Reklama

Reklama

Píše se rok 1984. Britskou premiérkou je Margaret Thatcherová, přezdívaná Železná lady. Za dob její vlády vrcholí v zemi nepokoje horníků. Během Gay Pride v Londýně se skupina aktivistů rozhodne pomoci jejich rodinám a uspořádají pro ně sbírku. Odborový svaz horníků se ale zdráhá jejich pomoc přijmout. Důvod je prostý. Neradi by čelili obvinění, že hornický svaz otevřeně sympatizuje s gay hnutím. Aktivisté se ale rozhodnou jejich rozhodnutí ignorovat a vydají se přímo do menší vesnice ve Wallesu, kde hodlají předat výtěžek přímo rodinám. A tím začíná mimořádný příběh dvou odlišných komunit, který nakonec vyústí v překvapivé partnerství. (Film Europe)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (184)

Chen 

všechny recenze uživatele

Místy trošku sentimentálnější, ale jinak zábavný pohled na zajímavou, ale dovolím si tvrdit, že v našich končinách než až tak známou událost z nepříliš hluboké historie. Herecké výkony jsou povedené, jak na straně "veteránů", tak "mlaďochů", i přes slušnou stopáž není film zdlouhavý, nesnaží se příliš moralizovat a příjemným bonusem je povedený soundtrack. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Příjemné retro z 80. let podle skutečné události. Úsměvné i dojemné, kostýmně i hudebně vydařené. Nejdříve happy, ale postupně přituhovalo. Taky jsem se trochu obávala těch rudých praporů a sepnutých pěstí, ale ono to je v tom anglickém podání docela jiné :-) Dobré herecké výkony a lidský příběh určitě na zamyšlení. Tragikomické ladění filmů mám moc ráda, přijde mi většinou dost ze života, takže za mne spokojenost. ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

"Solidarity forever, for the union makes us strong!" Krásná, povznášející a jímavá komedie s temnými podtóny thatcherismu, která neprávem zapadla a patří k tomu nejlepšímu a nejzábavnějšímu co v roce 2014 vzniklo. Dvouhodinová stopáž se kolem mě prořítila ani jsem nemrkl. 90% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Matthew Warchus je neznamy reziser, ktory natocil akurat tento Prajd - buzny chcu pomoct akymsi ludom, no ti sa zdrahaju - aby neboli obvineni zo sexualnych deviacii- a o tomto sa toci film. Plany film, dejova linia ani nejestvuje, Enspigl pise cosi o tom, ze je to udajne nejlepsi a nejzabavnejsi komedia aku rok 2014 vyplodil - no, asi tazko. Interstellar je podstatne vyssie, je aj vizualne nadherny, tu som bol svedkom pribehu dvoch odlisnych komunit....... a nic mi to nedalo, len vatovo plane plky a kopu nudy : 25 % ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

77%? To je žart, alebo propagácia homosexuality? Vôbec nehodnotím o kom bol film a že to tam bolo plné homošov, ale ten film je dlhý, nudný a celý film som čakal na akciu, zápletku, alebo niečo, ale nedočkal som sa. Ak je to vymyslený dej, tak vyzneje nerealisticky a ak podľa skutočnej udalosti, tak je to fantastická ukážka ľudskej hlúposti. Homosexuáli zbierajú peniaze na ulici pre stávkujúcich baníkov. To vážne?? Prispieť môže len nevedomí, alebo naivný človek. Dávať peniaze niekomu kto nepracuje, škemrá a po večeroch slope pivo a žúruje?? To vypadá fakt na akútny nedostatok peňazí a potrebnú solidaritu. Samotní teplí sprostredkovatelia teda vypadali, že tie peniaze potrebujú viacej, ale oni ich len vyberajú a hádžu na flámy baníkov, čo ešte aj tých homíkov neznášajú :). Fakt ten žáner komédia tu nie je uvedený nadarmo. Je to komédia na ľudskú sprostosť. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • Jonathan Blake (Dominic West), jeden z prvních nakažených virem HIV v Británii (1982), odmítl léčbu AZT a stále žije v Londýně s přítelem Nigelem, se kterým se seznámil v roce 1983. (Tyrkys)
  • Celosvětová premiéra proběhla 23. května 2014 na Cannes FF. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo od 7. října 2013 do prosince téhož roku v Llandelio, Onllwyn, Slough, Beech Park Way a Londýně. (ČSFD)

Související novinky

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

72. Zlaté glóby - nominace

72. Zlaté glóby - nominace

11.12.2014

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes vyhlásila ústy herců Kate Beckinsale, Petera Krause, Pauly Patton a Jeremyho Pivena nominace na 72. Zlaté glóby. Nejúspěšnějším filmem se stala se… (více)

Reklama

Reklama