Reklama

Reklama

Svéráz národního rybolovu

  • Česko Svérázný rybolov (více)

Obsahy(1)

Ruští bohatýři opět na lovu, tentokrát však v nebezpečné blízkosti státní hranice... Volné pokračování úspěšné komedie Svéráz národního lovu.  Naši svérázní lovci se tentokrát vydávají na ryby. A opět s vodkou. Parta chlapů jede na ryby a vezme si na cestu 16 kartonů vodky. To vše ve jménu kulturní rekreace. Avšak stane se, že je proud zanese (i s drahocenným nákladem) do Finska. Nestačili ještě vypakovat pruty a došlo jim, že překročili státní hranici. Kvapem se vrátili do vlasti, přičemž v cizině zapomněli škatule s pitivem. Jednu nebo dvě - to by ještě šlo vydržet, ale všech šestnáct, to už je státní kauza. A ve jménu takové je ruské vojenské námořnictvo připraveno se potopit. Třeba až na dno... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (210)

Ruut

všechny recenze uživatele

Tento film jsem vypnul po dvaceti minutách. Nemůžu si pomoct, ale na opileckem blábolení rusáků mi nepřišlo nic zajímavého, neřku-li zábavného. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Och, i kdybych odhlédl od svého názoru, že myšlenka přivádět na svět jakákoli filmová pokračování je sama o sobě perverzní, neviděl bych zde důvod, proč točit pokračování SVÉRÁZU NÁRODNÍHO LOVU. Celou volnou loveckou trilogii považuji za nevtipný filmový hřích 90. let, který má nicméně pozoruhodně vyrovnanou úroveň. Pokud vám tento styl situačního humoru vyhovuje, můžete se u všech tří filmů slušně pobavit. V opačném případě není důvod, proč na to vůbec koukat, lepších komedií jsou mraky. Osobně mi vadí už jen to, že většina zápletek v tomto filmu je jako vzatá přes kopírák z jedničky, jen s jinými kulisami (místo stíhačky je zde ponorka, atd.). Za mě slabé 2 hvězdy. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

„Tento způsob (rybo)lovu, zdá se mi poněkud“....dál už si dosaďte každý sám resp. to své. Takhle nějak by (možná) vypadalo Rozmarné léto, kdyby se V.Vančura resp. J.Menzel narodili a vyrostli v Rusku. Krásně poeticky (kdo chce, najde si ji tam), se sympatickým nadhledem a (sebe)ironií převyprávěný příběh o síle čistého přátelství, oslavě přírody, vlasteneckého Ruska a .... vodky, která nejen, že „utužuje“ charaktery a sbližuje („před bohem a chlastem jsou jsi všichni rovni“), ale dokazuje, že nejen ve vínu je pravda a v které se mj., průzračně (obrazně i doslova) zrcadlí duch resp. duše tamějších lidiček. Nebo třeba taky o tom, jak je někdy(e) důležité, dávát si sakra dobrý pozor na rozmáchlá gesta či, že čerstvé dvoudenní strniště se vám dokáže postarat o (ne)jeden nekončící maraton, který dokáže pořádně znavit. Ostatně své o tom (čerstvě) ví i aligátor z Vysočiny. Nabízí se příměr: „co jste chtěli, to (i) máte“. Karel se zřejmě nestačil divit a teď nemám rozhodně na mysli pana knížete. Počítám, že se to odehrálo (na ruské ambasádě) dnes nějak následovně?: B.M. Zdravím Miloši, tak jak jde panování? M.Z.: „Borisi Michajloviči, je to hrůza, samá práce, žádnej oddech- žádnej piknik pod korunou lípy s Dostojevskim v (levé) ruce a becherovkou v pravé (ruce), jsem totálně vyždímanej a navíc se o mě pokouší viróza (škrábe mě v krčku) a to mám před polednem odemykat Korunní komoru ve Svatovítské katedrále. B.M.: „Miloši, klid, lék už se nese!.....Tak „do pravý, do levý, .....brzdi, Borisi, brzdi, nejsem stonožka“. Jenom ty přípitky můžeme pouze tipovat.... na intelekt, za vlast, na porozumění, na spojenectví, či na mlčení? Možná došlo i na slib, že až se uvidí příště, v soukromí, musí si pořádně zarybařit. Who knows.... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Několikrát jsem se smál až jsem se za břicho popadal. Tento díl je mnohem více než jeho předchůdce doveden do extrémů, což já rád. Nejen, že je rybolov mnohem vtipnější než lov, ale i příběh je mnohem zajímavější. Partička je podobná a především už zde neobtěžuje ten dementní Fin. Partička tedy tentokrát překypuje sympatiemi, přičemž generálovi přípitky jsou mnohem kratší a Kuzma Kuzmič se zdá mnohem klidnější. Film je hrozně pohodový s několika bravurními hláškami, které dovedou nejednoho člověka posadit na zadek. Pálím 4* a dost možná se uchýlím k opakovanému zhlédnutí. Tentokrát ovšem s patřičným pitivem, neboť s pivem to není ono. EDIT: S odstupem času zvedám na plný počet. Nemohu si pomoci, ale ten snímek nemá chybu. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Chľast, ryby,...chľast. Dokonalá ruská bláznivá komédia, ...lovu som síce nevidel, ale v dohľadnej dobe by som si ho ešte určite chcel pozrieť, aby som mal možnosť porovnávať. Osobennosti natsionalnoj rybalki:) je trochu iná komédia ako sme zvyknutí, ale ja som sa bavil kráľovsky a rád si ju niekedy zopakujem. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Zároveň neuvěřitelně zábavná a hodně crazy komedie, zároveň velmi přesný popis ruské národní povahy. Hlubokomyslná zamyšlení i hektolitry vodky. Koneckonců, kdo jiný archivní koňak raději vypije, když za něj může získat miliony dolarů? ()

