Reklama

Reklama

Wolf Warriors

  • Čína Wolf Warrior (více)
Trailer

Obsahy(1)

Leng Feng (Jacky Wu) během zátahu na drogový gang i proti zákazu nadřízeného riskantně zastřelí jednoho zločince a díky tomu je přiřazen k elitnímu vojenskému oddílu Wolf Warriors. Tento oddíl se záhy vydává na vojenské cvičení, během kterého je ovšem napaden cizí reálně ozbrojenou jednotkou, která si sem přišla vyrovnat účty za předchozí protidrogový zátah a zároveň i vyzkoušet tajnou zbraň. (Tamten)

(více)

Recenze (61)

verbal 

všechny recenze uživatele

Poselství filmu je zřejmé: „Neserte Čínu, indoevropští zmrdi!“. Taky totiž máme své žluté barety, rýžová komanda, Džunky Seals a Lee Aj Yoe! Mají sice jen metr padesát, čtyřicet kilo v plné polní a vede je krutohustá, léty krvavých plastických operací zsilokonovaná dvacítka, zato jsou však mrštní natolik, že nemají problém uhýbat kulkám v křížové palbě z metru, dvakrát rychlejší než pěchotní mina, pružnější než bambusová rákoska, živě se proskáčou i kobercovým náletem a hlavně je jich miliarda, takže útočí v hejnech, a když na to přijde, otráví den i vyteplenému baleťákovi Skotu Asskinsovi, jemuž už by měl konečně někdo napsat na tělo roli vyhazovače v gejbaru, a jeho žoldáckému oddílu vepřových hlav. Ano, nekompromisní agitka Rudožluté armády a šikmá holá prdel, vystrčená směrem na západ, ale to je v opačném gardu všechno Rambem počínaje, přes Chlapce a chlapy, až po naprosto nazabitelné marinády z Na život a na zmrd. Je to však i poměrně pompézně natočeno, začurákovat si s makaky přiběhli ze Středozemí i Vrci a ústřední opičák má natolik mongoloidní kukuč, až mě to rozesmutnělo a vyrýžovalo si to u mě překrásné dvě rudé hvězdy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby Celosvetovo $87,000,000▐ Prehliadka bojovej techniky a armádnych borcov z Čínskej ľudovej armády. Akčný film s karate kúskami, kde sa dokonca objaví bijec ako Scott Adkins. Keď sa to neberie príliš vážne, tak sa to dá v celku užiť ale len v rámci skôr takej béčkovej zábavy. Občas tu dosť nohy podráža nejaká ta až prílišná naivita, keď silu mocu musíme zachrániť raneného veliteľa. Technicky to je zvládnuté, tam ani nie je čo moc kritizovať, akčné kúsky a prestrelky dosť slušné. Pre Čínu skoro vlastenecký hrdinský film. /70%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„BOJUJI ZA ČÍNU!…“ /// Tak ten úvod by Číňákům mohl závidět kdejakej Amík. Akce z pohledu 1. osoby, technický kraviny… voni se s tím nepáraj ani pak, takže není čas přemejšlet, jestli je to všechno kravina (– nebo spíš, jak moc velká kravina to je). V duchu rozvíjejícího se multikulti šáhli po Scottu Adkinsovi, asi aby dostala na rypák bílá hlava. Ale třeba jen chtěli, abychom v tý změti žlutejch bojovníků poznali záporáka. Vzniklo takový motivační video čínskejch bojovejch složek, který naše nátura nevocení (možná jí bude spíš k smíchu). Nesmyslná digitální smečka vlků tu jejich agitku dost znehodnocuje, zato souboj Adkins – Wu je jak ze starejch (akčních) časů. Líbí se mně i ta technická stránka (kromě vlků). Film by slušel Severní Koreji, třeba se nechá soudruh Kim Čong – un inspirovat. U nás už ho máme. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že přeběhnutí minovýho pole je otázkou rychlosti. 2.) Stejská se mně po Rudý (armádě, vlajce, soudružce…). 