Reklama

Reklama

Svéráz národního rybolovu

  • Česko Svérázný rybolov (více)

Obsahy(1)

Ruští bohatýři opět na lovu, tentokrát však v nebezpečné blízkosti státní hranice... Volné pokračování úspěšné komedie Svéráz národního lovu.  Naši svérázní lovci se tentokrát vydávají na ryby. A opět s vodkou. Parta chlapů jede na ryby a vezme si na cestu 16 kartonů vodky. To vše ve jménu kulturní rekreace. Avšak stane se, že je proud zanese (i s drahocenným nákladem) do Finska. Nestačili ještě vypakovat pruty a došlo jim, že překročili státní hranici. Kvapem se vrátili do vlasti, přičemž v cizině zapomněli škatule s pitivem. Jednu nebo dvě - to by ještě šlo vydržet, ale všech šestnáct, to už je státní kauza. A ve jménu takové je ruské vojenské námořnictvo připraveno se potopit. Třeba až na dno... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (210)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Zase příjemně a vtipně zábavný film, kde parta kamarádů, ve složení generál Michalovyč (Alexej Buldakov), přírodní mystik Kuzmič (Viktor Byčkov), kriminalista Ljova Solovejčik (Semjon Strugačjov), smolař Serjoža Olegič (Sergej Russkin), policista Semjonov (Sergej Gusinskij) a host prokurátor (Vasilij Domračjov), se schází na známých místech proto, aby lovili rybky. Ale rybolov se zvrhává v pití, marné pokusy o lov, které často vedlo k ohrožení jejich vlastních životů a získání ztraceného a drahoceného nákladu vodky a finskou mezihrou. Zase je zneužívána armáda k soukromým účelům a pro litry vodky. Kráva překonává rychlostní rekord, jedinou rybu chytí rybář nováček, pan prokurátor, útěk z Finska, vrácení a opětovný útěk, uspávání generála a náhodné potopení lodě. Vtipné, zábavné, s krásným nadhledem a národní sebeironií. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Co bylo v jedničce nedotažené, se tady povedlo moc pěkně. Sice si pořád myslím, že to šlo lépe, ale už to byla opravdu parádní ožralecká jízda se vším všudy. Pašování vodky armádní ponorkou, opíjení kapitána, aby svolil s "pronájmem", účast na cvičení střelby, které se díky litrům vodky stane omylem vítězným... Bavil jsem se dobře. 85% ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Kouzelný film! Viděla jsem nejprve tento díl a pak teprve Svéráz národního lovu. Rozdíl mezi nimi je o smíchu. U rybolovu jsem se nepřetržitě připitomnělě a zasněně usmívala a u lovu jsem se k tomu navíc ještě párkrát od plic zasmála. Miluju filmy o kámoších, kde neopruzují žádné do filmu uměle implantované "krasavice", často umělé i samy o sobě. Přes všechna dobrodružství, které tato partička lovců spíš opice než ryb prožije, dýchá z filmu klídeček, pohodička, takové to přesvědčení, že pro partu kámošů není nic nemožné, užijí si a ještě u toho stačí porozjímat. A vy strávíte náramně poetické odpoledne. Úplně jim závidíte, tím spíš, když jste baba a víte, že na akci tohoto typu, byť méně zběsilou, nemáte šanci se dostat:-) ()

necisty 

všechny recenze uživatele

No vodku mám sám rád, takže s těmi jejich příběhy sympatizuji :). Ale chvilkami mi to přišlo slabší. Každopádně mi to večer zpříjemnilo :). ()

campix 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapuje, že i Rusové mají smysl pro humor a dokáží vytvořit takto humorný film. Po zemi se smíchy válet sice rozhodně nebudete, ale velké množství situací je více než úsměvné. Spousta absurdních a účelných situací nedokáží film úplně prodat, ale pokud máte Svéráz národního rybolovu jako rychlou jednohubku, tak se bude jednat o příjemné zpestření volného času. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Geniální bláznivá komedie plná vodky a Rusů, kteří jsou s vodkou, po vodce a kvůli vodce schopní všeho. Taky by to chtělo trošinku vodečky do sosáčku. Zbožňuju tyhle filmy a mentalitu. ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

