Reklama

Reklama

Wolf Warriors

  • Čína Wolf Warrior (více)
Trailer

Obsahy(1)

Leng Feng (Jacky Wu) během zátahu na drogový gang i proti zákazu nadřízeného riskantně zastřelí jednoho zločince a díky tomu je přiřazen k elitnímu vojenskému oddílu Wolf Warriors. Tento oddíl se záhy vydává na vojenské cvičení, během kterého je ovšem napaden cizí reálně ozbrojenou jednotkou, která si sem přišla vyrovnat účty za předchozí protidrogový zátah a zároveň i vyzkoušet tajnou zbraň. (Tamten)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Přesně jak psal Verbal. Tenhle film je vlastně propagandistický. Je o tom, že kdokoliv nelegálně vkročí do Čínské lidové republiky s úmyslem škodit, bude rozmáznut její mocnou moderní a elitní armádou... Já dodávám mocnou určitě, u moderní však zůstávají otazníky. Je mi jasné, že pokud soudruzi mají nějaké zbraně pro třetí světovou asi je nebudou ukazovat v akčním filmu. Každopádně ve filmu uvidíme spustu techniky, která byť modernizovaná pamatuje už nejeden válečný konflikt dvacátého století. Vrtulníky Mi8, téčka, BVP... Sice se sem tam objevily okopčené západní zbraně v podobě vrtulníků, hummerů apod... ale že by se jednalo o nějaký výkvět zbraňového arzenálu, to tedy ne a že tam toho ve filmu ukázali soudruzi dost a hojně! Co se týče samotné jednotky Wolf, nejlepší speciální jednotky ze všech čínských armádních speciálních jednotek, musel jsem se smát. Soudruzi běhají po lese, zakopávají o miny, šlapou na ně, případně se v houfu nechávají kosit granátomety a sniperem žoldáků. Naštěstí tu máme hrdinného Číňana, který aby nasbíral body u své (pro Číňany) sexy velitelky přežije nespočet zásahů. Také stoupne na minu, ale sekočí z ní bez újmy, proběhne řadou vybuchujících granátů poté co zakopne o řadu natažených lanek a nakonec zvítězí rozhodný souboj nejen s vrchním žoldákem ,,TOMCATEM'' ...... Jako v každém správném čínském filmu tu máme řadu dojemných flashbacků, kdy poté co někdo z jednotky padne je divákovi puštěná vzpomínková sekvence z předchozího děje např. když dotyčný ukazoval fotku dcery svým druhům apod... Jestli u tohoto Asiaté pláčí, nevím. Já osobně zuřím. Asijští herci jsou afektovaní, hlavně ve vyhrocených scénách a film se tedy nijak neliší od jemu podobných. Kdo se mi líbil byl charismatický zloun Tomcat, Scot Adkins nejen vypadal jako pořádnej zápaďáckej žoldák, ale slušně se i rval (to on milovník Bruce Lee fakt umí!) a to se počítá. Co zaujmulao, byla kamera a všechny ty vychytávky typu zpomalený let kuliček z vybuchlé miny apod... Digitální vlci však byly strašní!!!!! Tenhle film můžeme směle hodit do pytle propagandistických filmů o nesmrtelných vojácích Číny, kteří vše dají tak bacha na ně. Jenže. Netočí Amíci to samé? Vzpomeňme Lone Survivor... Takže, neodsuzuji. Naopak u soudruhů - jako že cokoliv rudého s rudou hvězdou navíc - nesnáším, ten patriotismus chápu o trochu více než u Amíků. Máte-li rádi vojenské filmy o vojácích, tenhle by se vám mohl líbit. Jen tu toho moc nemyslete. Dvě zkumavky s krevním vzorkem. * * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní válečný film z Číny pod dohledem zde vynikajícím Jacky Wu a obstojným záporákem Adkinsem. Film lehce zklamal, poněvadž soudě dle traileru jsem čekal martial arts v Džungli, nakonec se jedná o čistě válečnou žánrovku,což také není na škodu, tohle téma je nevyždímané a Wolf Warrior tuhle tématiku příjemně oživuje. Je zde dostatek akce a je nejen krvavá, ale i slušně vzrušující, překvapila mě scéna s vlky, kde se skupina 5 vojáků musí bránit útokům agresivním vlkům, či adrenalinově napumpovaná scéna se záporným sniperem s dokonale ohebným Jacky Wu až po za pár let zřejmě kultovní fight Adkins vs Jacky Wu, což je choreograficky našlapané jak ferrari a lepší souboj s noži najdete stěží. Slušné napínavé i hezky natočené. 80% Doporučuji. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