giblma 

všechny recenze uživatele

Kráva tentokrát neletí ale beží. Prst a žížala na háku. Finka v kůlně. Restauratér - pašerák. Opět se ale chytají ryby za pomocí výbušnin. Vodky je dostatečné množství, i když o tom by se dalo polemizovat. Koňak z napoleonových dob. A dokonce se scénáristicky perfektně vychytaným způsobem navrátí Fin z prvního dílu. Hodně solidní pokračování vydařené jedničky. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

No, poněkud svérázný počin dělající si srandu z Rusů. Humor je zde dávkován nenásilně, plyne ze situací, kdy se udělá něco laxně, kdy se někdo opije atd., takže se tomu dá i celkem věřit, takže jo, jsem spokojen. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je problematický tím, že nepřináší nic nového. Stále se na to výtečně dívá, humor téměř nezeslábl, bohužel však poměrně citelně ochabla atmosféra, která (přes nesmírnou snahu kameramana - záběry tajgy či vodních ploch jsou skutečně impozantní), bohužel, nemůže fungovat opakovaně naplno... ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Sice podstatně méně vodky (alespoň té správně zužitkované), ale mnohem vydařenější vtipy. Akorát absurdní a oproti prvnímu dílu nepředvídatelné. Lepší přípitky a i ruské stereotypy se mění alespoň ve vysvětlování tradic (např. pelmeně). A generál bez problému se potápějící i s jeho věčným doutníkem je naprosto geniální! Podle mě mnohem vydařenější pokračování Svérázu národního lovu. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Sveráaná ruská komedie a ač jde o volné pokračování, jedná se originální a vyjímečně vtipný snímek. A těch hlášek... ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Krásná odlehčená sonda do ruské duše - do jejích zákoutí, která můžeme jen obdivovat a do jiných jejích zákoutí, kterých se můžeme jen bát. Menším problémem pro neznalého diváka může být pochopení faktu, že Svéráz je filmovou komedií s pouze velmi mírnou nadsázkou, přesně takhle to totiž v Rusku skutečně chodí, o bizarní obrazy není nouze (v roce 1998 jsem byl na vědecké konferenci pár set kilometrů od Moskvy, první den byl oběd situovaný do hezkého přírodního parku obklopujícího větší usedlost, který si důstojností nezadal s podobnou akcí někde v Anglii -do té doby, než se v půli oběda objevilo mezi stromy stádo krav s pasákem, které si svou každodenní cestu přes pozemek, kde se momentálně nacházely naše stoly nenechalo vymluvit...), ale lidé spolu žijí v takové nějaké užší pospolitosti, přesně jako ve filmu. A pozor - ta mírná nadsázka se netýká vodky, tady je film zcela realistický. ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie rozesměje snad každého. Ruský humor je trochu jiný než ten americký takže sem se u toho bavil vítečně. Navíc generálovi přípitky jsou neodolatelné. V této komedii není možné najít trapné chvilky a dúvod je jednoduchý, žádné tu totiž nejsou. ()

Reklama

Reklama