3.) Thx za titule „tompson“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní válečný film z Číny pod dohledem zde vynikajícím Jacky Wu a obstojným záporákem Adkinsem. Film lehce zklamal, poněvadž soudě dle traileru jsem čekal martial arts v Džungli, nakonec se jedná o čistě válečnou žánrovku,což také není na škodu, tohle téma je nevyždímané a Wolf Warrior tuhle tématiku příjemně oživuje. Je zde dostatek akce a je nejen krvavá, ale i slušně vzrušující, překvapila mě scéna s vlky, kde se skupina 5 vojáků musí bránit útokům agresivním vlkům, či adrenalinově napumpovaná scéna se záporným sniperem s dokonale ohebným Jacky Wu až po za pár let zřejmě kultovní fight Adkins vs Jacky Wu, což je choreograficky našlapané jak ferrari a lepší souboj s noži najdete stěží. Slušné napínavé i hezky natočené. 80% Doporučuji. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Zhang Lang je na jednu stranu trapnou vlasteneckou šaškárnou, která silně asociuje "Rambo-sérii" z dob studené války. A to mi nedovolí dát plný počet, protože tohoto mám dávno plný zuby. Dál tam chybí jakejkoliv děj, ale fakt scénář prostě neexistuje. Nemusím mít u akčních filmů výraznej scénář, ale tohle už bylo moc málo ... Prostě v čínským pralese se utkají dvě vojenský jednotky. Přijede Adkins a začne čínskou speciální jednotku se svýma zabijákama kosit jak strašáky do zelí. Jediný schopný z nich je zde Wu Jing, kteerý ten masakr přežije naprosto nonšalantně s gracií a nejen že si doběhne pro snipera, kterej číňaňům těžce zatápí, a vpálí mu revolverem kulku do palice. Ale nakonec si doběhne pro samotnýho Adkinse. Teď to vypadá, že film hodně kritizuji, ale pokud vynechám tu čínskou propagandu vlastenectví a žádnej scénář, můžu se dostat v podstatě s klidem k akci a ta je suprová. Hodně to připomíná klasický střílečky z Hong Kongu z 80. let (women with weapons... apod.). Film je neskutečně dynamickej, rychlej, má intenzivní střih, ale dobrej střih, kterej umožnuje jasnej přehled co se přesně děje. Na co jsem čekal, tak byl samozřejmě duel Adkins vs Wu Jing. Fight výbornej. Adkinskona jedna kopačka uškodí Jackiemu většíújmu, než všechny granáty, miny a střelný zbraně dohromady. Bylo dobrý vidět ty dva borce spolu, srovnat jejich fyzický proporce, možnosti, rychlost a techniku. V závěru pak skvěle nakopávací song. Je to válečnej film, kde se představí snad všechny zbraně od nožů po tanky a vrtulníky, chybí jen stíhačky a atomovka.... :)) Navíc je zde válka ukázaná v reálnější podobě, kde nějaký kung-fu a karate nehraje vůbec žádnou roli. Vše řeší střelné zbraně a nic jinýho. Trochu nostalgicky jsem si zavzpomínal na Norrisovu trilogii Missing in action, kde Norris také nepoužíval karate a kickbox, ale těžký kulomet ... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Asi si za pár týdnů stěží vzpomenu, že jsem Wolf Warriors viděl, avšak pár slušných momentů by se našlo. Wu Jing je super sympaťák, tím jsem si jistý, jakože tohle je anakonda. Scéna s likvidací snipera mi utkvěla víc než závěrečný duel na nože. Tam sice sviští břitvy a podrážky bot trefují spánkové kosti, ale působí to na mě jako krátké oťukávání, jinak by musela první rána nožem rozpárala tomu druhému břicho. Popis děje by se vešel na poštovní známku typu A, občas to má spád, občas pozornosti pád, digitální vlci zhnusení budí a zpomalovačky jednoduše nudí. Malinké navnazení před Close Range. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

