Reklama

Reklama

Svéráz národního lovu

  • Rusko Osobennosti natsionalnoy okhoty (více)

Obsahy(1)

Mladý Fínsky mladík sa vyberie do Ruska na vysnívaný tradičný ruský lov. Zo sna však rýchlejšie vytriezve, ako z litrov ruskej vodky a samohonky ktorú dobrovoľne vypije lebo patrí k ruským zvykom. Partia, ktorá s zišla na love nemá asi v pláne uloviť nič živé, ale sa riadne spiť do nemoty. Nemožno sa preto čudovať, že i yetti sa zrazu stane skutočným. (andykovac)

(více)

Recenze (214)

Marius 

všechny recenze uživatele

Geniálna komédia o parte vodkových lovcov, pre ktorých nie sú podstatné kilá ale litre. Vynikajúco zostavenú ruskú partu dopĺňa fínsky študent Raivo, ktorý veľmi rýchlo vytriezvie zo svojich predstáv o ruskej poľovačke a veľmi pomaly triezvie z generálových prípitkov. Neskutočne absurdné scény ukazujú skutočný "svojráz" ruskej mentality i stavu krajiny. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Krásně vyklenutý oblouk od relativně příčetného začátku po halucinogenní druhou polovinu, kdy za sebou různé situace následují bez ladu a skladu právě tak, jak se zdá plynout čas polomrtvému účastníkovi několikadenního tahu. Výborně vyportrétovaná poničená duše ruského národa, stále jevící zparchantělé zbytky někdejší velkorysosti. Někde v pozadí je cítit Tolstoj i Tarkovskij (oba v pokročilém stadiu rozkladu). Mnohotvárný humor, od generálových „květnatých“ přípitků, suchých skoro po anglicku, až po lidovější strunu zoofilních nedorozumění, ale nic nepřekračuje hranice vkusu (aspoň mého) a nejeden fór je opravdu zabijácký. Plus tenkrát brzy po převratu docela šok z toho, že si Rusové o sobě dokážou natočit něco takového. Hvězdička dolů jen za těch pár míst, kde už se ztráta vyprávěcího tahu nedá úplně odůvodnit budováním atmosféry a člověk se z chvilkové nudy začne lehce ošívat. ()

Reklama

darwin 

všechny recenze uživatele

Výborný kultovní ruský film, konečně jsem se k němu dostal a nelitoval jsem. Královsky jsem se bavil a to jsem se na to díval s čistou hlavou a sám, s kamarády a kamarádkou vodkou by to bylo za 102%. Přehršel vtipných, místy groteskních situací je umně namíchán a konfrontován s Raivovou idealistickou vizí ruského lovu a jako bonus krásná karelská příroda. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie. Pokud u toho vypijete láhev vodky a více, jako hlavní hrdinové, přestane to být komedie a stane se to realitou. Pak už vás věci, jako zeměkoule místo měsíce a okolo probíhající Yetti, vůbec nezaskočí. Pojedete na té správné vlně vodky. Prostě lov byl opravdu svérázný a ulovili pořádnou opici. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Příliš se mi film nelíbil. Pár úsměvných momentek k vidění samozřejmě je, ale jinak na mě film působil tak nějak kakaově. Kuzmič byla hrozně fajn postavička a starala se vlastně o většinu toho vtipného. Naopak hlavní finský hrdina mi lezl každým záběrem více na narvy. Družina si jela opít držku do přírody a on chtěl stále ulovit nějaké to zvířátko. K filmu doporučuji konzumovat vodku a připíjet s hrdiny kdykoli se naskytne příležitost. Za sebe dávám 2*, neboť mi to nepříjde až tak vtipné, jak se zde lze dočíst. ()

Zajímavosti (2)

  • Letoun stojící na letišti, do kterého nakládají Kuzmichovu (Viktor Bychkov) krávu, je modernější Tu-22 M3, zatímco v záběru na dráze následně pojíždí a startuje starší verze TU-22 M2. (ČSFD)
  • Pokud film uvidíte v originálním znění, dočkáte se nemilého překvapení v podobě přemluvení anglických rozhovorů do ruštiny, a to jediným ženským hlasem. (cubajz)

Reklama

Reklama