Reklama

Reklama

Podzimní příběh

  • Francie Conte d'automne (více)
Trailer

VOD (1)

Magali má dospělého syna, dobrou vinici a nejlepší přítelkyni Isabelle. Po smrti svého manžela žije sama a přestože pracuje velmi tvrdě na své vinici, k novému vztahu jako by neměla dost odvahy. Isabelle si však myslí, že by tato přitažlivá žena neměla zůstat sama, a vezme její osud tak trochu do svých rukou. Podá inzerát a seznámí se s přitažlivým mužem, který se netají svými sympatiemi k ní. Hra je rozehrána, ale protože se hraje s city, je hranice mezi štěstím a bolestným zraněním velmi křehká. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Rohmer ve své obvyklé síle, intensitě i hloubce milostného prožitku. Příběh o náhodě lásky a lásce smíšené s přátelstvím. Lehkosti vzplanutí jiskry i obtížích plánování. Jak je poznat z názvu, jedná se tentokrát o "lásku podzimní", která však sama o sobě nic netratí. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Rohmerův Podzimní příběh je plný zrání, citlivě studuje proměny lidské duše, její vrásnění, probarvování se, sládnutí i trpknutí… Vede viničními pěšinami i po venkovských silnicích k obtížně rozlišitelným lidským pocitům, slitým z prožitků lásky, smutku i očekávání, které se podobají spánku či letu, kdy se mysli zmocňuje závrať a pak padá strmě či pozvolna kolem tváří, tvarů, barev, která hřejí i studí, zraňují i hladí, aby nakonec čelila jediné lidské tváři, té vlastní. Svým krásně prostým jazykem prozrazuje, že i všední skutečnost a prosté lidství mohou být prožity až ve svatém vytržení, že i v tom nejkonkrétnějším obrazu vězí něco, co jej přesáhne a co může vrátit – k jaru, do dětství, do dětství světa. Božskost, vševědoucnost jeho svědeckých očí míří úsporně a přesně vždy k tomu nejdůležitějšímu a v obrazech, které podává, zní nenápadně, ale důrazně ten mocný rytmus života nejsilněji. ()

Džejkop

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem musel dát přednost filmu Salton Sea, protože mi ani nic jiného nezbývalo. V tu dobu bohužel nebylo na co nahrávat, tím pádem jsem viděl jen půl hodiny a ta mě nijak zvlášť nezaujala. Ale takhle těžko hodnotit, tak při příští repríze zbytek doufejme zhlédnu. Měl bych, motivovaný určitě jsem. Už jen pro zkompletování celé série Příběhů čtyř ročních dob. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Vesele i trošku smutně o tom, jak je snadné/těžké najít ve středním věku partnera, který by opravdu stál za to. Působivé záběry francouzského venkova a klid dýchající z onoho v podstatě bálního příběhu, jsou hlavními klady filmu. Eric rohmer dělá prostě to, co umí, a dělá to moc dobře. ()

Silverluv 

všechny recenze uživatele

Sakra, Rohmerovi začínám pomalu přicházet na chuť. Nechápu, proč se mi tak moc nelíbil Jarní příběh. Léto a Podzim jsou ovšem nádherné. ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Vrcholný snímek z tetralogie ročních období. Lze ho hodnotit podobně jako Letní příběh, ale tady Rohmerovi vše vychází ještě přesvědčivěji. Myslím, že pokud to vidí člověk mladý, nemůže (z podstaty svého věku a zkušeností) to ocenit tak, jako člověk ve středním a vyšším věku. Takže trpělivost a pustit až ve čtyřiceti! :-) ()

Hydr0gen 

všechny recenze uživatele

Dialogy i herecký projev občas překvapí až pobaví svou naivitou až nablbostí - občas jsem prostě nechápal - "dělají si ze mě tvůrci srandu???" Ale úplně špatné to není, asi na to musí být nálada. 6/10 ()

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Delikátna komédia pre dospelých, jeden z najlepších Rohmerových kúskov. Nádherná zábava s príťažlivým hereckým obsadením. ()

Reklama

Reklama