Môj prvý stret s ruským svojrázom nedopadol najhoršie, avšak zdá sa že bez vodky to ani pri pozeraní nie je ono, pretože s čistou hlavou mi scény prišli silené a taký je aj môj výsledný dojem z filmu. Holt menej je niekedy viac, mohlo napadnúť tvorcov rybolovu, pretože sa zdá že nie som sám kto nemá rád absurdity. Inak nápad fajn. 70% ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

O chloupek slabší než první díl, ale i tak vynikající. Tihle chlapíci udělají pro vodku prostě všechno, i když sem tam zabloudí do mezinárodních vod, či do Finska, humor jim rozhodně nechybí. Navíc moc dobře vědí, že pomocí alkoholu vždy dosáhnou svého ... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Parta ortodoxních pijanů vodky se vydává na chatu Kuzmiče, ale nedopatřením se dostávají až do Finska, kde „zapomenou“ při svém dobrodružství 15 krabic vodky. Je jasné, že to tak nenechají a vodku budou chtít dostat zpět. Na svých cestách potkají různé a zajímavé osoby, prožijí mnohé zvláštní věci a hlavně vypijí hoooodně vodky. Celkem hodně zábavná ruská komedie, jejíž příběhy jsou sice nevěřitelné, ale zábavné. Hudba: Vladislav Pančenko ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

S tímto filmem je to složité. Pokud si ty jejich šílené situace zamilujete, budete se bavit i v momentech, kdy se nic neděje (a že jich je nemálo). O trochu slabší než první film. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Moje druhý setkání s ruským filmem (ten první je Mrazík) dopadlo výborně.. trochu mi to připomínalo ruskou Pařbu ve Vegas, jenže Svéráz národního rybolovu mě svým způsobem bavil víc a nejlepší byl ten ignorantíček v tom kloboučku.. ()

Wallas 

všechny recenze uživatele

Velice vydařená komedie, v níž nebudete vědět, čemu se smát dřív. Jen málokterý národ si dokáže dělat legraci sama ze sebe takto brutálním způsobem. ()

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

Děkuju nejde vypít. A proto šampaňské máme? Vodku...(Na intelekt; Za vlast; Na porozumění; Na mlčení, na solidní chlapské mlčení; Na spojenectví; Na palec; Na ryby) ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem to dal v češtině a trochu to mé dojmy kazí. Dosud to ale byl pro mě nejlepší díl z prvních tří. Fantastická návštěva Finska, úžasné lov, ale oproti jedničce málo vodky. Scénu s krávou tu dobrodružství s ponorkou asi také nedokázalo překonat. Možná mi ale jen scházely titulky, když dobře se bavící společnost některé vtipy zakecala. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Na rozum! Na ten zapomeňte. To je hlavní klad tohoto filmu. Geniálně absurdní a jemně poetická ruská komedie, o partě ruských rybářů, kteří se omylem dostanou do Finska, a hlavně o vodce. Čímsi mi to připomínalo Slavnosti sněženek, ale upřímně řečeno se mi to líbilo mnohem víc :)) Skvělé herecké výkony (Michalyč v podání Alexeje Buldakova), sice nevynikají, ale stačí víc než bohatě, každá druhá scéna je geniální (nejvíc asi "láska na první pohled", pak ta se transformátorem / kadibudkou a ta o žížale, která nesmí chcípnout), scénář je promyšlený a vtipný, i když film se snad ve vodce i vyvolával. Jediná výtka je trochu divná kamera, ale u hláškového filmu to nevadí, taky mě trošku urážel ruský voiceover přes finské dialogy, ale jiný kraj, jiný mrav, a pokud rusky aspoň trochu nerozumíte, tak je vám to stejně jedno. Pokud potřebujete nárazově zlepšit náladu je Svéráz národního filmu jasná volba :) Ten prokurátor, to je náš člověk. Půl vědra vodky, celý ho vypil, a pak měl ještě v klubu přednášku o škodlivosti alkoholu. *** Tady je nějak hezky. My nejsme v Rusku, že ne? ()

lumiros 

všechny recenze uživatele

No jasně, že o tom tajným projektu vím, vždyť loni jsme s ní byli sbírat borůvky ......tady je všechno sterilní ......a spousta a spousta dalších výborných hlášek. ()

cubiculla 

všechny recenze uživatele

Nechybí nic, co by při správném rybolovu mělo být - zásoba chlastu (v tomto případě водка), dynamit jako návnada, zapíchlý háček v ruce a spousta legrace... ()

Reklama

Reklama