Reklama

Reklama

Svéráz národního rybolovu

  • Česko Svérázný rybolov (více)

Obsahy(1)

Ruští bohatýři opět na lovu, tentokrát však v nebezpečné blízkosti státní hranice... Volné pokračování úspěšné komedie Svéráz národního lovu.  Naši svérázní lovci se tentokrát vydávají na ryby. A opět s vodkou. Parta chlapů jede na ryby a vezme si na cestu 16 kartonů vodky. To vše ve jménu kulturní rekreace. Avšak stane se, že je proud zanese (i s drahocenným nákladem) do Finska. Nestačili ještě vypakovat pruty a došlo jim, že překročili státní hranici. Kvapem se vrátili do vlasti, přičemž v cizině zapomněli škatule s pitivem. Jednu nebo dvě - to by ještě šlo vydržet, ale všech šestnáct, to už je státní kauza. A ve jménu takové je ruské vojenské námořnictvo připraveno se potopit. Třeba až na dno... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (210)

Gemini 

všechny recenze uživatele

S vodkou, o které mluví Radyo, jednoznačně souhlasím (ale to skoro vždy a všude:)). Ale Rybolov mi sedí méně než část prvá... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru je toto volné pokračování snad ještě vydařenější, než díl první. Možná je to i proto, že humor se více posunul do žánru "crazy", přesto si ještě uchovává alespoň náznak reálnosti. Ovšem bezesporu tahle komedie vyvolá u větší části diváctva (hlavně té mužské) chuť na vodku. :) Já jsem si dal po skončení filmu hned tři. :) ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Výborné pokračování, i když už trochu vaří z vo(d)ky. Ale koneckonců, absurdita je v Rybolovu ještě absurdnější, filozofie ještě východnější a cesty hrdinů ještě nevyzpytatelnější. Snaha ulovit něco ryb a zbavit se odporného návyku na vodku vede k dosti nečekané zajížďce a bezmála mezinárodní krizi. Finsko se však jeví jako dobrý strategický spojenec v expanzi alkoholismu, a tak odhodlání hrdinů nepít bere brzy za své a ohňostroj neuvěřitelných příhod začíná. Rogožkin v žádném případě nezklamal, leč ani nepřekvapil. NUTNO VIDĚT V ORIGINÁLNÍM ZNĚNÍ, dabing bere filmu kouzlo. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Platí všechna pozitiva z prvního dílu věnovanému svérázu ruského lovu, stále výborná a pro Středoevropana exotická a velmi neotřelá zábava, ale přeci jen již trochu schází ten prvotní šok ze střetu s absurdním světem ruského loveckého bahatýrství a neotřelost a objevnost Svérázu národního lovu... Toto je už přeci jen mírně okoukané, ale stále velmi vtipné a absurdní, deja-vu... Ať žije ta širá ruská duše...:-) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Rozjímání party Rusáků o všem možném (o životě, o vodce, o vodce, o vo...) mě teda vůbec nechytlo. Ruský humor? Je suchý? Ten mají Angláni. A ten beru. Je absurdní? V tom případě nemám rád absurdní humor! Nevím čemu se mám smát, co je zde vtipný. Pravda, občas malý úsměv. Ale opravdu jen občas. Možná to chce jen najít správnou cestu. Za pomocí vodky. Ale když já mám doma jen slivovici.... . ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice jsem nevidel prvni dil, takze nemuzu porovnavat, ale tohle je docela slusna komedie. Puvodne jsem chtel napsat, ze na ni trochu zapusobil zub casu, ale pak jsem si vsim, ze je z roku 98. Co se tyce zapletky, tak je docela originalni a misty skutecne vtipna. Problem je, ze hrdinove vzdy chvily kecaj a teprve pak pride nejakej super forek, pak zas kecy, zas forek atd. az do konce. Co se tyce hercu, tak sice nic moc nehrajou, ale jsou to sympaticky postavy. Na to, ze se jedna o ruskou komedii, musim uznat, ze se fakt povedla. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jsem nečekala, že se budu tak bavit, ale asi tak nějak si představuju ruský, svérázný rybolov ve skutečnosti. Alexander je borec, který skvěle vychytal jejich naturel v krystalické podobě, Bravo ! ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Najprv doprava, potom dolava.....Dakujeme chlapci.....Tí Rusi si tu už jazdia ožratí ako doma ..... Dôstojné pokračovanie vodkového absurdistánu sa tentokrát strieda na pomedzí Ruska a Fínska. Parta samozrejme chlasce ako o život a naruší hranice Fínska. Keď to zistí tak pri zbesilom úteku zabudne "pjatnadcať korobok vodky" a to je dobrý dôvod "požičať si" špionážnu ponorku a získať vodku späť. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Nádherně sebeironický pohled na tu čistou ruskou duši. Zábavnější a ztřeštěnější než první díl a hlavně pamatujte, že medvěd, který neštěká kouše! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Crazy komédie podobného typu naozaj môžem, ešte ak je to z prostredia nahlavu padnutého Ruska, kde sa všetko, a to naozaj všetko, točí okolo VODKY! Super vtipiky a zápoty, ktoré ozaj stoja za zhliadnutie. O hereckých výkonoch sa tu veľmi hovoriť nedá, no postavy samotné sú zahrané skvelo. A možno často ani hrať nemuseli, ja si myslím, že v tých spotrebovaných fľašiach nebola čistá voda. 80%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tento film nezklamal :-) užila jsem si ho a nasmála jsem se dosytosti :-) Jedničku sice nic nepřekoná, ta byla fenomenální a je nepřekonatelná! :-) ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Aj ja dávam ešte o hviezdičku naviac ako Svérázu národního lovu. Humor opäť skvelý, bavila som sa ešte lepšie a Raimo opäť stojí za všetky drobné :-) No a generál ponárajúci a vynárajúci sa s horiacou cigarou...proste super! ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