První, co vás zaujme, bude nepochybně to, že hlavní hrdina trpí hyperhydrózou, což jak jistě každý ví, je nadměrné pocení. Z dobrého vojáka Shwejka Tchau Tchau to teče opravdu v každém záběru. Nekecám. Nejdřív jsem myslel, že to má z nervů, když je to snajper, ale později střílí i normálně za běhu v minovém poli z těžkého kulometu, tak jsem z toho byl na rozpacích. Napadlo mě, že to má možná z horka, ale všichni kolem něj byli suchý jak zip na vietnamských teplákách. S každým dalším záběrem mě to už začalo docela srát a jen jsem čekal, kdy se toho někdo chytí a udělá na to parodii... Jo, taky už vidíte, jak vypichují právě toto? Co záběr, to mokrá hlava? Hihihi. Čínská verze Copak je to za vojáka nabízí dále několik otřesných triků s vrtulníky, HUD displeji a z ničeho nic nepochopitelně se objevivšími vrrrky z Rhovanionu. Ke konci však tento socialistický náborák dostane celkem zajímavé tempo a ouha, dokonce je to koukatelné. Nejvíc asi zaujme to, že zde vidíte jakýsi pohled z druhé strany. Jinými slovy, co jste viděli v asi 3582 amerických filmech, kdy hrdinný Američan holýma rukama pobil buď celou jihoamerickou džungli nebo vietnamské rýžoviště, tu máte verzi, kdy jeden mrňavý Číňan doslova rozmrdá jednotku ze samých Rambů a Čak Norisů. Prostě další co by kdyby. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Wolf warriors má na prvý pohľad takmer všetko, čo mám v tomto žánri rád, takže som sa na to aj dosť tešil a síce nie som úplne sklamaný, ale k mojej skutočnej spokojnosti to má rozhodne ďaleko. Hlavne to má až príliš rozporuplné prevedenie, pri ktorom vyniká síce mnoho kladov, ale aj záporov. To, že dej už jednoduchší byť ani nemohol mi ani tak neprekáža, skôr je problém, že už samotná zápletka mi príde dosť nedôveryhodná, takáto pomsta, alebo skôr pokus o ňu mi teda prišiel úplne mimo. Film vo mne ani trochu nedokázal vzbudiť záujem o postavy, takže pokiaľ sa nejednalo o mojich obľúbencov, ktorých som si všimol a obľúbil už dávnejšie, tak mi boli všetci ostatní ukradnutí bez ohľadu na to, či pochádzajú z kladnej, alebo zápornej strany. A asi najväčším záporom je porušenie podľa mňa jedného z najdôležitejších pravidiel akčného žánru, pomer strán, teda kladná strana by mala čeliť presile a nie, ako v tomto prípade, kde len pár záporákov ohrozuje množstvo vojakov zo špeciálnej jednotky, pričom hlavný hrdina sa z nej prakticky neoddeľuje a tak som sa o neho ani nemal moc dôvod obávať. Ale zase určite musím pochváliť skvelé tempo, tu sa prakticky stále niečo deje, výborný vizuál, vďaka ktorému sa na to pozerá skutočne dobre, pomerne veľkolepé prevedenie, kde vyniká hlavne množstvo nasadenej bojovej techniky, aj keď v akcii sa nepoužíva a našťastie aj ten celkový militaristický štýl a propaganda na armádu sa mi tu páčili, predsa len tu je to úplne iné, ako v prípade americkej produkcie, ktorá si vyžaduje, aby som schvaľoval ich invazívnu politiku. Nesklame ani obsadenie, Jacky Wu a Scott Adkins boli samozrejme hlavným dôvodom, prečo som sa na to tešil, ale vyniká aj Nan Yu, ktorej táto postava výborne sadla. A asi najrozporuplnejšie dopadla akcia, ktorá je skvelo natočená, nadmieru dynamická a aj celkom drsná, ale chýbajú lepšie nápady, za čo môže aj nevhodné prostredie obyčajného a prázdneho lesa, ktoré takmer neumožňuje jej ozvláštnenie. A tak zatiaľ čo prvé dve akčné sekvencie mimo hlavného deja som si skutočne vychutnal, obzvlášť úvodné likvidácie strážcov alebo nasadenie rotačného guľometu, následne už moc nie je o čo stáť a scéna s vlkmi mi už prišla úplne mimo. Jedine ešte ten finálny súboj celkom poteší, ale aj tak mi vzhľadom na potenciál oboch zúčastnených neprišiel až tak kvalitný a navyše ani nebol moc dlhý. A tak Wolf warriors je film, ktorý určite neľutujem, že som si ho pozrel, po úvode som bol z neho nadšený a kladov je tu aj celkovo nespočet, ale zároveň tých záporov, ktoré úroveň filmu znižujú je tiež dosť a tak znovu ma to už neláka. 62% ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Celkem dost velké zklamání. Film je očividně dělaný na zakázku Čínské lidové republiky, jelikož je přeplněn patosem a propagandistickými bláboly až na půdu. Akce si tu člověk taky moc neužije a Adkinse je tu vyloženě škoda, jelikož tu taky nic moc nepředvede. Rozhodně nevěřte nabušeným trailerům ... velká škoda. