu a pokrčí ramenami na znak bezradnosti. Jediné čo ma tu potešilo bola zmachlená Ling Bai ktorej taký uletený bizarr image sadne ako riť na šerbel. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Destilát zo zápletok X-MENOV a BLADEA. Béčko vo všetkých smeroch, ale mňa celkom potešilo (aj keď lietacie scény boli na pokraji znesitelnosti). Adrian Paul po príšernom Highlanderovi opäť v skvelej forme :) a v scenári poteší pár vtipných kometorov ako napr. narážka na Jamesa Bonda. Lepšie ako Carpenterovi UPÍRI, ale aj tak ide o trochu sado-maso zábavu, kde divák musí všeličo pretrpieť a je len na ňom či sa pri tom bude usmievať. Ako zaznie vo filme : "Nie je to originálne, ale zaberie to"... ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

No, vymyšlené to bylo dobře (i když ke konci tam byly klasické klišé), atmosféra filmu byla taky dobrá. Ale mám v tom pár nesrvnalostí: odehrávalo se to v budoucnosti, ale z té tam byly tak nanejvýš zbraně. Auta, věci, hadry, všechno to bylo z ameriky za doby prohibice. A jak říkám, děj byl dobrej, ale jen do té doby než tam byla nějaká akce. A zničení hlavního záporáka granátem byl udělané taky pěkně trapně. Zato Ling Bai překvapila, hlavně svým vzhledem. Herectví ale moc nepobrala... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ono by to tak moc chtělo být kultovní, už jenom těmi filtry, nočními scénami i tehdy (v době vzniku) profláknutým filmovým tématem, ale to by nesmělo na každém kroku a ještě špatně vykrádat Jeunetovy filmy, Equlibrium a další podobné snímky, a bylo by fajn, kdyby to drželo nějakou vnitřní logikou. Protože jednou upíra zabít puškou jde /viz scéna v docích na překladišti, kde upíři prchají, a pak padají pod deštěm kulek), jindy ne, stříbrné kulky jednou fungují, jindy ne, napíchnutí na kůl či sloupek taky je tak nějak nedovysvětlené... Má to chvílemi zajímavou atmosféru, zpočátku pobaví hry se jmény (Cross, Fleming, Báthoryová, Orlock...), jenže i to podesáté už začne nudit, narážka na Bonda a Blofelda je zde poněkud mimo (byť vtipná), nadhledu je minimálně, humor upocený, pokud se to dá vůbec nazvat humorem, buddy chemie moc nefunguje, ostatně posléze ani ta milostná, a to ladění do komiksové "poetiky" v každém záběru už posléze také lezlo na nervy. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Škoda, veľká. Pretože tvorcovia mimo kamery si dali záležať na výprave a dekoráciách ( údajne inšpirácia filmom BRAZIL ), v ktorých sa ale odohráva nudný príbeh, poprepletaný niekoľkými ´´matrixovskými´´ akčnými scénami. Chcelo to byť štylizované a možno aj zanechať nejakú tú stopu v žánri, ale skončilo to ako nedotiahnutý a nezáživný flák. ()

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně, kdy je Aaron (Adrian Paul) se svou mrtvou ženou a dcerou, těsně předtím, než se otočí, jeho "mrtvá" dcera hýbe řasami. (hladass)
  • Většina upírů ve filmu je pojmenována po slavných románových upírech. (hladass)

Reklama

Reklama