Reklama

Reklama

Přítel mé přítelkyně

  • Česko Přítel mé přítelkyně aneb Přátelé mých přátel jsou mí přátelé (více)
Trailer

Obsahy(1)

Šestý film z cyklu „Komedie a přísloví“ legendárního představitele francouzské nové vlny Erica Rohmera je zábavnou hříčkou variující známé úsloví, že „přítel mého přítele je mým přítelem“. A jeho příběh se zaměřuje na dvě mladé ženy žijící v Cergy-Pontoise, na půvabném předměstí Paříže, kam je umístěn moderní kampus. Blanche (Emmanuelle Chauletová) se sem přistěhovala kvůli práci na místní radnici a právě zde se během pauzy na oběd také seznámila s temperamentní a bezprostřední Léou (Sophie Renoirová). A i když nikdy příliš neholdovala sportu, nakonec se uvolila, že s Léou začne chodit plavat do místního bazénu. Právě v tamějších vlnách také ženy jednoho dne narazí na Alexandra (François-Eric Gendron), Léiného známého, který na plovárně tráví volný čas se svojí přítelkyní Adriennou (Anne-Laure Meuryová). A jak to tak bývá, Blanche se do pohledného inženýra okamžitě zakouká. K jejich bližšímu seznámení pak dojde o prázdninách, když je Léa pryč a Blanche Alexandra náhodou potká na ulici. Ale aby toho nebylo málo, velmi záhy poté se setká také s Fabienem (Eric Viellard), Léiným současným přítelem. Že je to trochu zamotané? Tak to ještě nevíte, že Léa již brzy pocítí, že její vztah k Alexandrovi už dávno není jen (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Aky 

všechny recenze uživatele

Lehké, úsměvné, trošku moc upovídané. Některé zvraty, jak v dialozích, tak v příběhu samotném, jsou malinko umělé a nepravděpodobné. Jinak ale příjemná podívaná, jakou Rohmer nabízí standardně. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Všetci existujúci i neexistujúci bohovia sú mi svedkami, že som sa snažil, veľmi som sa snažil. Veď je to už piaty Rohmer, ktorého som si pozrel. Ale nedá sa. Štyria alebo piati mladí ľudia sa v rôznych kombináciách a na rôznych miestach stretávajú a trepú dookola tie svoje banality, sem tam sa mihne náznak nejakej zápletky, aby vznikol dojem dynamického deja a po sto minútach to našťastie skončí. Je to posledný Rohmerov film, ktorý som bol ochotný vidieť. Ďalší nie, ani keby dostal Oscara, Cézara a Českého leva naraz. Už som príliš starý na to, aby som si mohol dovoliť pozerať zbytočne nakrútené filmy. A tá hviezdička je na rozlúčku. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Ne moc zajímavý, spíše jen upovídaný než něco hlubšího, a hodně mi vadila herečka v hlavní roli (Blanche). Zdálo se mi hodně často tak trochu mimo. Tento Rohmer mi připomíná Almodóvara, který taky je upovídaný, ale dokáže být často blíže k telenovelám. 2,5/5 ()

Reklama

Reklama