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Není to úplně špatný akční válečný film. Jeho plusem je, že téměř pořád udržuje diváka v pozornosti. Stále se něco děje, akce je dost a místy je i docela drsná. Jenom škoda, že film je takovou velkou ódou na hrdinnou Čínskou lidovou armádu. Ano skutečně, bohužel ta propaganda z toho sálá na každém kroku, takže podobně jako Amíci zvládají své big fucking heroes, tak i Čína má své správné chlapce kteří položí svůj život za vlast a stranu. Jinak kdo se těší na Adkinse, tak bude asi lehce zklamán, jednak to není extra velká role, herecky je to u něj takový standart a co se soubojů týče, tak se představí ve dvou který nejsou sice úplně špatný, ale ani se nejedná o nějakej velkej zázrak. Takže kouknout se na to určitě dá, má to svoje momenty, ale i již zmíněný chyby který to bohužel sráží celkově do průměru.50% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Přesně jak psal Verbal. Tenhle film je vlastně propagandistický. Je o tom, že kdokoliv nelegálně vkročí do Čínské lidové republiky s úmyslem škodit, bude rozmáznut její mocnou moderní a elitní armádou... Já dodávám mocnou určitě, u moderní však zůstávají otazníky. Je mi jasné, že pokud soudruzi mají nějaké zbraně pro třetí světovou asi je nebudou ukazovat v akčním filmu. Každopádně ve filmu uvidíme spustu techniky, která byť modernizovaná pamatuje už nejeden válečný konflikt dvacátého století. Vrtulníky Mi8, téčka, BVP... Sice se sem tam objevily okopčené západní zbraně v podobě vrtulníků, hummerů apod... ale že by se jednalo o nějaký výkvět zbraňového arzenálu, to tedy ne a že tam toho ve filmu ukázali soudruzi dost a hojně! Co se týče samotné jednotky Wolf, nejlepší speciální jednotky ze všech čínských armádních speciálních jednotek, musel jsem se smát. Soudruzi běhají po lese, zakopávají o miny, šlapou na ně, případně se v houfu nechávají kosit granátomety a sniperem žoldáků. Naštěstí tu máme hrdinného Číňana, který aby nasbíral body u své (pro Číňany) sexy velitelky přežije nespočet zásahů. Také stoupne na minu, ale sekočí z ní bez újmy, proběhne řadou vybuchujících granátů poté co zakopne o řadu natažených lanek a nakonec zvítězí rozhodný souboj nejen s vrchním žoldákem ,,TOMCATEM'' ...... Jako v každém správném čínském filmu tu máme řadu dojemných flashbacků, kdy poté co někdo z jednotky padne je divákovi puštěná vzpomínková sekvence z předchozího děje např. když dotyčný ukazoval fotku dcery svým druhům apod... Jestli u tohoto Asiaté pláčí, nevím. Já osobně zuřím. Asijští herci jsou afektovaní, hlavně ve vyhrocených scénách a film se tedy nijak neliší od jemu podobných. Kdo se mi líbil byl charismatický zloun Tomcat, Scot Adkins nejen vypadal jako pořádnej zápaďáckej žoldák, ale slušně se i rval (to on milovník Bruce Lee fakt umí!) a to se počítá. Co zaujmulao, byla kamera a všechny ty vychytávky typu zpomalený let kuliček z vybuchlé miny apod... Digitální vlci však byly strašní!!!!! Tenhle film můžeme směle hodit do pytle propagandistických filmů o nesmrtelných vojácích Číny, kteří vše dají tak bacha na ně. Jenže. Netočí Amíci to samé? Vzpomeňme Lone Survivor... Takže, neodsuzuji. Naopak u soudruhů - jako že cokoliv rudého s rudou hvězdou navíc - nesnáším, ten patriotismus chápu o trochu více než u Amíků. Máte-li rádi vojenské filmy o vojácích, tenhle by se vám mohl líbit. Jen tu toho moc nemyslete. Dvě zkumavky s krevním vzorkem. * * ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Je to jako pustit si kvalitní akční béčko z osmdesátek (tedy "kvalitní"), kdy přes televizi hodíte rudou vlajku, pokaždé když zazní hrdý chvalozpěv na Čínu vyskočíte do pozoru, a protože budete z toho skákání už strašně unavení, tak na konci na půlhodinu usnete. Stejně se tam jen běhá po lese a nic z toho. 5/10 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|70%| Nevěděl jsem co od toho očekávat. Moc jsem se do toho nehrnul pač čínské filmy, to je pro mě jedna neznámá, ale shlédnutí se teda vyplatilo. Hodně mě přitáhl Scott Adkins, který si roli záporáka užil. Jasně, co se týče jeho skvělého bojového umění, tak moc využit nebyl, ale ta finální bitka se podařila. No, režisér Florentine ho dokáže využít víc naplno. No, nevadí. Zbytek herců – žádné námitky. Akce je tu celkem dost. Je to trochu rozdíl než na tu americkou akci. Jsou tu nějaké věci, které mi neseděli, to jak je to točené, kamera, různé efekty atd, ale to jsou jen malé detaily. Příběhově je to obyčejné, ale výrazný problémy jsem neshledal. Ke konci jsem si řekl, no tak 3* nebo 4*, ale vzhledem k tomu, že mě to překvapilo, tak dávám lepší hodnocení. Hudba je taková normální. No, nedá se to nějak víc okecávat, bavil jsem se. