Reklama

Reklama

Kukačka

  • Česko Kukuška (více)
Trailer

Obsahy(1)

KUKUŠKA je nový film režiséra svérázných lovů Alexandra Rogožkina. Je září 1944, těsně před ukončením válečného stavu mezi Finskem a Sovětským svazem. Finský "nacista", odstřelovač Veiko, je připoután ke skále, zatímco Ivan, kapitán sovětské armády, je zatčen tajnou policií. Oba, odsouzeni k smrti svou vlastní armádou, na poslední chvíli unikají neblahému osudu a náhodně nalézají útočiště u mladé Laponky Anni. Ta v nich však nevidí vojáky znepřátelených armád, ale především muže. Každý z nich rozumí pouze svému rodnému jazyku: finštině, ruštině a laponštině. V pustině severní tajgy však musí všichni žít pohromadě po několik dní (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (176)

Janiska 

všechny recenze uživatele

Tehnhle film jsem zkoukla naprostou náhodou.Okouzlil a dojal. Tři hlavní hrdinové mluví každý svou řečí, nerozumí, odhadují někdy úplně špatně co si ten druhý myslí. Závěr filmu s šamanistickou scénou je naprosto strhující. Krásný film s hlubokým poselstvím, nestačí ho vidět jednou. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

OPRAVDU ZVLÁŠTNÍ FILM . MÁM RÁD , KDYŽ SE NĚKDY MOC NEMLUVÍ VE FILMU , I KDYŽ ZDE SE MLUVÍ , TO JO , ALE NĚJAK JINAK , KAŽDÝ PO SVÉM A VLASTNĚ SI ROZUMÍ . ZAMOTAL JSEM SE DO TOHO ? ? TOŽ JÁ TEMU ROZUMÍM . JEN JSEM CHTĚL NAPSAT , ŽE JE TO PĚKNĚ ZVLÁŠNÍ FILM . A JE TO . ()

blekekeke 

všechny recenze uživatele

Válka, válka a zase ta válka ... a do toho tři lidé mluvící různými jazyky, kteří si prostě vůbec nerozumí. Nevědí co jeden chce a nechce. A i přes všechna ta nedorozumění, se konce té války v celku šťastně dožijí ... Hezky natočeno, herecky slušně zvládnuto ... ()

pold 

všechny recenze uživatele

Když nejsou lidi ožralí, jsou aspoň odporní a tupí. Takže když už konečně Rogožkin skončil se svéráznými kameňáky, chtěl se pustit do babovřesk. Naštěstí se mu ani tohle nepovedlo, takže jen napsal špatný scénář bez děje a nějakého výraznějšího bodu, a podle něj natočil podivnou zmatenou a nesouvislou nudu. 30% ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Nevšední komedie založená na absurdní situaci a neschopnosti se domluvit. Vlastně o komedii jde spíše vlivem náhody, než záměrnou snahou, i tak jde ale o úsměvný nevšední zážitek. ()

Montcalm 

všechny recenze uživatele

Film odohrávajúci sa v období druhej svetovej vojny (pravdepodobne Pokračovacia vojna medzi Fínskom a ZSSR) v ktorom je úsmevným spôsobom vyobrazená absurdnosť vojny. Dvaja znepriatelení vojaci sa zhodou okolností ocitnú v obydlí jednej laponskej ženy. Keďže každý z nich rozpráva iným jazykom a vzájomne si nerozumejú ich komunikácia teda častokrát vyústi do úsmevných situácii. Keďže sú však všetci traja na odľahlom mieste svojim spôsobom závislý jeden na druhom dokážu existovať v zhode a nakoniec zabudnúť na nezmyselnosť iracionálnej nenávisti. ()

Fajolo 

všechny recenze uživatele

Tie dialógy nemali chybu. Všetci rozprávali vážne, chvíľami smrteľne vážne, ale dokopy z toho bola komédia. Taká, ktorá povzbudzuje k rozmýšľaniu. ()

kennyzero 

všechny recenze uživatele

Velice komorní příběh tří lidí, kteří si nevzájem díky jazykové bariéře nerozumí, je zasazen do nádherné severské a trochu depresivní krajiny. Přestože je děj zdánlivě jednoduchý, má obrovskou vnitřní dynamiku a nenudí. ()

parabella 

všechny recenze uživatele

snad si to zasluzi 5 hviezdiciek aj ked to bolo niekedy prilis nadsadene hmm :D hlavne na konci trosku dost. ale inak je sa na co v tomto filme pozerat. ville haasapalo nuz ten tu bol super! ()