85% - Výborné pokračování Národního lovu, u kterého jsem se sice bavil trochu víc, ale Když jsem dal Rybolovu i druhou šanci (a pak ještě několik dalších), dospěl jsem k názoru, že se jedná o též o pětihvězdičkovou komedii. Není medvěd, zato je ponorka, a závěr alla Fellini / Kusturica, podtržen větou "Už dlouho jsem si takhle nezarybařil" je prostě poezie. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vodka hýbe Ruskem. Ale postavit na ní celý film? No nevím. Možná kdybych byl Rus tak se mi to líbí mnohem více. Některé fórky, hlavně v druhé polovině nejsou špatné, například tlačítko na vojenské lodi. První díl byl lepší. 60% ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Vodku nepiju, takže chutě žádně nemám, ale kdybych pil, dal bych si. Střízlivé totiž tenhle film nebaví:-) ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Tuhle vskutku svéráznou chuťovku nelze hodnotit na základě jejích filmařských kvalit - ty zde totiž opravdu nejsou důležité, přítomné a koneckonců ani kýžené. Kouzlo tkví jednoduše v nekonečné absurdnosti podávané skrze vodku, ožralou filozofii a další vodku tak přesvědčivě a neodolatelně, až podezírám tvůrce, že netočili ironickou komedii, ale seriózní sociologickou studii vypité severské nátury. Rozhodně tomu napovídají herecké výkony, které mi připadaly jakékoli, jenom se střízlivé, hodně šílených, ale suše podávaných vtipů, a konečně míra sebezesměšňování tak objemná, až chvílemi těžko uvěřit, že v realitě to na ruském rybolovu chodí nějak jinak. Hlavně je to ale hodně vtipné a navzdory stagnujícímu příběhu i celkem nápadité, plus naprosto bravurní český dabing... ()

_Berunka_ 

všechny recenze uživatele

Jak pár větami přiblížit tuhle bláznivinu? Svéráz národního rybolovu aneb dokonalá reklama na vodku a jistá cirhóza jater. Smršť ulítlých scén, vtipných hlášek, nekonečných náhod a věčně nažhaveného doutníku pana generála. Pohodoví chlapíci, kteří mohou jen děkovat Bohu, že jejich vyvolený nápoj není pivo, protože to by to jejich „vypracovaná“ bříška setskramentsky odnesla. Překvapilo mne, jak si ze sebe Rusové dokáží udělat legraci a smekám... Povedený snímek mně dokonale padnoucí, na zlepšení nálady vyhovující:-) ()

Reklama

Reklama