První, co vás zaujme, bude nepochybně to, že hlavní hrdina trpí hyperhydrózou, což jak jistě každý ví, je nadměrné pocení. Z dobrého vojáka Shwejka Tchau Tchau to teče opravdu v každém záběru. Nekecám. Nejdřív jsem myslel, že to má z nervů, když je to snajper, ale později střílí i normálně za běhu v minovém poli z těžkého kulometu, tak jsem z toho byl na rozpacích. Napadlo mě, že to má možná z horka, ale všichni kolem něj byli suchý jak zip na vietnamských teplákách. S každým dalším záběrem mě to už začalo docela srát a jen jsem čekal, kdy se toho někdo chytí a udělá na to parodii... Jo, taky už vidíte, jak vypichují právě toto? Co záběr, to mokrá hlava? Hihihi. Čínská verze Copak je to za vojáka nabízí dále několik otřesných triků s vrtulníky, HUD displeji a z ničeho nic nepochopitelně se objevivšími vrrrky z Rhovanionu. Ke konci však tento socialistický náborák dostane celkem zajímavé tempo a ouha, dokonce je to koukatelné. Nejvíc asi zaujme to, že zde vidíte jakýsi pohled z druhé strany. Jinými slovy, co jste viděli v asi 3582 amerických filmech, kdy hrdinný Američan holýma rukama pobil buď celou jihoamerickou džungli nebo vietnamské rýžoviště, tu máte verzi, kdy jeden mrňavý Číňan doslova rozmrdá jednotku ze samých Rambů a Čak Norisů. Prostě další co by kdyby. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé, rozhodně bych netvrdil, že se jedná o válečný film. Ano, točí se to okolo vojenské speciální jednotky čínské lidové armády, ale dle děje se jedná spíš o plnohodnotný akční film. Pojednává o situaci, kdy se armádní cvičení změní v hru na život a na smrt, kde se najatí žoldáci snaží zneškodnit "nepřijatelného" jedince. První půle byla dost nezáživná, jakmile ale hlavní hrdina zjistí, že mu jde o kejhák, neotrhl jsem od toho oči. Sice je to předvídavé jako facka, ale pro pobavení si myslím, že neuděláte chybu. Co se týče čínského vlastenectví s epic music na pozadí, nějak mi to nevadilo. Když mohou podobné patriotmovies produkovat Amíci, proč by nemohli Číňané. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby Celosvetovo $87,000,000▐ Prehliadka bojovej techniky a armádnych borcov z Čínskej ľudovej armády. Akčný film s karate kúskami, kde sa dokonca objaví bijec ako Scott Adkins. Keď sa to neberie príliš vážne, tak sa to dá v celku užiť ale len v rámci skôr takej béčkovej zábavy. Občas tu dosť nohy podráža nejaká ta až prílišná naivita, keď silu mocu musíme zachrániť raneného veliteľa. Technicky to je zvládnuté, tam ani nie je čo moc kritizovať, akčné kúsky a prestrelky dosť slušné. Pre Čínu skoro vlastenecký hrdinský film. /70%/ ()

Galerie (49)

Zajímavosti (2)

  • Wu Jing (Jacky Wu) ve filmu používá L85A2, jedná se o čínský prototyp útočné pušky. Tento typ zbraně používá pouze a jenom Čínská lidová osvobozenecká armáda. (Yoshitsune)
  • Akčního režiséra na filmu dělal Nicky Li, v titulcích uvedený jako Li Zhongzhi. (Rominator)

Reklama

Reklama