Africanus1 

všechny recenze uživatele

Trefa. Vzhledem k tomu, že za 2.SV byli vojáci ze svých zemí posíláni bojovat do odlehlých částí světa, se něco podobnýho klidně stát mohlo a tím získává děj na přirozenosti a lidskosti. Setkání třech lidí, třech odlišných národností, řečí a zvyků - námět sám o sobě poutavej a zpracování je ještě lepší. Bavilo mě sledovat vztah mezi sovětským a finským vojákem, vyvíjející se od nepřátelství k probouzený lidskosti bez ohledu na ideologii. Film dobře dávkuje humorný a dramatický prvky, aniž by sklouzl ke kýči nebo nechtěné parodii, a skýtá mnoho silných momentů - jeden za všechny: Laponka snažící se za pomoci šamanských rituálů zachránit Finovi život. A i když se odehrává v době jatek druhé světové, je neobyčejně jemný, s jasným poselstvím. Netrpím přehnaným sentimentem, ale tenhle snímek má zkrátka duši. ()

saaaky 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem měl shlédnout v rámci Filmového klubu ČT2, konkrétně části " Ruská ohlédnutí " a musím říci, že mne ohromil. Originální a neotřelé téma, neznámí herci, leč perfektní a působivé herecké výkony, skvělá kamera a velmi dobré ohlédnutí za těžkým životem v těchto krajích. Já osobně jsem samotný děj přímo prožíval a naprosto se do role každého z hrdinů postupně vžíval. Nechybí ani pěkné, vtipné, či jen úsměvné scény. Film, leč patří k těm zapomenutějším, je rozhodně třída. Velmi pěkné! ()

Ogneslaw 

všechny recenze uživatele

rozkosny film, netreba opakovat co uz bolo napisane nizsie, preto vyzdvihnem nieco ine - samanisticky obrad. Ano, takto sa to robilo, evidentne si nastudoval reziser samanisticke ritualy a skvelo ho natocil. fakt pecka. ()

harpsychord 

všechny recenze uživatele

S jistotou můžu napsat, že tohle je moje velká ruská premiéra! První ruský film, který mě oslovil, pohltil a posadil na prdel. První film, ve kterém se nekoná ani jeden smysluplný rozhovor, přesto je to pecka. První moment v mém dosavadním životě, kdy jsem si pomyslel, že se přestěhuju, samozřejmě do Laponska. Jsou tam krásný ženský, nedělaj drahoty a chtěj položit! ()

Ruslan 

všechny recenze uživatele

Válka je k sobě všechny svedla a oni jsou nuceni její konec přečkat pod jednou střechou. Nikdo si nerozumí , protože každý mluví jiným jazykem. Je to absurdní , ale zároven velmi zábavné drama , které je naprosto dokonalé. Škoda , že to bylo tak krátké. Jediné co mi tam chybělo byla nějaká ta intimnější scénka , která nebyla bohužel zachycena. 95%. ()

Drussus 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by si zasloužil pět hvězd. Vysvětlím, proč jsem dal jen čtyři. Je to krásný hluboce lidský film o třech lidech ze třech různých světů. Žena mezi dvěma muži, navíc pěkně nadržená... Odbočuju. Tři lidé, tři světy, vzájemné dialogy byly vlastně monology, ve velké většině "rozhovorů" totiž každý mluví o něčem jiném, inu Rus, Fin a Laponka, to jim ale nebrání ve vzájemném porozumění. Jen horkokrevný Rus stále nemohl pochopit, že pro Fina válka skončila...Některé vtipné scény jsou jako vítané koření lidského příběhu. Na ruské kinematografii mi často vadí "přehrávání" herců, ale to v tomto filmu neplatí. Co mi ale vadilo byla ta nelogičnost, proč se Fin tahal s puškou do které neměl náboje? Dělalo to z něj jen zbytečný terč. Film byl ale moc pěkný, doporučuji. ()

WikingVik 

všechny recenze uživatele

Svérázný, ale super námět. Herci, kteří mě dostali (zejména trvale drmolící Fin). Krásná, opuštěná příroda, tak trochu na konci světa. To vše je Kukuška. Bohužel k ní v některých momentech patří i „rusky“ natahovaný děj. Škoda, že se nedá dát 70% ;-( ()

wendikcertik 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém každý mluví jiným jazykem, nikdo neovládá jazyk toho druhého a přitom si všichni rozumí? Ano, jde to. Báječný film, i když neumíte finsky, laponsky ani rusky. ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Raivo a Kuzmič ze Svérázů se potkali na severu Laponska v tajze , kde je zachránila Laponka Anni , každý z nich mluví jen svým vlastním jazykem a to vytváří základ pro nádhernou komedii plnou nechtěných příhod a gagů , a ani ten závěr mi to nezkazil, maximální spokojenost. ()

Reklama

Reklama