Reklama

Reklama

Svéráz národního rybolovu

  • Česko Svérázný rybolov (více)

Obsahy(1)

Ruští bohatýři opět na lovu, tentokrát však v nebezpečné blízkosti státní hranice... Volné pokračování úspěšné komedie Svéráz národního lovu.  Naši svérázní lovci se tentokrát vydávají na ryby. A opět s vodkou. Parta chlapů jede na ryby a vezme si na cestu 16 kartonů vodky. To vše ve jménu kulturní rekreace. Avšak stane se, že je proud zanese (i s drahocenným nákladem) do Finska. Nestačili ještě vypakovat pruty a došlo jim, že překročili státní hranici. Kvapem se vrátili do vlasti, přičemž v cizině zapomněli škatule s pitivem. Jednu nebo dvě - to by ještě šlo vydržet, ale všech šestnáct, to už je státní kauza. A ve jménu takové je ruské vojenské námořnictvo připraveno se potopit. Třeba až na dno... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (210)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice jsem nevidel prvni dil, takze nemuzu porovnavat, ale tohle je docela slusna komedie. Puvodne jsem chtel napsat, ze na ni trochu zapusobil zub casu, ale pak jsem si vsim, ze je z roku 98. Co se tyce zapletky, tak je docela originalni a misty skutecne vtipna. Problem je, ze hrdinove vzdy chvily kecaj a teprve pak pride nejakej super forek, pak zas kecy, zas forek atd. az do konce. Co se tyce hercu, tak sice nic moc nehrajou, ale jsou to sympaticky postavy. Na to, ze se jedna o ruskou komedii, musim uznat, ze se fakt povedla. ()

Zevon 

všechny recenze uživatele

"Pouť po nekonečných prostorách ruské duše prostřednictvím vodky a rybalki" by se podle mne jednou větou dalo vyjádřit, oč zde kráčí. Vždycky jsem si myslel, že tvrzení o vztahu rusů k alkoholu jsou přehnaná, ovšem jen do doby, kdy jsem se pracovně kontaktoval s partnery na ukrajině. Po třech dnech pijatiky, aniž se cokoliv udělalo, jsem nechápal, jak je možné, že celý ten ruský aparátský moloch může vykazovat vůbec nějaké pozitivní výsledky. Nemá to sice logiku, ale musel jsem uznat, že vývojem situace a vinou mnoha omylů a pokřivení se kýžený výsledek, kupodivu často pozitivní, nějak dostaví a cestu si najde. Pro někoho je to možná tragédie, pro někoho životní filosofie, ale plukovník říká v jednom se svých proslovů v přeneseném slova smyslu obrovskou pravdu v tom, že vodka, ač je ve své podstatě zhoubou národa, jej také stmeluje. Snažit se tedy v rusku zrušit vodku by bylo z krátkodobého hlediska asi to samé, jak se pokoušet přesvědčit indy, aby žrali krávy, když nemají co do huby. No a o tom to všechno je. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Parta ortodoxních pijanů vodky se vydává na chatu Kuzmiče, ale nedopatřením se dostávají až do Finska, kde „zapomenou“ při svém dobrodružství 15 krabic vodky. Je jasné, že to tak nenechají a vodku budou chtít dostat zpět. Na svých cestách potkají různé a zajímavé osoby, prožijí mnohé zvláštní věci a hlavně vypijí hoooodně vodky. Celkem hodně zábavná ruská komedie, jejíž příběhy jsou sice nevěřitelné, ale zábavné. Hudba: Vladislav Pančenko ()

galiyosha 

všechny recenze uživatele

Po úspechu prvého dielu zrejme z donútenia natočené voľné pokračovanie, ktoré už originalite a sile predchodcu nesiaha ani po päty. Na rozdiel od prvého dielu pôsobia situácie buď silene alebo príliš riedko, absurdita sa z reálna presúva do čisto nezmyselných konštrukcií a celkový výsledok (umocnený násilne vtipným záverom) je tak viac než rozpačitý... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Tuhle vskutku svéráznou chuťovku nelze hodnotit na základě jejích filmařských kvalit - ty zde totiž opravdu nejsou důležité, přítomné a koneckonců ani kýžené. Kouzlo tkví jednoduše v nekonečné absurdnosti podávané skrze vodku, ožralou filozofii a další vodku tak přesvědčivě a neodolatelně, až podezírám tvůrce, že netočili ironickou komedii, ale seriózní sociologickou studii vypité severské nátury. Rozhodně tomu napovídají herecké výkony, které mi připadaly jakékoli, jenom se střízlivé, hodně šílených, ale suše podávaných vtipů, a konečně míra sebezesměšňování tak objemná, až chvílemi těžko uvěřit, že v realitě to na ruském rybolovu chodí nějak jinak. Hlavně je to ale hodně vtipné a navzdory stagnujícímu příběhu i celkem nápadité, plus naprosto bravurní český dabing... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Miniaturní ponorka byla skutečným plavidlem sovětského, později ruského námořnictva. Šlo o plavidlo typového projektu 865 (kód „Piraňa“), které bylo v leningradských loděnicích vyrobeno v pouhých dvou kusech, první spuštěna na vodu v r. 1986. Technické údaje: délka 28,2 m, šířka 4,7 m, max. rychlost pod hladinou 7 uzlů, mohly se potápět do hloubky 200 m. A i když posádku standardně tvoří 3 muži, ponorka je plně ovladatelná i jediným (velitelem), takže rovněž v tom film odpovídá skutečnosti. V r. 1999 byly vyřazeny oba stroje ze služby. (chamonix)

Reklama

Reklama