Reklama

Reklama

Královna filmu

(TV film)
  • Česko Královna filmu Věra Chytilová
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2012, 19 min

Obsahy(1)

Dokumentární film Pavla Křemena o životě a díle nejslavnější české režisérky. Páteří dokumentu je rozhovor s touto skvělou tvůrkyní. (oficiální text distributora)

Recenze (6)

mchnk 

všechny recenze uživatele

CS film a jeho osekaná filmografie paní Chytilové. Proč jen 20 min? To, co zde režisérka říká, už bylo řečeno několikrát a jinde, navíc dokument mapuje pouze její předlistopadovou tvorbu. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Když se podívám na délku dokumentu a jeho název, je jasný, že to nebude fungovat. Jako krátké zavzpomínání to ale účel splní. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Jediná chyba těchto CS filmových dokumentů je jejich kraťoučká stopáž, přibližuje tak divákům tvorbu umělců jen z malé části. 20 minut je fakt prd, Chytilka by zasloužila minimálně hodinovej pořad. Takhle se znalý fanoušek nedozví absolutně nic nového, navíc když má přečtenou úctyhodnou knihu "Věra Chytilová zblízka", mapující celý její život a kariéru a kterou mohu doporučit všemi deseti. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Příliš krátké na to, aby Věra Chytilová pověděla víc a zhodnotila větší porci svých filmů. Mě ale zaujalo jak řekla, že mnoho lidí její filmy v minulosti nepochopilo. Řadím se k nim. Já její filmy v oblibě nemám. Vybrala si hrozně složitou cestu tvorby. ()

Reklama

Reklama