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Druhý díl byl výrazně předimenzovanější a hloupější. Zároveň i zábavnější než tohle béčkové pobíhání po lese. Má to své momenty, ale jako celek pouze snesitelné béčko. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pamätate sa na americku propadandu armady Act of Valor? Tak tu mate jej Cinsku obdobu. V centre stoji chrabra elitna jednotka a dôraz na to, ze jednotlivec v armade nic nedokaze, ale musi sa zaradit do stada, ehm jednotky, ktora len ked bude drzat spolu ako celok, tak porazi nepriatela a bla, bla, bla. Na prvy pohlad to ma normalnu zapletku o vojakovi specialnej jednotky - Wu Jing, ktory pri razii na priekupnikov s drogami zabije brata zlovestneho narkobarona. A tak ten narkobaron poveri svojho top zabijaka - Scott Adkins, aby ho zabil. Lenze ma smolu. Wu Jing pri tej razii porusil prikaz a tak je potrestany preradenim do najsamelitnejsej Cinskej vojenskej jednotky a momentalne je na nekonecnych manevroch. A tak musi Adkins zautocit s kopou dalsich zabijakov nielen na samotneho Wu Jinga ale aj jeho jednotku a tak v druhej poovici filmu sledujeme nekonecne prestrelky a pobehovanie v lesiku. Proste zapletka je primitivna a naviac je okorenena nudnou propagandou. Na oplátku za to armada poskytla svoju techniku, takze na prvy pohlad vyzera film velkolepo, ale armade sa uz evidentne nepozdavala myslienka, ze by nejaku techniku znicili a tak vo väcsine zaberoch sa vsetky tie tanky a vojenske auta premavaju z jednej strany zaberu na druhy a opacne. Akonahle dôjde k prestrelke, tak sa jedna o lacne vybuchovanie kapsuliek a hnusnych digitalnych rakiet. Najhnusnejsie dopadla scena, ked nasu chrabru jednotku na manevroch prepadnu digitalny vlci a mi sledujeme ich bitky. Tragikomicke. Ukazuje sa, ze Wu Jing alias Jacky Wu nie je prilis dobry reziser. Akcia je sice prehladna, ale pôsobi nudne a monotonne, bez stipky napätia. A to mnozstvo hnusnych digitalnych efektov pôsobi otravne. Ani krv ktorou sa nesetri jej nedoda poriadnu stavu. Takze najväcsim plusom a tou hlavnou atrakciou na ktoru vsetci cakaju je finalna bitka Adkins vs. Wu. Tu jedinu by som ohodnotil nadpriemerne. Nepostrada drsnost a tvrdost, ale nevyhnu sa jej aj zbytocne draty a hlavne je dost kratka. Pokial sa chystate na film len kvôli nej, tak si ju radsej pustite samostatne na youtube a usetrite si dalsich 89 minut zivota. Takze vysledkom je nudna propaganda, ktora narozdiel od Act of Valor neponuka ani kvalitne natocenu akciu a jedna slusna bitka cely film nezachrani. 4/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak ste si mysleli, že vo vojnových akčňákoch majú najviac patosu diela z Hollywoodu alebo Matky Rusi, skúste sa pozrieť na modernú čínsku produkciu. Napr. WOLF WARRIOR. Nejde o žiadne akčné monštrum, len o priemerný žánrový snímok s ešte priemernejšou akciou a zopár nechtiac smiešnymi sekvenciami ( napr. boj s vlkmi ). Ako jednohubka to ale u mňa boduje a som rád za skvelú, 90 minútovú stopáž. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu jsem hodně zklamaný. Cvičení čínských vojáků, ani honění se žoldáky mě vůbec nebavilo. Začátek filmu je slušný, ale pak se to nějak táhne. Jacky Wu ani Scott Adkins zde nemají žádný prostor pro svoje kousky a to co je v traileru, to je asi tak celé co ve filmu předvedou. Za mě 30%. :( ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Čínská lidová osvobozenecká armáda poručí větru, dešti, vole! Jako fakt tam v jedné scéně generál nařizuje déšť. Naprosto nekompromisní armádní agitka, která je o míle debilnější než si člověk dokáže představit. A v tom je celkem i ta zábava. Maj ten svůj komunismus rádi, a maj tam VŠECHNO nejlepší, největší a nejhezčí. Tak se do nich, kur-a, nes-rte, nebo vás rozjebou jak Jacky Wu. :-) ()

Reklama

Reklama